Koliko god cenim znanje , mišljenje i trud određenih članova foruma , i koliko god se slagao sa određenim forumašima u određenim stavovima i stvarima (manje ili više) , ne mogu a da ne primetim animozitet koji vlada između školovanih i ne školovanih. Ispada da ako nisi fakultetski obrazovan i usko školovan za stvari koje obrađuje beobuild , da nisi kompetentan da komentarišeš. Naravno ne od strane svih forumaša , ali provejava takva neka atmosfera.
Sa druge strane , imamo tu i upliv politike. Dok se sa jedne strane očekuje da se neko ne napada i ne etiketira prema stranačkoj pripadnosti , već da se prema tom nekom (odnosi se na množinu) ophodi sa dozom estetike u komunikaciji , jer njegova stručnost to zavređuje , sa druge strane imamo totalno odsustvo estetike komunikacije od strane onih kod kojih preovlađuje politika , prema svima drugima koji ne dele njihova mišljenja. Nije niko kriv svim tim forumašima koji su sasvim svesno izabrali put preovladavanja politike u svojim komentarima , sa ili bez nipodaštavanja neistomišljenika. Koliko god neko bio stručan , čim se krene sa ličnim uplivom politike , tu sve staje i gubi se stečeno poverenje , kao i percepcija neke osobe u očima drugih.
Ovo vezano za politiku se može primeniti i na stavove ljudi koji gaje dozu netrpeljivosti prema neistomišljenicima.
A zapravo , cela ova halabuka je započeta zbog rđe i mišljenja pojedinih forumaša (uključujući i moju malenkost) o njenoj svrsishodnosti u Beogradu. Bilo da je zovemo pravim imenom , ili uhu sagovornika prihvatljivijim imenom "korten" , rđa je rđa. Koliko god se neki upinjali da opravdaju njeno korišćenje , pozivajući se na rasprostranjenost po belom svetu , utisak koji ostavlja kod određenog broja ljudi , bili oni visokoobrazovani i stručni ili pak običan narod , da se ovde samo pojačava doživljaj raspadnutosti i neodržavanja , teško da može bilo kakvo znanje da promeni.
Nisam arhitekta , niti sam završio dizajn , i iako se bavim web dizajnom , sebe ne smatram stručnjakom za estetitku , iako sam dobio od nekolicine ljudi pohvale za to kako sam neke stvari odradio (zamislio) i da su one ispale (u slučaju kada su ih drugi izrađivali za mene) bolje nego što bi oni sami mogli da osmisle , uprkos tome što su im na prvi pogled delovale nelogično i atipično.