Igor":36xey6uk je napisao(la):
Ok znaci postoji spremnost na kompromis sto je dobro. Meni je jedini problem sto se insistira na podjednako losem resenju a to je da ostane ovakva situacija po cenu da se ne takne nijedno stablo sumice.
Борчанац":36xey6uk je napisao(la):
Никада нисам видео овако малу жељу истакнутих чланова да размотре опције.
I ja sam to primetio ali nekako cini mi se kao da nije popularno ne slagati se sa nekom gradjanskom inicijativom jel eto gradjani se mahom bore za prave stvari pa ko ce ih sada kritikovati u svojoj borbi.
Слажем се потпуно!
Никако не треба ни да се гута свака иницијатива без конструктивне расправе, па и критика може да оснажи удружења ако је добронамерна и ако се отворено сагледа. Популарност расправе није битна ако она направи искорак, на крају.
Опет, са већим опрезом би критиковао, те неке грађанске иницијативе. Њих треба неговати, оснажити, охрабрити, јер су у дефициту и јако се осећа њихов недостатак. Моје је виђење да се и цела држава може реорганизовати само кроз мале групе, слободних људи, које имају шире деловање од првобитног. Нису везане, у калупу, умртвљене као институције, па могу да врше притисак на систем који је у колотечини и криминалној спрези. Било да су музичке групе, форумаши, хуманитарне, потрошачке, академске, бајкерске, навијачке, фолклорне... сви се требају активирати, приближавати неком општем добру, и деловати, вршити притисак.
Зато је и овде потребно ово удружење јер није ок да нека фирма просто одлучи у ходу о томе, овако ће бити задршке, доћи ће до претресања чињеница. Био би срећан да народ држави стално дише за вратом.
Могли су и они да лупе предлог, да се гради под земљом, на висини, нека кошта ... можда је попонеб добар у политичким играма а не у изградњи петљи. Можда је мислио да ће овде добити предлог, помоћ, добру вољу од људи ближих струци. Све једно, сада је све изнето, предлози постоје, жеља, дискусија а време ће показати остало...