Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Ne treba nikakav novi predlog kad to već stoji u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Čl. 156
Na javnom putu i na njegovom zaštitnom pojasu nije dozvoljeno podizati spomenike, postavljati krajputaše i druge spomen-znakove, prodavati proizvode, odnosno preduzimati druge radnje kojima se ugrožava bezbednost saobraćaja.

Tako je. Skoro svi novi predlozi već postoji u zakonu. Evo samo par primera:

One karirane raskrsnice (uvek je postojala odredba da ne smeš da uđeš u raskrsnicu ako ne možeš kroz istu da prođeš)
Trenutna najava o svetloodbojnim prslucima (bicikl mora da ima svetla, pa samim tim prsluk je nepotreban)
Komunalna policija (sve što oni treba da rade, neko drugi može umesto njih)

Samo se troši energija na nepotrebne stvari (koje su već definisane).

Još jedan "navijač" izrešetan. Uskoro neće biti kraja bez navijačkih krajputaša.

relja":ntbj66ju je napisao(la):
Pa na šta bi ličio grad kada bi svako postavljao neko obeležje kako njemu odgovara svakome ko je stradao na ulici iz nekog razloga?

Личио би на ово што данас имамо.

Нема ту много филозофије. Или свако може да поставља крајпуташе где хоће, или не може нико. Нема ту мудровања.

Ne tako retko me zapanji sporost nadležnih.

18.7. 2014. sam zatekao polomljenju klupu i drvo. Mojim detektivskim sposobnostima sam zaključio da je oluja srušila drvo na klupu i da je Zelenilo (ili neka druga služba) uklonilo oboreni deo drveta.
klupa-1.jpg

23.7. sam zatekao još uništeniju klupu (doduše to nema veze sa Zelenilom, već sa nekim idiotima)
klupa-2.jpg

Tih dana sam prijavio Zelenilu da je klupa polomljena (iako su oni to sigurno evidentirali kad su uklonili oboreni deo).

I prolazili su meseci i sve je tako stajalo. I sve je tako bilo do jednog januara 2015. (slikano 29.1.)
klupa-3.jpg

23.2.2015. Naravno, šut je ostao jer verovatno ne nosi isto vozilo i deblo i šut (ne vidim drugi razlog).
klupa-4.jpg

Da rezimiram. Trebalo je pola godine da prođe da bi zamenili klupu, ali garantujem da šut samoinicijativno neće biti odnešen.

Астродуле, укњижен плусићћћ.
Одношење шута и осталог отпада је бољка Зеленила тј. посао се не заврши до краја. То је и случај са Београд путом, радници су толико аљкави и брљиви да после попуњавања рупа на улицама, оставе вишак асфалта, шљунка, чак и оне табле са гуменим постољем да и даље стоји у недоглед.
Доста пута сам пријављивао Београд путу (г-ђи Нади) баш то и након извесног времена стварно су однели и почистили иза себе. Не разумем само зашто их човек треба увек опомињати на то !

Zato sto to radi druga ekipa odnosi znakove i cisti to mi nikad nece biti jasno takvo rasipanje bez imalo racjonalizacije arce resurse umjesto da odrade isti .sto bi moglo jednostavno kad moze komplikovano

Baš u toj aleji gde je polomljena klupa (pored OŠ Duško Radović, bivši 25.maj) stalno ima posla za Zelenilo. Opalo lišće je stajalo mesecima na trotoaru, orezane grane takođe. Onda škola očisti lišće samo u nivou ispred svog dvorišta...

Ja ih zovem, a oni krenu sa pričom da imaju plan održavanja i da nemaju novca da to rade češće.

Zelenilo ima običaj da poseče drveće, a onda nedeljama ostaci stoje. Stanovnici nelegalnih naselja se više ne greju na drvo već na struju iz bandera, tako da nema ko to da odnese.

Gazela o stanice nisu predvidjeli projektom rekonstrukcije genjalic

dsc05193.jpg

Grocka

dsc05194.jpg

dsc04233.jpg

Fontana ispred jdp

dsc08668.jpg

dsc05195.jpg

dsc05196.jpg

Most na adi

dsc05197.jpg

dsc02759.jpg

dsc05198.jpg

Trotoar kod hajata

dsc08177.jpg

dsc08176.jpg

dsc05199.jpg

Pupinov most

dsc05200.jpg

p1050564.jpg

Stubici

dsc05201.jpg

dsc03958.jpg

inace stubice su postavili slika kad nebude kise

Resavska

dsc05202.jpg

Grafiti na spomeniku knezu mihajlu

dsc05203.jpg

dsc05204.jpg

Park

dsc05206.jpg

dsc08245.jpg

imaju 30 dana vidjecemo sta ce uraditi

Bg tvrdjava Pobjednik

dsc05207.jpg

dsc03393-copy.jpg

Svaka čast direktore.

Da li može da se podnese prijava protiv inspektora zato što sami to nisu primetili neke očigledne stvari (npr. grafite na spomeniku na Trgu, plato kod Pobednika...) ili da se upute na vanredan očni pregled?

Moras im sve nacrtati i napisati inace nista jos bolje ako je posebna prijava , za svaku stvar pojedinacno grafit ,plocnik ,
I biti uporan dok ne odgovre kako treba. Ovo za kalemegdan su 2 puta odbijali slali neke ne suvisle odgovore sve opet zavisi kod kog inspektora dopane predmet .

Stub rasvjete

dsc05210.jpg

dsc04481.jpg

hvala ti direktore što naš beograd činiš boljim mestom za život.

Прошле недеље сам Беоком сервису телефонским путем, пријавио крађу поклопца шахта од водеомера код моје зграде, а који се налази на зеленој површини. Уредно је инспектор забележио податке где се налази шахт, моје податке и рекао ми је да ће све пренети даље надлежној служби тј. Зеленилу Београд јер су они надлежни и да се постави нови. Шахт смо за сад заштитили-покрили неком дрвеном даском.

После непуних пет минута инспектор из Беокома ме зове и саопшти ми да, на жалост, поклопац шахта морамо ми станари зграде сами да набавимо и поставимо. Прилично сам се изненадио, а по реакцији и сам инспектор, и наравно прво, а и једино што сам питао, а из ког разлога га ми сами станари морамо набавити-купити. Каже, тако су му објаснили из Зеленила, да најближи шахт који је до зграде, припада згради и да све што се деси-квар, краћа или слично, трошкове морају да сносе сами станари, а не надлежна служба. Додатно сам објаснио да шахт није најближи згради и да имамо још три шахта која су малте не уз саму зграду, плус да је на зеленој површини.

По савету инспектора из Бекома, био је стварно веома сусретљив и желео је да помогне, пријављено је ово од стране Бекома по службеној дужности, општинској комуналној инспекцији Нови Београд. И ето данас, током преподнева ме звала на кућни телефон, инспекторка и каже да је 11. марта била да види и сними ситуацију по пријави.

Резултат: нов поклопац шахта ће бити постављен од стране Зеленила у уторак следеће недеље.

Овим сам хтео да вам пренесем, ако се некоме слично деси, једно искуство и шта треба урадити.

Vrh