Данас сам се чуо са инспектором и рекао ми је да, пошто се онај тип –власник гараже (коју сам на бинг мапи означио са бројем 2, на предходној страни), која је спорна и који има „јаку“ везу у градској инспекцији, није одазвао пре извесног времена позиву да дође у општинску инспекцију и да изјаву. Тип је тада једноставно послао комшију (!) да он да изјаву уместо њега, с обзиром да у наведеном периоду није, као наводно, био у Београду !!! Пошто комшија није имао никакво писмено овлашћење оверено у суду или општини од овог „починиоца“, инспектор га је вратио.
Пре пет дана је послат нов позив да „починилац“ дође у инспекторат и сутра (уторак-15.10.) у 8:30 треба да се појави пред инспектором и да изјаву. Уколико се сад не одазове позиву, инспектор ће дати налог да се „починилац“ приведе, милом или силом (зна се ко ће отићи да га приведе). После давања изјаве, уручиће му се писмено решење о уклањању оне металне ругобе од гараже. На ово решење има право жалбе, што ће, а како ми је и сад поновио инспектор, се овај сигурно жалити.
Али сад нема више маневарског простора за изврдавање и да јури ону везу, јер је 26. септембра инспектор добио тумачење-уверење од Геодетског завода (катастра) Нови Београд да је парцела број 6641/1 где се налазе паркинзи и та спорна гаража у Грчкој улици, јавна површина односно површина јавне намене. У катастарском бироу изгледа да „јака“ веза починиоца овог пута није могла ништа да среди „испод жита“ и да блокира доношење тумачења.
Ето у овом случају лепо видимо како држава мора да доказује своје законске одлуке, кад се неко удостоји да изврдава прописе и покушава уз неку „јаку“ везу да исте изманипулише и заобиђе и да при том оствари неку корист. У овом случају отуђење (крађу) јавне површине ! И још се после тога буне (најблаже речено). Овакве ја зовем „бахати анонимни мини тајкунчићћћи“.
Гаража под бројем 1 ће исто бити уклоњена, а тај предмет сад води други инспектор (М.А.), тако да ћу се ових дана чути и са њими, да видим како ту стоји ситуација тј. кад ће бити уклањање. Наравно јављам. Ово је та гаража, а слика је из јуна 2011. године: