Šta je novo?

Prijave gradskim službama

inspektor se u rešenju poziva na čl. 21 odluke i kaže da su stubići na kolovozu ulice Magnolija 20, a ulica je javni put pa je zato i doneo rešenje jer si izvršio zauzeće a bez saglasnosti sekretarijata za saobraćaj. E ti treba sad da dokažeš da to nije ulica Ili da deo te ulice gde su stubići pripadaju tvom placu i nije javni put ako je tako u katastru.

Član 21.

Zauzeće delova ulica i lokalnih puteva, a naročito raskopavanje, može se obavljati samo na osnovu dozvole sa tehničkim uslovima, koju izdaje Direkcija za puteve, uz prethodno pribavljenu saglasnost organizacione jedinice gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja.

hobotnica":ti47tkly je napisao(la):
inspektor se u rešenju poziva na čl. 21 odluke i kaže da su stubići na kolovozu ulice Magnolija 20, a ulica je javni put pa je zato i doneo rešenje jer si izvršio zauzeće a bez saglasnosti sekretarijata za saobraćaj. E ti treba sad da dokažeš da to nije ulica Ili da deo te ulice gde su stubići pripadaju tvom placu i nije javni put ako je tako u katastru.

Član 21.

Zauzeće delova ulica i lokalnih puteva, a naročito raskopavanje, može se obavljati samo na osnovu dozvole sa tehničkim uslovima, koju izdaje Direkcija za puteve, uz prethodno pribavljenu saglasnost organizacione jedinice gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja.
A kome misliš da treba dokazati? Da idem u sekretarijat za saobraćaj?

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока

Ako nije problem što postavljam slike sa earth-a ukoliko jeste nek admini obrišu.
Znači , vidi koliko je ograda povučena unutar parcele i logično je da ako postoji dovoljno širok prolaz, put da vlasnik raspolaže sa svojim delom parcele.
Pretpostavka da ste sami finansirali i asfaltiranje ulice ?

Žika":1rn8shu3 je napisao(la):
Ako nije problem što postavljam slike sa earth-a ukoliko jeste nek admini obrišu.
Znači , vidi koliko je ograda povučena unutar parcele i logično je da ako postoji dovoljno širok prolaz, put da vlasnik raspolaže sa svojim delom parcele.
Pretpostavka da ste sami finansirali i asfaltiranje ulice ?

Ova bela ograda je moja ali nijedan auto ispred nije moj !

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436083#p436083:1jov4f2v je napisao(la):
hobotnica » 26 Feb 2017, 19:26[/url]":1jov4f2v]inspektor se u rešenju poziva na čl. 21 odluke i kaže da su stubići na kolovozu ulice Magnolija 20, a ulica je javni put pa je zato i doneo rešenje jer si izvršio zauzeće a bez saglasnosti sekretarijata za saobraćaj. E ti treba sad da dokažeš da to nije ulica Ili da deo te ulice gde su stubići pripadaju tvom placu i nije javni put ako je tako u katastru.
Ako se pogleda u katastar ta ulica i kuća je deo parcele 1846/2 koja je u privatnom vlasništvu više ljudi

Vidi se da nema jasnog razgraničenja parcela između kuća, a sama ulica nije uopšte trasirana tako da je inspektor napravio grešku što je ulicu okarakterisao kao javni put, ali i Alexander75 je pogrešio kad je postavio stubiće bez saglasnosti ostalih vlasnika parcele.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434739#p434739:3japrss9 je napisao(la):
toleander » 20 Feb 2017 09:48 pm[/url]":3japrss9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=434736#p434736:3japrss9 je napisao(la):
Micko157 » 20 Feb 2017 09:35 pm[/url]":3japrss9]Pravno, tu su samo dva rešenja. Ili je parkiranje dozvoljeno svima ili nikome. Muka mi je od tih likova koji sebi daju za pravo da određuju ko i gde može da parkira na javnoj površini. Zato mu je inspekcija i naložila da ukloni te barijere.
Lepo je covek napisao da je u pitanju njegov plac, dakle privatan posed, a ne javna povrsina. Da li ce ga ograditi, kako ce ga ograditi, kome ce dozvoliti da se tu parkira, to je sve iskljucivo njegova odluka jer je i zemljiste njegovo.

Koliko ja znam nije baš tako.
Da bi mogao da napraviš parking, moraš ispoštovati zakonske uslove. Ne znamo kako je definisao parkiranje na svom placu, da li se parkira paraleno sa trotoarom ili poprečno.
koliko se sećam za poprečno parkiranje u odnosu na trotoar minimalna širina je 4.8m + 50cm ukoliko je iza zgrada.
Svakako je nezgodno raditi na svoju ruku takve projekte kao što su parking mesta, koja se spajaju sa trotoarom, javnim prostorom...

I

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=436198#p436198:27ba5uer je napisao(la):
astrodule » 27 Feb 2017 01:50 am[/url]":27ba5uer]Pa neka napravi fiktivnu ogradu (od kanapa), pa onda može da radi šta hoće na svojoj zemlji.

Mislim da nadležni sekret. treba da odredi opet gde je ulaz u garažu i na kakav naćin se odatle pristupa kolovozu, najbolje da se raspita u sekretarijatu za saobraćaj, koji su uslovi za to što želi ili neka mu oni predlože nešto drugo, ukoliko ne može njegova ideja.

Ako je parcela 1846/2 to su korisničke površine i u katastru ne vidim da je deo te velike parcele određen kao ulica, odnosno javni put pa bi to trebalo preispitati. Ne vidim da je definisano i kao nekategorisan put, jer onda bi bila nadležna opština. Ko je pravio –ulicu odnosno put ne znam ali kao takva nije posebno ubeležena .A kako da preispitaš kad je rešenje doneto na „nepoznato lice“. Suština je da se inspektor natera da definiše površinu jer može da postupa u skladu sa tom odlukom samo ako se radi o javnom putu a ne o sokacima i sl.

Po katastru definitivno nema ucrtanog puta te je rešenje ispoktora - nevalidno.

@Alexander75

Zašto niste izvršili preparcelaciju? Možete imati baš gadnih problema sa imovinom u budućnosti.

Ako put u katastru nije definisan kao javni put onda inspektor nema sta da regulise na privatnoj parceli
Koju suvlasnici mogu da koriste kako zele i smatraju da treba sve dok ne ugrozavaju nikog drugog
Cak imaju pravo da zabrane da se ista asfaltira ako hoce
Konkretno da bi se ovaj privatni ne kategorisani put pretvorio u javni mora da se regulisu svojinski odnosi .
Da geometri izadju na teren iskolce ulicu naprave cjepanje parcela i razgranice privatno vlasnistvo od novog javnog puta i da se to uknjizi u katastru.
I naravno da se vlasnici odreknu zemlje ili da je opstina otkupi po trzisnoj cijeni

Mnogo hvala na savetima!! Sutra mi je poslednji rok za žalbu pa ću napisati ovo što ste rekli. Stvar je i više nego jasna. Što se tiče parcelizacije nisam siguran u kojoj je fazi, jer je to radio moj otac pa ću proveriti dokle je to stiglo. Hvala svima još jednom! Javiću ishod

a kako ćeš da napišeš žalbu kad je inspektor naložio da nepoznato lice ukloni žabe jer pretpostavljam da nje znao ko ih je postavio.

Da, da to sam i ja shvatio... Pokazao sam prijatelju koji je advokat i čovek se slatko ismejao. Samo ću da uredim po svojoj volji taj deo ispred ograde, a inspektor neka dodje ponovo pa da vidim sta ce da piše uz argumente koje mu budem dao :)

јуче сам им писао за поломљене клацкалице код мене у Јерковићу, данас су ми одоговорили. баш да видим колико ће Зеленилу требати да поправи

јуче сам добио обавештење од Беокома да су из Зеленила поправили клацкалицу. и јесу, прошетао сам се да видим. изненађујуће брзо

Prijavite da je na raskrsnici Bul. Mihajla Pupina i Španskih boraca istovremeno zeleno i za automobile i za pešake!

Шугава, распала, смрдљива општина Гроцка се сетила да после пет година поправи уличну расвету у Заклопачи. До тога је дошло тек након што је пријава дошла преко секретаријата за инспекцијске послове, јер другачије нисам могао да их натерам да ураде свој посао. Овако је било
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WHhfS-OpDsY[/youtube]
А сад је овако :gobb:
20170506_033436 by Somi303, on Flickr
Али наравно није могло да прође све како треба, поједине бандере и даље немају сијалице јер их никада нису ни имале па постоје мрачни деови и даље и поставили су јако слабе сијалице, буквално сијалице за кућну употребу. На слици се не види разлика јер су овде све те нове сијалице, али где још увек стоји стара сијалица види се колико су нове слабе у односу на њих. И све то не би било толико страшно да им неке од тих сијалица нису поцркале исто то јбно вече кад су их поставили :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
20170506_033443 by Somi303, on Flickr

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450056#p450056:2nxpm46j je napisao(la):
Somi303 » 07 Мај 2017 03:48 pm[/url]":2nxpm46j]Шугава, распала, смрдљива општина Гроцка се сетила да после пет година поправи уличну расвету у Заклопачи. До тога је дошло тек након што је пријава дошла преко секретаријата за инспекцијске послове, јер другачије нисам могао да их натерам да ураде свој посао.
Нема то никакве везе са секретаријатом за инспекцијске послове јер је почела ѕамена сијалица у свим местима, не само у ЗК.

Проблем није у (не)способности јер је за сијалице надлежно предузеће чија је директорка, по мом мишљењу, најспособнија и најпосвећенија особа у целој управи општине. Проблем је био техничке природе, односно тип сијалица које су у највећој мери живине, а оне су противзаконите и избачене су из упоотребе те је немогуће набавити их чак и на црном тржишту. А други тип сијалица не може да ради на арматури живине сијалице, тј. мора да се мења комплетна арматура за свако сијалично место а то кошта око 100 000 РСД по комаду а тих пара нема.

Те слабе, "кућне" сијалице су вероватно тренутно једина могућа алтернатива.

Ружа Мркић? Јави јој онда да пошаље екипу да поново замени сијалицу на локацији М. Тита 68 и да замене остале сијалице до изласка на Смед. Пут.
Црно тржиште кажеш? На гуглу сам их за минут нашао у две потпуно легалне радње, а притом знам да сијалица са све конзолом или како год да се зове кошта од 5.000 па до 10.000 макс. јер сам хтео сам да купим и заменим колико ме је неспособност општине излуђивала.

Vi tamo bez uličnog svetla noću, a evo kod mene u ulici već od četvrtka sija i danju i noću. :laugh:

Тог дана су мењали сијалице, односно то вече сам видео да раде сијалице које годинама нису радиле.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Vrh