Postovani,
zeleo bih da vam prijavim nekoliko problema koje sam uocio, Neshvatljivo mi je da niko ne reaguje godinama, pa se problem samo uvecava.
Probleme koji prijavljujem:
Kod tramvajske okretnice u Bloku 45, postoji izlaz na nasip, asfaltiran, ali i zemljani put.
Nasip od Bloka 45 (tramvajske okretnice/sljunkare), se proteze sve do Ostruznickog mosta.
- Neko je uklonio saobracajni znak, kojim se zabranjuje kretanje motornim vozilima nasipom, pa trazim da se saobracajni znak opet postavi (znak se nalazio kod rampe na nasipu). Takodje na tom potezu postoji vise ulaza na nasip, na svakom se nalazi rampa, ali trebalo bi da stoji I saobracajni znak da
je nasipom zabranjeno kretanje motornim vozilima.
- Na nasipu, na samom pocetku kod tramvajske okretnice/sljunkare postoji i rampa, koja bi trebalo da je zakljucana, te da onemogucava motornim vozilima da
se krecu nasipom i tako ga unistavju, preteci da nasip popusti i potopi ceo Novi Beograd. Rampa je uvek otkljucana , pa se stotine automobila, teskih kamiona krecu nasipom. I ostale rampe su otvorene.
- Prijavljuem I nelegalnu gradnju oko stotinka objekata, cvrste gradnja, neki objekti poseduju vise spratova. Svi objekti su sazidani u zoni nasipa, na potezu od okretnice tramvaja/sljunkare do Ostruznickog mosta, izmedju reni bunara.
- Prijavljujem kradju struje , koja se vrsi tako sto su objekti prikljuceni na reni bunare, a onda je razvucena elektricna mreza, postavljeni drveni stubovi koji razvode struju do nelegalno sazidanih objekata. U pitanju je mozda I preko 100 objektata koji tako krad struju, pa verujem da se na godisnjem nivou ukrade preko 100 000 eura, a moguce I mnogo vise od toga .
- Prijavljujem kradju vode, isto sa reni bunara, na istom mestu, koje sam gore naveo.
- Prijavljuem ostecenje asfalta na nasipu, u delu od rampe kod trmvajske okretnice/sljunkare do Ostrucnickog mosta, asfalt se u ulegao na vise mesta, jer se svaki dan po nasipu odvija saobracaj motornim vozilima, kombijima I teskim kamionima koji donose gradjevinski material.
- Prijavljujem odlaganje suta u delu nasipa, to je posledica zidanja nelegalnih objekata, pa pored nasipa imamo hrpe razbijenog betona.
- Prijavljujem ogradjivanje mnogih delova pored nasipa ogradama(zicanim,drvenim, betonskim) , postavljanje znakova privatan posed, takodje u delu od tramvajkse okretnice/sljunkare do Ostruznickog mosta.
- Prijavljujem kopanje septickih jama pored reni bunara, odakle se snabdevamo vodom za pice, takodje na delu nasipa od tramvajske okretnice/sljunkare do Ostruznickog mosta.
-Prijavljujem secu velikog drveca (mislim da su u pitanju topole) u zoni nasipa, koje stite nasip,zarad mesta na kome su podignuti nelegalni objekti, pa se u opasnost dovode svi gradjani novog beograda, jer nasip vise ne stiti korenje na mestima gde jeono uklonjeno.
Kako je moguce da jedan ovako bitan objekat ne obezbedjuje policija, odnosno reaguje kada neko pokusa da deluje na svoju ruku van zakona, isto bi bilo kao kada bi neko na svoju ruku krenuo npr da ukrasva most tako sto bi dodavao, ili skracivao neke njegove delove po svojoj zelji.
Nasip je ozbiljna gradjevina, koja nema estetski ili sportsko rekreativni sadrzaj za osnovu, ona sluzi kao zastita od vode, za stotine hiljada ljudi, isto vazi I za reni bunare odakle se snabdevamo pijacom vodom, a pored njih se prave stotine septickih jama.
Da li je iko odgovoran za ovakvo stanje ? Da li ce snositi posledice ?
Saljem vam i fotografije nekih od objekata na pomenutoj lokaciju, fotografije su napravljene u julu 2013 godine.
http://imgur.com/a/qSNhG
Ovaj dopis sam uputio i Beokom servisu, pre nego sto sam se vama obratio, takodje je postavljen na forume koji se bave gradjevinom odnosno Beogradom.