Šta je novo?

Prijave gradskim službama

Gaga BRE,
Kakvo bre privatno vlasništvo. Parkinzi pored, ispred, između i oko zgrada su javna parkirališta. Čak je i neizgrađeno građevinsko zemljište javno. Tu se neko izgubio u priči jer ne zna posao ili zato što laže. Što svi vi na Bežanijskoj kosi, ako su parkinzi privatno zemljište vaše zgrade, lepo ne ogradite te parkinge, obeležite ih i razervišete samo za parkiranje vaših vozila, stavite rampe, lance i drugo. Svaka parcela ima katastarski broj i nema veze da li je nešto dobilo ili nije upotrebnu dozvolu i da li je dato nekom na održavanje ili ne. Tako da su oni zapetljali a ne da pokušavaju da otpetljaju. Da nije taj gospodin koji je kupio stan možda kupio i mesto na parkingu ili mu je ostavio deda u amanet. Ako ja kada dodjem u goste mogu da se parkiram na tom parkingu koji je dostupan građanima onda je jasno da sam na javnom a ne privatnom zemljištu. Pre će biti da inspektori nisu dobro odradili postupak ili da taj dotični ima jaku vezu pa se postupak odugovlači.

Povšine javne namene su između ostalog i
4. неизграђено грађевинско земљиште намењено за
уређење или изградњу објеката јавне намене или јавних по-
вршина.
Површине у јавном коришћењу, у смислу одредаба ове
одлуке, су површине које планским документом нису
одређене као површине јавне намене, а доступне су већем
броју грађана, као што су изграђене и уређене саобраћајне
и зелене површине унутар и између блокова зграда, између
зграда, унутар отворених тржних центара, колонаде, паса-
жи и сл..

Broj za prijave gradskim sluzbama 011 985 Upravo sa prijavio pad fasade u resavskoj 14 evo slika poslije je doslo do ponovnog padanja jos vecih djelova rekli su da ce poslati ekipu
dsc03984.jpg

dsc03985.jpg

@hobotnica
Тако је било и у блоку 63, води се као Гандијева 20, близу раскрснице са Војвођанском. Те зграде су саграђене пре неких седам или осам година. Било доста неусељених станова, па је било и празних места. И паркирам се када дођем до таште. Један дан улазим и стоји знак "забрањено паркирање осим за станаре тих и тих бројева". Свашта. Паркирам се, а лик који седи на тераси каже да не могу јер је то само за њих и зваће паука. Позови, нико нема паркинг место ван зграде у свом власништву. Тада нису звали, али јесу другима који су се паркирали. Пријаве инспекцији, дођу, наложе уклањање знака јер је то јавна површина намењена за паркинг и свако може да се паркира. А знак је постављен зато што је у некој од зграда становао неки мамлаз из полицијске управе за Београд.
Ако ниси купио то место или изнајмио није твоје. Ако јесте нека покажу уговор о куповини стана где стоји да је и то паркинг место њихово.

За Савски венац.

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ САВСКОГ ВЕНЦА, ПОКРЕЋЕМО АКЦИЈУ

ГРАЂАНИН - КОМУНАЛНИ ИНСПЕКТОР

Пружамо вам прилику да на активан начин учествујете у сређивању наше општине, а самим тим и нашег града.

ПОЗОВИТЕ БРОЈ ТЕЛ. 011-360-2-850 НАШЕГ КОЛ ЦЕНТРА (од 9 до 20) и дежурној секретарици пренесите проблем који сте уочили на нашој општини.
У најкраћем року бићете обавештени шта је инспекција предузела по том предмету.

Ваша помоћ ће учинити да општина Савски венац постане још квалитетније место за живот.

СМС
6633 за све мреже
SV_(опис problema)

ММС
065-360-23-80

електронском поштом:
inspekcija48@savskivenac.org.rs

ТЕЛЕФОН 011-360-2-850 од 9 до 20

Ponavljam, parkinzi su javna površina stim da Sekretarijat za saobraćaj može dopunskom tablom odrediti parkiranje npr. samo za stanare te zgrade kao npr. u ulici Cara Nikolaja II na Vračaru gde su sva parking mesta zonirana i rezervisana za stanare jer ne postoji drugi način parkiranja. Ali stanari za ta mesta plaćaju mesečni naknadu od 4oo i nešto dinara. Ali ni to nije privatno vlasništvo i privatni parking već javno parkiralište koje je rezervisano za stanare gradskim rešenjem pa ko stane suprotno saobraćajnom znaku, pauk nosi. A ukoliko bi neko tu stavio garažu bila bi odmah uklonjena.

cgmiki":1h24vohk je napisao(la):
За Савски венац.

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ САВСКОГ ВЕНЦА, ПОКРЕЋЕМО АКЦИЈУ

ГРАЂАНИН - КОМУНАЛНИ ИНСПЕКТОР

Пружамо вам прилику да на активан начин учествујете у сређивању наше општине, а самим тим и нашег града.

ПОЗОВИТЕ БРОЈ ТЕЛ. 011-360-2-850 НАШЕГ КОЛ ЦЕНТРА (од 9 до 20) и дежурној секретарици пренесите проблем који сте уочили на нашој општини.
У најкраћем року бићете обавештени шта је инспекција предузела по том предмету.

Ваша помоћ ће учинити да општина Савски венац постане још квалитетније место за живот.

СМС
6633 за све мреже
SV_(опис problema)

ММС
065-360-23-80

електронском поштом:
inspekcija48@savskivenac.org.rs

ТЕЛЕФОН 011-360-2-850 од 9 до 20

To ne radi. Poslao sam pre tri dana, iako tamo piše da odgovaraju sa statusom prijave u roku od 48 sati, još uvek ništa. Ista situacija i za Novi Beograd i za Stari grad.

hobotnica":362s8r2m je napisao(la):
Gaga BRE,
Kakvo bre privatno vlasništvo. Parkinzi pored, ispred, između i oko zgrada su javna parkirališta. Čak je i neizgrađeno građevinsko zemljište javno. Tu se neko izgubio u priči jer ne zna posao ili zato što laže. Što svi vi na Bežanijskoj kosi, ako su parkinzi privatno zemljište vaše zgrade, lepo ne ogradite te parkinge, obeležite ih i razervišete samo za parkiranje vaših vozila, stavite rampe, lance i drugo. Svaka parcela ima katastarski broj i nema veze da li je nešto dobilo ili nije upotrebnu dozvolu i da li je dato nekom na održavanje ili ne. Tako da su oni zapetljali a ne da pokušavaju da otpetljaju. Da nije taj gospodin koji je kupio stan možda kupio i mesto na parkingu ili mu je ostavio deda u amanet. Ako ja kada dodjem u goste mogu da se parkiram na tom parkingu koji je dostupan građanima onda je jasno da sam na javnom a ne privatnom zemljištu. Pre će biti da inspektori nisu dobro odradili postupak ili da taj dotični ima jaku vezu pa se postupak odugovlači.
@Хоботнице БРЕ, :lol:
Слажем се ја са тобом милион посто и тако јесте како ти кажеш, односно пропис, да је сваки паркинг, односно свако паркинг место јавна градска површина. Али, то увек али, има изузетака и "рупа" који неки знају и то обилато користе.

Оно што сам написао "приватно власништво", нисам мислио на приватно власништво бахатог власника оне металне ругобе од гараже, него на сасвим друго. Јесте да је чак и неизграђено градско земљиште јавна површина, али јавна површина није приватна земља где је нечија њива и где још неко обрађује на Бежанијској коси кукуруз (као Белка рецимо :D ). Тек по извршеној експропријацији, ако је ту планирана нека градња (као рецимо будућа саобраћајница Т6), та земља или ти њива постаје јавно грађевинско земљиште. Е на то сам мислио под оним "приватно власништво", јер све оне зграде које сам навео и они паркинзи су некад били на таквом приватном власништву односно земљи, где су некад људи узгајали неку културу. Е то приватно власништво кад је експрописано није на време уведено у катастарски биро као јавно грађевинско земљиште. Значи то се још све води да је тамо њива, и "нема" тих зграда ни паркинга. Е ту "рупу" користи онај бахати власник и та његова "јака веза" која је то пронашла, а веза је вероватно у катастарском бироу.

Али доћи ће брзо крај године, практично је ту већ сутра, па ћу звати општински инспекторат, да видим докле се дошло у решавању овог предмета.

@jlaki
Ја сам им послао јуче, па да видимо да ли ће ишта одговорити.

Razumemo se Gaga . Meni samo ta priča komunalnog inspektora ne pije vodu.
Na toj "njivi" neko je napravio parkinge i gotova stvar. Garaža je na parkingu i dalje nema priče. Čak je i Odlukom o javnim parkiralištima zabranjeno postavljanje lanaca, garaža, stubića na parkinzima.
Pozdrav.

problem je što u zvaničnim dokumentima tu ne postoji parking, nego livada.

a kako je tu livada, ne može se rušiti garaža na parkingu, kad parkinga nema....

2 x ništa je ništa, crva nije ni bilo.

Prvo, koji su to zvanični dokumenti.
Drugo i ta livada je površina javne namene .

pažljivo pročitaj gagin post.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

bežanijska kosa , potez uz grčku ulicu sa sve internim saobraćajnicama, neuređenim zelenim površinama, parkinzima, prilazima, nedovršenim trotoarima je javno gradjevinsko zemljište. Možete proveriti u Direkciji za gradjevinsko zemljište. Jedini problem je što sve površine nisu date na održavanje komunalnim preduzećima pa tako naprimer stalno kradu one slivničke rešetke koje neće da postavlja JKP "Vodovod i kanalizacija" jer nisu još uvek u sistemu održavanja već je to obaveza Direkcije.
Da nije i ona nova škola na nečijoj njivi. Je li ona u zvaničnim dokumentima. MilisaV je u pravu, u stvari tamo nema ničega. Tako knjige kažu.

Хоботнице, ја управо о томе и причам (извини, пишем) сво време, да тих зграда и паркинга, као и многих зграда на целој територији општине Нови Београд, нема у катастарским књигама, него само њива, ливада и још увек песка.
Управо је то та "рупа" коју онај власник металне ругобе, дебело користи, уствари његов адвокат и "јака веза".

Хоботнице, ливада је површина јавне намене ако је власништво града или ти државе, а ако је ливада власништво, рецимо твоје лично и то заведено у катастарском бироу, онда она, није површина јавне намене.

Опет понављам: То је случај са овим зградама и паркинзима, то је некад било власништо некога, а кад је експрописано ради градње, није одмах преведено у површину јавне намене :!:

OK. Ja ipak imam drugo mišljenje što su mi i potvrdili u Direkciji.Tu nije moglo ništa da se gradi, ni zgrade ni trotoari, ni parkinzi dok nije prevedeno. Direkcija je nekom dala te površine, odnosno građevisko zemljište da podignu zgrade i prateću infrastrukturu. Ali da završimo s pričom. Moglo bi da ide u nedogled.

Pozz svima, nisam bio neko vreme na forumu i vidim da ima nekih izmena , vise nema reputation ? Htedoh gagi da dam + za trud u borbi sa birokratijom. Izmedju ostalog i ta njegova borba me je naterala da danas odem u sekretarijat za sobracaj i poodnesem prituzbu na obelezavanje parking mesta u mojoj ulici. Problem egzistira vec duze vreme, a sastoji se od toga da je u nasoj ulici koja je veoma mala, 22 je posednji broj, znaci sa svaki strane desetak placeva pogresno obelezeno parkiraliste. Nekada su svi ti placevi bili privatne kuce sa dvoristima, a u medjuvremenu su se neke srusili i postale stambene zgrade p+4+p (ili sta vec). Do sada su se sazidale 4 zgrade, a juce je pocela 5 zgarada da se zida. Sve cetiti zgrade imaju kolski ulzas za garazu, ali on ne zauzima ceo front zgrade koji je oko 12 m po parceli. Kolski ulaz zauzma 3-4 metra. Obzirom da su ulicu ubacili u rezim parking servsa i pripada 3 zoni, imamo obelezena mesta, ali ne i ispred 2 novoizgradjene zgrade, gde je neko celim frontom izvukao zutu liniju i pored kolskog ulaza za garazu, napravio i spoljna 2 mesta, gde su zaboli stubice. Beograd put je na ta 2 spoljna mesta isto izvukao zutu liniju, Ja sam se malo informisao i mislim da to nemoze tako da se uradi, pa sam danas podneo zahtev za proveru kako je to uradjeno, odnosno proveru obelezenih zutih mesta. Ispred moje privatne kuce su celom duzinom parking mesta, iako i ja posedujem aurto ali nemam garazu , dok su ispred te 2 nove zgrade celom duzinom zuta linija, ukoliko bi i ostali u buducnosti obelezavali celim frontom zabranu parkiranja, onda se nigde ne bi moglo parkirati jer bi cela ulica bila u zutom. Cekam odgovor, a milim da je i tu mucka u pitanju jer su investitoriu ta mesta pokusavali a mozda i prodali nekome bez ikakvih papira i to za velike pare, pa sada ti neki ala vlasnici polazu neka prava na nesto sto nije njhihovo, Oni kupuju saobracajne znake one sa buvljaka i postavljaju kako se njima svidja. To sigurno nije problem samo kod mene u ulici, to sam primetio i na nekim drugim mestima u kraju.

Bio sam slao nedavno zahteve Sekretarijatu za saobraćaj i Beograd putu da se obeleže pešački prelazi na raskrsnici ulica Petra Mećave i Nikolaja Gogolja na Banovom brdu (pošto se nalazi u neposrednoj blizini 3 škole i doma zdravlja, a radnim danom gomile učenika tu prolaze, dok vozači ne obraćaju baš nešto pažnju na njih), i evo pre nekoliko dana to je i ostvareno :)
Lep je osećaj učiniti nešto za opšte dobro, makar to bila i ovakva sitnica :wink:

Photo0408.jpg

Feliks + a sto insu iscrtali jos dva da kompletirjau raskrsnicu ili misle da nije potrebno kako si prijavio postom ,mejlom posto imam u kraju na 3 raskrsnice neiscrtani pjesacki pa me zivo zanima

Zahtev za obeležavanje pešačkih prelaza sam poslao mailom na adresu info.saobracaj@beograd.gov.rs
i naslovio sam na početku e-maila na:
SEKRETARIJAT ZA SAOBRAĆAJ
Sektor za tehničko regulisanje saobraćaja
Odeljenje za dinamički režim saobraćaja

Ne znam zašto nisu obeležili sva 4 prelaza, verovatno su mislili da je ovo dovoljno. Ipak, s obzirom da tu nikad nije postojao ni jedan ovo je očigledan napredak :)

Hvala kako moze biti dovoljno ustedjeli su pola kante farbe smjesno valjda se uvjek iscratava cjela raskrsnica ali mi sve radimo do pola

direktor":w93a76ko je napisao(la):
Hvala kako moze biti dovoljno ustedjeli su pola kante farbe smjesno valjda se uvjek iscratava cjela raskrsnica ali mi sve radimo do pola
I meni nije jasno kako su samo pola raskrsnice obelezili ? Da ne usporavaju saobracaj pored skole ?

коме се пријављује оштећење дечијег парка:
IMAG0406.jpg

у Јерковићу у парку између Мештровићеве и Заплањске

Proslo je 20 dana od moje prijave , obzirom da nikakvog odgovora nije bilo, pozvao sam ih telefonom da se raspitam. Razgovarao sam sa osobom zaduzenom za moj predmet,. Kaze da je situacija komplikovana (a kakva bi drugacija i mogla biti kod nas), te da je on uputio/uputice dopis, drugoj sluzbi mislim sekretarijatu za urbanizam, sa upitom u kakvom su statusu zgrade i okolina . Hmm, ako vec ne zna u kakvom su statusu, kako onda obelezavaju parking mesta ? Po nekom starom planu, ali i to nije jasno jer su kod mene u ulici sva ta mesta koja su sada zuta pre izgradnje neovih zgrada bila dostupna za javni parking. Znaci tu ne obelezavaju po starom, nego dopustaju da neko farba kako zeli, a oni ne pisu prijave, jer su navodno mozda dobili dozvolu :)
Uglavnom on cak i ne zna kome sada dopis da uputi jer ukoliko objekat ima do 800m2 onda se salje upit na jednu a ako ima preko 800m2 na drugu adresu. Naravno sve to je i 2013 problem saznati uz pomoc 3 telefonska poziva ili putem 2-3 maila. Ostaje mi zakonski rok koji je po njemu 30 dana da mi dostavi odgovor, bio je malo zagonetan sta ce me sacekati u odgovoru koji iscekujem za desetak dana.
Kapiram da ce mi napisati da je uputio upit i da sada ceka odgoovr, onda ce se verovatno ispostaviti da je upit poslat na pogresnu adresu, pa onda ispocetka...

Videcemo, ali ne planiram da ga ostavim na miru dok to ne rese na ovaj ili onaj nacin, a ne ovako svakih 30m u ulici vaze neka druga pravila za parkiranje.

Vrh