Гага":1ijgnfwk je napisao(la):
По питању постављених ругоба од металних гаража у Грчкој улици од стране неодговорних становника тог дела насеља Бежанијска коса, а које сам иначе пријавио 07. децембра 2011. године, разговарао сам прекјуче са комуналним инспектором општине Нови Београд који сад води ове случајеве, а који је иначе задужен за овај део насеља Бежанијска коса.
Да не бих сад наводио шта сам све написао у пријави само у кратко локацијски опис. Значи ове три пријављене металне гараже се налазе на паркинг местима које су оивичени улицама Милана Вујаклије, Веспучијевом, Магелановом и Грчком, а то је паркинг простор који је оријентисан према гробљу. Ево их означене на сателитској карти Бингмапс са „први пример“ и "други пример“. Овај сателитски снимак и слике сам иначе уз пријаву послао Комуналној инспекцији општине Нови Београд:
png image hosting
„Први пример“, постављена метална гаража са спроведеним струјним каблом који „иде“ од зграде са трећег спрата са одвратно застакљеном терасом где сигурно и станује власник ове гараже. Ова скламерија припада улици Милана Вујаклије број 10.
free image hosting
„Други пример“, две гараже, практично једна до друге, а ту слику сам и зумБирао. На тој увећаној слици се види да је исто до једне од гаража спроведен струјни кабл од стана из приземља из оближње зграде где станује власник, а то припада Грчкој улици број 10. Колико сам схватио обилазећи „ово здање“ уочио сам да човек овде уствари обавља аутосервисне услуге !!!!!
jpeg image hosting
Шта ми је све рекао инспектор.
По "првом примеру", а то је и посебан предмет у инспекторату, ће се на жалост водити поновни поступак ! Наиме инспектор који је обраћивао овај предмет, није га у опште добро одрадио, тако да је власник ове металне гараже јако лако, уз помоћ адвоката и жалбе, оборио пријаву. Тај инспектор више не ради у Инспекцији општине НБГД, а предмет је додељен инспектору са којим сам разговарао и каже да ће се обновити поступак. Човек ми је нашироко објаснио поступак, али ко ће све запамтити те правничке изразе. Битно је да се поступак обнавља и да не треба поново да се пријављује, на шта сам и био спреман. Обнова поступка ће трајати мало дуже време.
Инспектор са којим сам разговарао, је водио предмет за „други пример“ и тај предмет је рађен како треба и ето предмет је извршан, тј. донето је извршно решење о уклањању ових двеју металних гаража које су на слици практично једна до друге. То значи да је власницима дат рок од неких 20-так дана да уклоне исте, а ако то не уклоне сами, иде принудно уклањање уз наплату трошкова и казне за нелегално постављање ових гаража. Казну ће и онако платити ако и сами уклоне гараже.
Значи негде током прве половине априла се уклања „милом или силом“ :kk:.
Инспектор ми је рекао да га слободно зовем да ми каже кад ће тачно бити уклањање, да дођем и присуствујем и сликам, ако могу и ако желим.
Гага":1ijgnfwk je napisao(la):
hobotnica":1ijgnfwk je napisao(la):
To je sve tačno. Piše i toga se moraju pridžavati. To što mi nismo dosadni to i koriste. Eto ljutiće se Gaga ali ga pitam ponovo šta bi sa garažama.Uvek je imao opravdanje u ime drugih.
Хоботнице,
Знам да си ме и на подтеми "Бахато паркирање, бахати возачи...." исто ово питала пре једно месец дана или више, али стварно нисам имао времена, због посла, и осталих обавеза, да јурим комуналну иснпекцију општине Нови Београд, односно инспектора Тому који води моје пријаве, а он је иначе задужен за целу трећу месну заједницу на Бежанијској коси.
Ево да сад одговорим, пошто сам данас (петак), разговарао са инспектором Томом. Одмах да кажем да су све три гараже "живе и здраве"
, то значи да су још на местима где су и не дозвољено постављене на паркинг местима.
За једну од гаража, власник је поднео жалбу на решење, жалба је прихваћена и поступак треба да се обнови, јер претходни комунални инспектор, који је водио поступак, није добро обрадио предмет. За остале две металне гараже предмет је у поступку и чека се одлука друго степеног органа. Чим се донесе та одлука доставља се коначно решење власнику, тј. власницима за уклањање истих. Кад би то могло да буде инспектор није могао да ми каже. Договорили смо се да се чујемо почетком септембра.
За сад се ту завршава прича, јер се сад чека избор нових општинских органа, па и избор новог начелника инспекцијске службе општине Нови Београд. Вероватно да то зависи и од новог сарпанђија наше општине, Шапића.
П.С.: Нисам те најбоље разумео, кад кажеш да "увек имам оправдање у име других" !
Пренео сам мој скроз горњи пост са подтеме "Бахато паркирање, бахати возачи...." у ову подтему из разлога и јер је ипак овде реч о пријавама разним градским службама, што моја пријава за ове металне гараже и јесте. Унапред се извињавам за мало дужи пост.
Данас (петак, 26. октобра) сам по четврти пут разговарао са комуналним инспектором општине Нови Београд, на ову тему, да видим докле се стигло у решавању моје пријаве од децембра 2011. године, за недозвољено постављање три металне гараже на јавној површини односно на паркинг местима. Као што сте видели горе реч је о насељу Бежанијска коса, 3. месна заједница у Грчкој улици.
Инспектор који води овај предмет, а и све предмете које су везане за ову месну заједницу у насељу, је стварно био изузетно љубазан и предусетљив, као и увек, и хоће да уради посао, али су му за сад "везане руке". Пошто се инспектор и ја "знамо" овако телефонски по овој мојој пријави и чим се представим, одмах зна о чему се ради, тако да ми је одмах пренео шта има ново и до детаља, а разговарали смо скоро целих 45 минута, ето цео школски час.
До сада је општински инспекторат подносио три пута пријаве и достављао решења власницима ових металних гаража, али сва три пута их је другостепени орган обарао као неосноване и враћао на почетак. Пошто су у питању три гараже, за две гараже су власници рекли да ће их одмах уклонити чим добију правоснажну одлуку суда, а нису се у опште ни жалили. Међутим један од власника (на сликама означен као "први пример") се сваки пут жали на решење о уклањању и добија спор ево већ по трећи пут, односно другостепени орган обара решење комуналне инспекције о уклањању гараже ! Дошло се до закључка да човек има јаку везу и која је ето јача од државе, тако да је сад комунална инспекција Новог Београда кренула другим путем, мало дужим, али се надају да ће се успети. О чему се ради ?
Да се не би више ломатали са оваквом одлуком другостепеног органа и "јаком везом", пре неких месец дана је комунална инспекција Н. Бгд-а поднела захтеве одређеним службама за добијање тачног и чињеничног стања о поменутој делу Бежанијске косе. Наиме постоји једна могућност да једноставно тај део Бежанијске косе није у опште јавна површина, и да се на основу тога успева обарати решење(а) комуналне инспекције !!!!
Да би ова служба утврдила стање, да ли је ова површина Бежанијске косе јавна или не, морала је да поднесе захтеве уз плаћање свих такси, скоро 4.000,00 динара, инвеститору и извођачу радова тих зграда и паркинга, Катастарској служби одељењу Новог Београда у блоку 70 и Архиву града Београда за добијења копија тачних парцела на коме се налазе зграде и паркинзи, копије нацрта зграда и паркинга које се налазе у делу оивичене Грчком, Милана Вујаклије, Веспучијеве и Матије Вуковића. Кад се добију сви ти подаци и упореде са чињеничним стањем, подноси се захтев Урбанистичком заводу града Београда за добијање решења, да ли је овај део Бежанијске косе површина јавне намене или не ? Е у томе је цела цака, а цака је и у томе да те зграде још нису технички примљене, јер још немају употребну дозволу, што је још већи блам !!!!!!!!!!!!
Значи ако зграде и паркинзи немају ту дозволу, не рачуна се у јавну градску површину односно површину јавне намене, него као обична ливада и значи да ту "нема" тих зграда !!!!!!
Кад се све то уради, односно добије решење од Урбанистичког завода, требаће онда да се уради и "препарцелација парцела" (надам се да сам добро запамтио овај правни израз).
Ако се после свих ових перипетија и препрека утврди да је то површина јавне намене, онда нема препрека да се уклоне ове три гараже, односно да се прво достави четврто решење о уклањању ових ругоба од гаража, на шта ће се сигурно поново уложити жалба, поготово од овог власника који има "јаку везу". Након жалбе и кад се на вишестепеном органу утврди да су непрописно постављене на површини јавне намене, морају се уклонити, добровољно или принудно уз наплату свих трошкова и казни.
А ако се утврди да та површина није површина јавне намене, онда ове металне ругобе од гаража остају до даљег, док се једног дана све ово папиролошки не среди. А то може да потраје......
Ја идем до краја, па докле буде трајало, јер сам се баш намерачио да се и ове ругобе уклоне, као и оне још горе ругобе од гаража, које су мојом пријавом пре две године, уклоњене из друге месне заједнице.