Сизифе, моји млади пријатељу у настајању!
Сетио сам се још једне максиме из исте познате радионице. Она говори о две будале и радо ћу је поделити са тобом: "Једина бу**** већа од онога који зна све, је она која се расправља са њим."
Прихватам твоју критику да сам преопширан, али опростићеш ми - сад сам упола краћи (~ 2500 карактера).
То је ваљда од старости и страха за бедни живот, или да употребим твоју семантику: кад "орган" од полног, постане само дренажни. "Умро је Хитлер, умро је Стаљин, а и ја се баш не осећам најбоље" - иако мојој сујети више одговара поређење са Гандијем.
Није ми била намера да провоцирам тебе интелектуалца, већ само твој интелект.
Разумем како је велики камен који те притиска: безбедност возача, тебе и твог детета на црној тачки код Петловог брда. Али, то ће се разрешити: сачувајбоже - по Мркином и Дробњаковом ћефу, или боље - по Карловом, Лакијевом и Валтеровом (про)светитељском делу
(Браво момци, живела Идеја).
Већ видим тебе како са својом децом
шеташ кроз наш парк нетактнуте природе уместо да кроз њега
возиш.
Желим ти да живиш (још) сто година и помажеш екологију и на Петловом брду.
Хвала ти за саосећајност и савет да потражимо Белку, у намери да повратимо пола хектара посечене шуме која је претворена у сервис за аутобусе. Иако двапут месечно пролазиш туда, тај призор ти није запао за око. Е сад замисли да се то исто зло догодило 6, 8 или 16 километара даље - у Кошутњаку, на Ади или на Ташмајдану. Нема шансе зар не? Или да цитирам тебе: "Е то не може..."
Из овога потичу проблеми и редослед по којем их треба решавати . Уместо бла бла трућ и шмрц о нашем "ходу по мукама" (који ти нису пријали) обрати пажњу на задатке по важности:
1. Вишак криминала, страха и принуде
2. Мањак професионалности, етике и незавнисног мишљења
3. Очување, заштита и опоравак добара природе - (екологија)
Кад се бринеш само о екологији, лечиш последицу али занемарујеш узрок. То што 1. и 2. изгледају ван наше моћи није разлог за очај и одустајање.
Саветујем ти да избациш злурадост из размишљања, а нарочито из јавног обраћања.
Наша окупљања која називаш додолама су само део нашег скромног (легалног и легитимног) напора да пробијемо пут до савести надлежних.
Нема гаранције да ћемо успети - али: "Сви подухвати су тешки док не постану лаки."
Ако успемо, споменик који ћемо направити биће већи од свих путева које су правили Милошевићи, Драшковићи,Ђиласи, Дулићи, Мрке, Јоцићи и Дробњаци.
Биће то споменик заједничког здравог разума и скоро свака цена је ОК. Видео си како нас штеди распомамљени директор Дробњак - 36 евромилкица преко плана само за 2012.
Драго ми је да твој и наш однос напредује. Ако заиста хоћеш да допринесеш и с речи пређеш на дело, а не прија ти наш јавни скуп, изволи дођи на следећи састанак нашег Удружења.
Јави нам се на
zelenonaselje@gmail.com па да ово међу нама постане прави дијалог равноправних.
За сада ти за себе задржаваш привилегију - својом анонимношћу.
Наша деца и ми смо изложени на живој позорници на којој пљуште погрде и претње, а ти из мрака галерије пљуцкаш и помало "прскаш" по нама. Ако ништа друго буди бар "уринокултуран" па мало "прошарај"...
Као и пре неки дан - за препород и јачање морала младима (као што сте ти и СТФ) увек саветујем поезију:
..."Бурне су страсти извор многих зала,
Несрећи људској почетак је страст.
Море живота оне страшно муте,
Над људском душом њихова је власт..."
Поздрав
Влада Марковић