Izlazak advokata na neodržano ročište prema novom tarifniku je malo ispod 17000 rsd
Ja sam inače imao jedno 6, 7 neodržanih ročišta u svom radnom sporu do sada. Poslednje sad u julu.
Danas idem kod advokata i za neka dodatna plaćanja, po drugom osnovu, što je mogao da mi radi i Vox... ali ovde ljudi čuvaju svoju privatnost i zato gube pare
a ja bih svakako pre Voxa platio nego ovog svog advokata...
Mislim nisam ni pitao Voxa da ga angažujem da mi podnese jedan zahtev, kad neće da kaže ni mesto u kome živi, šta da ga pitam dalje.
Danas živimo u nekom čudnom vremenu. Ranije ljude koje si spontano upoznavao pa saznaš da su automehaničari, lekari, advokati, moleri su ujedno bili i potencijalno tvoji automehaničari, lekari, advokati, moleri... Danas forum bi trebalo da bude samo zamena, tj. dodatak realnom životu, a ne odvojeni univerzum za sebe. I umesto da ubrza i olakša kontakte i poslove, ovde svi žive na tri mesta, gde tačno, pitaj boga, sve neka misterija i šta je posledica misterije?
Gubiš pare. Naravno da bih Voxa platio 10x radije nego ovog mog formalnog "Srdačan pozdrav," advokata koga slabo podnosim, ali po inerciji mi nastavlja postupak i preuzima druge, nove pravne radnje. Ne zna se kome je više u interesu da mi razvlače postupak, da li njemu, sudiji koji ne zna šta da radi ili čeka neki signal pa je na bolovanju iz ročišta u ročište ili samom poslodavcu...
Mislim ne kritikujem ništa, svako ima pravo da koristi forum kako želi. Nego je nenormalno u odnosu na neki raniji život koji se vodio, gde je sve bilo spontano u stvarnom životu i podrazumevajuće da prilikom upoznavanje osoba kaže "živim na Zvezdari" recimo...
Srećna okolnost je da je ovaj moj advokat na pola puta do Ade, tj. na Senjaku ima svoju kancelaru, pa mi je usput.
U svojoj glavi i dalje idem na plažu, a samo svraćam do advokata.
Malo me više košta taj moj put do plaže danas, ali šta da se radi.