Понукан нашом причом о недозвољеној градњи на левој обали Саве, данас се провозах мало бициклом по насипу „Галовица“ и направих неколико снимака и малу репортажу. Нисам сликао оне разне сојенице, кућице, викендице и кафане, наших „угледних“ грађана, него само куће домаћина који су ту одавно и који ту живе. Значи са друге стране насипа, тј. она страна насипа која није до саме леве обале Саве.
Одмах на почетку насипа су ново постављени соларни стубови за осветљење насипа. За сад су ови стубови постављени у дужини од неких километар и нешто. Надам се да ће их и даље постављати:
Пуно шетача, бициклиста, аутомобила, камиона, а и оних који су искористили леп дан за роштиљ:
На жалост, почела је да ниче са десне стране насипа и ова депонија свега и свачега !
Прве куће староседелаца са десне стране насипа:
Па група кућа, и викендица, а ту је и тениско игралиште:
Неких 200 метара даље је „радионица“ за производњу ресторан-сплавова, кућица-сплавова и осталих „речних“ потребштина ! Два нова сплава су спремна за испоруку:
Једино што сам снимио са леве стране насипа је истовар из камиона, нове опреме за један од рени бунара. За овакве ствари уствари и служи овај насип, односно овај пут на насипу:
Идемо даље, у даљини се види да људи вредно раде и по овој врућини на имању, али и пале стрњику, што баш и није за похвалу:
Водена устава на самом каналу „Галовица“. Ту има неколико кућа са десне стране слике, а већина се и не види од зеленила, великог дрвећа и воћњака. Кућа која је уз саму зграду уставе, и која се једино види, нисам сликао јер је било људи у дворишту и нисма хтео баш да ........
Да, пецароша овде на каналу има доста:
Неких 100 метара даље је и ова кућа са имањем, са леве стране слике, а у даљини се види и мања зграда водене уставе за онај мањи канал. Види се и кров куће коју нисам „могао“ да сликам:
Ту је и зграда трафо станице:
На овој „раскрсници“
, десно је скретање за Сурчин. Пут је одавде прав ко стрела до Сурчина и улази се овим путем (улицом) у сам центар:
Још једна слика ове „раскрснице“, али са друге стране:
Одмах код ове „раскрснице“ је још једна мања група кућа, односно две куће са помоћним зградама:
Остружнички мост (обилазница, крај пута (мог), даље нисам ишао. Док сам мало одмарао у хладовини, чуо сам како неко моторном тестером тестери дрва. После сам видео три момка како брзо износе из шумарка, уз сам мост, исечена дрва и стављају у приколицу од кола. Виде се на слици како носе украђђђена :lol: и исечена дрва и стављају у приколицу !
Поглед од моста према Новом Београду:
Нема више: Крај, Енде, Конец, Ди Енд