Гараже на Бежанијској коси:
Данас сам се чуо са инспектором, а везано за ону проблематичну гаражу. Онај тип са „јаком“ везом је дошао у општинску инспекцију да да изјаву, а одбио је да потпише записник, јер како каже досадило му је да га инспекција јури, смара и иживљава се за
нешто што је по закону његово !!! У понедељак му је послато решење и током сутрашњег дана инспектор очекује да добије повртницу да је исто примљено. Овај починилац са "јаком" везом ће уложити поново жалбу на решење, а како је инспектору и најавио. Након тога поступак сигурно иде на другостепени орган (на град). Сва документација и све потврде од свих релевантних установа, а које је другостепени орган тражио још на почетку овог поступка, а кад је и враћен нижем органу тј. општинском, су сад ту. Тако да сад ни другостепени орган не може више да тражи неки нови папир (длаку у јајету).
Зашто сам подвукао онај део реченице ? При давању изјаве у општинском инспекторату „починилац“ је извалио један бисер где га је инспектор замолио да то понови јер није веровао својим ушима шта је чуо ! Моја напомена: зацрнио сам део реченице где је бисер:
Кад је давао изјаву „починилац“ је рекао, а то је и ушло у записник, да је он
поднео захтев за легализацију његове имовине тј. гараже која је на паркингу !!!!!!!!!!!!!!! То је изјавио пред изненађеним инспектором два пута, а то је све ушло у записник. Кад га је инспектор питао и тражио да му пружи доказ: ком органу је поднео захтев за легализацију, кад је (датум) поднео захтев за легализацију и под којим бројем је заведен тај захтев, „починилац“ је само прећутно прешао преко тога и рекао само,
да на то има законско право, јер кад је куповао стан он је купио и паркинг место на тој јавној површини !!!!
Наравно и ја сам остао забезекнут на ово што сам чуо, па ми је инспектор два пута то поновио.
Инспектор ми је још рекао, да је сигуран да га је то онај његов рођак из градске инспекције тако посаветовао да каже, јер се надају да ће добити на времену и продужити процес до ... бесконачности !!! Од тога нема ништа, јер нема доказ да је поднео захтев !
Гласно сам размишљао и рекао инспектору, а шта да је овај тип рецимо, сазидао гаражу на овом паркингу, шта онда ? Е онда би.....прорадила легализација за 100 еврића и чика Веља (мој коментар).
Значи ово се све односи на гаражу под бројем 2 са бинг мапе.
Гаража под бројем 1 је код другог инспектора, и са њим сам данас разговарао, и само ми је рекао да је све отишло даље на извршење. Кад сам питао да ли то значи да ће ускоро бити уклоњена, само је рекао да више није до њих то јест до овог инспектората, него на онима који треба даље да одраде посао. Надам се да то значи то, да ускоро „лети“, видећемо.
Број 3 сам прецртао, јер као што знате, она је већ уклоњена.
Решио сам да сад па на даље одиграм једну партију јамба, ја против гаража, та партија додуше траје већ пуне две године
, али нема везе идемо даље.