Svakom svoja muka najteža. Ovo što piše u tekstu da keramičari zaradjuju 2-3000e su bajke. A da vidim advokata koji ti ne uzme 100e za dodar dan.Šta mislite, je l' teže npr. advokatu, ili keramičaru?
Keramicari koji su avanzovali u svom poslu koriste one debele stitnike za kolena, kad je pod u pitanju, tako da akumulira opterecenje. Ne svi, ali ima ih, pogotovo onih profi.Jbg, u nekom poslu ti odu živci, dobiješ visok pritisak, ili dijabetes, a negde odu kolena..
Spijuniranje zaposlenih. Odvratno. Potrudicu se da svima skrenem paznju na ovo.Hteo sam da prodiskutujemo malo ovaj deo za workstations. Znaci u sustini firma kada uzme ovaj software za svoje potrebe bi mogla u real time da vidi sve svoje zaposlene koji rade za racunarima i mogla bi da vidi sesije (snimljene video zapise).
g.vnaMeni su najveći problem tu ove posredničke kompanije, šta one rade, ko su ti ljudi?
Meni nije cilj da radim vise i da budem efikasan. Naprotiv.Ono sto ja mislim takodje je da ce se zarade znacajno uvecati sa ovakvim software-om jer ce zaposleni raditi vise i biti efikasniji. (sto nam je svima cilj). Mozda nece svi raditi vise ali barem oni koji
Vidi upravo to i jeste poenta. Mora da se napravi veca vidljivost rada onih koji najvise kidaju/rintaju i da budu propisno nagradjeni za to. Zeleo sam da izbacim da performance review radi covek/menadzer vec da ga uradi AI i da kaze posteno na celoj firmi. Ovaj je dobar za to to i to zna to i to radi tako i tako i neki lep review da izbaci. Pa sad ako bude najbolji to je sto je Trenutna situacija je nepostena prema top 10% radnika. Onda vide kako drugi kao MC hvataju krivine a nema nikakve posledice ili nagrade specijalne za ove bolje i smore se.Po nepisanom pravilu, oni koji najmanje rade i crnče, uvek najglasnije kenjaju o radu i efikasnosti drugih.
Iliti što kaže ona naša poslovica - sit gladnom ne veruje. Šta zna neko ko sedi na vrhu, mlati pare i titra yaya ceo dan uz poneki sastanak, kako je onom ispod, koji zapravo najviše radi i drži firmu na nogama.
MC_ je malo nervozanMeni nije cilj da radim vise i da budem efikasan. Naprotiv.
Cilj mi je da radim sto manje i da moja efikasnost ne moze da se izmeri.
Cilj mi je da se sto vise zezam na poslu i da mi bude zabavno.
Cilj mi je da vlasnik ne razume sta radim.
Ja nisam masina, ja sam zivo bice.
Meni se je.be za vasu efikasnost, za vasu zaradu dok usepvam da vas (kapitaliste) uverim da morate da mi platite.
Spreacavate radnike da se povezu, ali oni mogu da razmene brojeve telefona i da se dogovre kako da se postave protiv vas, protiv Kapitala.
Moram da ti kazem da sam uspeo u tome. od momenta kada sam shvatio da svako ljudsko bice mora da prezire gazde.
Sa tim bednim programerima koje spijunirate, za taj tracking... pa imacete i kvaitet kakav zasluzujete.
Slazem se. Ja bi vise voleo da imam cetvorodnevnu radnu nedelju ali da se u tih 4 dana kida svih 8 sati dnevno nego da igram pasijans na poslu 3 sata od 8.Čovek radi da bi živeo. Ne živi da bi radio.
Iako savršeno razumem kada neko ima strast i entuzijazam ka svom poslu. I to je ok. Ali neka mera i razum moraju da se znaju. Nijedna strast koja se otera predaleko nije dobra. Čak ni kada bi neko bio strastven i previše vezan za porodicu, ne bi bilo dobro. A kamoli kada se očekuje da bude takav prema svom poslu i radnom mestu, nečemu što - u svojoj srži - služi samo da mu donese pare i lebac na sto. Ima naravno karijera koje su drukčije nego ostale, pa prirodno vuku više entuzijazma (npr nauka ili neke forme aktivizma), ali to je zasebna priča. Za prosečnu, običnu osobu, posao treba da bude sredstvo prihoda, pa tek onda sve ostalo.
Više ljudi je do sada pisalo, i javno i u privatnim porukama, da ti da se razbijaš od posla u svojoj firmi, ne bi ovoliko blejao na forumu. Da neko ko je uspešan biznismen, ne može ovoliko vremena da ostavlja na forumu i mrežama. I to nije samo moje mišljenje, nego je više ljudi pisalo to isto za tebe. Neki čak zbog toga i ne veruju da si biznismen i privatnik, jer ne mogu da veruju da neko ko navodno ima toliko poslova i odgovornosti, ostavlja toliko vremena na forumu.Vidi upravo to i jeste poenta. Mora da se napravi veca vidljivost rada onih koji najvise kidaju/rintaju i da budu propisno nagradjeni za to. Zeleo sam da izbacim da performance review radi covek/menadzer vec da ga uradi AI i da kaze posteno na celoj firmi. Ovaj je dobar za to to i to zna to i to radi tako i tako i neki lep review da izbaci. Pa sad ako bude najbolji to je sto je Trenutna situacija je nepostena prema top 10% radnika. Onda vide kako drugi kao MC hvataju krivine a nema nikakve posledice ili nagrade specijalne za ove bolje i smore se.
S ovim se slažem. S tim što ne bih odmah išao na to ''da se kida svih 8 sati'', jer čoveku treba jedna pauza od pola sata i par od 5-10 minuta. I radi jela, i radi fizioloških potreba i radi odmora mozga (od ljudi i misli), odmora očiju, odmora kičme, itd... Ali da, isprobao bih rado model u kome se 4 dana nedeljno solidno radi po 7 sati a onda ide kući. Tu se slažem sa tobom i to me prijatno iznenađuje.Slazem se. Ja bi vise voleo da imam cetvorodnevnu radnu nedelju ali da se u tih 4 dana kida svih 8 sati dnevno nego da igram pasijans na poslu 3 sata od 8.
Slazem se. Ja bi vise voleo da imam cetvorodnevnu radnu nedelju ali da se u tih 4 dana kida svih 8 sati dnevno nego da igram pasijans na poslu 3 sata od 8.
Naravno ljudi su razliciti. Ono sto cu pokusati da omogucim firmama jeste da mogu da izaberu kako hoce i sta hoce da koriste i da sve bude konfigurabilno. Ovo sam zamislio kao neki veliki domaci ERP sistem koji ima sve moguce module za produktivniji rad i racunovodstvo.
mozda sam samo brzi od ostalih pa mogu vise da postignem!? Brzo kucam btw mozda i najbrze na forumuViše ljudi je do sada pisalo, i javno i u privatnim porukama, da ti da se razbijaš od posla u svojoj firmi, ne bi ovoliko blejao na forumu. Da neko ko je uspešan biznismen, ne može ovoliko vremena da ostavlja na forumu i mrežama. I to nije samo moje mišljenje, nego je više ljudi pisalo to isto za tebe. Neki čak zbog toga i ne veruju da si biznismen i privatnik, jer ne mogu da veruju da neko ko navodno ima toliko poslova i odgovornosti, ostavlja toliko vremena na forumu.
Ako se pitaš, i ako ti nešto znači, ja nemam mišljenje o tome, ne znam šta da mislim, pošto te i ne znam. I vrlo si dinamična ličnost, sa raznolikim postovima. Samo ti kažem iskreno kako te mnogi percipiraju. A dok se ti u nekim momentima ljutiš što, na osnovu tvojih pisanja, smatram i kažem da mi ličiš na Patrika Bejtmana, u 80% vremena kao da se trudiš da potvrdiš upravo to. Jer mislim dosta tvojih izjava i stavova se svode na to da bogate i moćne (a nisu svi oni bogati i moćni jer su pošteno radili) treba podržavati i čuvati (metroom, većim platama, državnim programima, subvencijama...), dok siromašne i zapostavljene treba još više tlačiti i eksploatisati, dok ne krenu redom da crkavaju, a onda da se lepo zamene robotima. Ako sam pogrešio negde, ti me ispravi. Ja ti samo kažem kako interpretiram tvoja pisanja na dosta tema (ne svim, jer ima i gde zvučiš sasvim normalno). I ja, i drugi na forumu.
S ovim se slažem. S tim što ne bih odmah išao na to ''da se kida svih 8 sati'', jer čoveku treba jedna pauza od pola sata i par od 5-10 minuta. I radi jela, i radi fizioloških potreba i radi odmora mozga (od ljudi i misli), odmora očiju, odmora kičme, itd... Ali da, isprobao bih rado model u kome se 4 dana nedeljno solidno radi po 7 sati a onda ide kući. Tu se slažem sa tobom i to me prijatno iznenađuje.