Taman će samo izrasti dok se sete da završeguimaraes":3ag1khez je napisao(la):Ja već krenuo da zamišljam Čika Ljubinu sa drvećem
Danas sam dobio sramnu odluku Gradskog veća: http://i41.tinypic.com/nvchtz.jpgc.s.i.":ru1f1p6i je napisao(la):Taman da se nadovezem...
Vec sam pisao da sam Gradskoj komunalnoj inspekciji prosledio 3 prijave za naknadno kaznjavanje nepropisno parkiranih vozila na biciklistickoj stazi Dorcol - Ada gde stalno vozim bajs. Naravno prosledio sam i CD sa fotkama svih automobila, a jasno se vide i registacije.
PRIJAVE SU ODBIJENE iako je sasvim moguce preko registarskih tablica naci vlasnike i kazniti ih.
Naravno zalio sam se Gradskom vecu protiv zakljucka prijava pa cemo videti sta ce biti.
Evo kako to izgleda:
Prijava - http://tinypic.com/view.php?pic=s1uek0&s=5
Odgovor (1001 razlog za nerad) - http://tinypic.com/view.php?pic=302vsp4&s=5
Zalba na zakljucak prijave - http://tinypic.com/view.php?pic=1znyc20&s=5
да се разумемо, била је то рок свирка, нисте валда помислили да се на свим сплавовима свирају народњаци...zhaba":3u3o73un je napisao(la):Stvarno nije u redu da se zamerate jednom estradnom umetniku!
Pa zato su i radili posao. Zar bi se u sudili da to rade narodnjacima?boris73":38l94sii je napisao(la):да се разумемо, била је то рок свирка, нисте валда помислили да се на свим сплавовима свирају народњаци...zhaba":38l94sii je napisao(la):Stvarno nije u redu da se zamerate jednom estradnom umetniku!
:/
извор БлицBeogradski vozači na razne načine pokušavaju da izbegnu plaćanje parkinga, da automobil ostave duže od dozvoljenog vremena u određenim zonama, ali i da „prevare“ kontrolora „Parking servisa“ kako im ne bi napisao kaznu.
Pojedini vozači na sve načine pokušavaju da automobil u „crvenoj zoni“ ostave duže od sat vremena. Neki kombinuju plaćanje parkinga, pa jedan sat plate sms-om, a nakon isteka tog sata kupe kartu. Neki vozači automobil sa jednog parkig mesta preparkiraju na susedno, misleći da tako stiču pravo na još jedan sat parkiranja u toj zoni.
- Najčešće vozači misle da mogu da „prevare sistem“, ali se to najčešće svede samo na pokušaj. Kontrolor brzo ustanovi koliko automobil stoji parkiran u nekoj zoni, tako da vozači koji misle da su na ovaj način „nasamarili“ kontrolora, greše, jer su samo imali sreće da ih u tom trenutku naš službenik nije kontrolisao - priča Radenko Vuković, direktor Sektora za organizaciju parking kontrole „Parking Servisa“.
Beogradski vozači češće pokušavaju da izbegnu plaćanje doplatne karte, koja iznosi 1.700 dinara. Kontrolori „Parking servisa“ nailazili su na najrazličitije dosetljivosti vozača.
- Dešavalo se da skinu tablicu, pređu preko puta, sednu u kafić i gledaju u automobil. Kad kontrolor naiđe na takav automobil, tretira ga kao neregistrovan i nakon toga obaveštava Komunalnu inspekciju. Često prođe dosta vremena do dolaska inspekcije, a vozač do tada pomeri automobil - priča jedan kontrolor „Parking servisa“.
Međutim, dešava se da vozači uzmu doplatnu kartu sa drugog automobila i stave na svoj, nakon čega često dolazi do nesporazuma.
- „Dovitljivi“ vozači izvade uplatnicu sa drugog automobila, a umesto nje stave svoju uplatnicu za doplatnu kartu. Vozač tog automobila, odluči da plati kartu, a nesvesno plati kaznu za automobil vozača koji je zamenio uplatnice. Nakon određenog perioda, tom vozaču na kućnu adresu stigne opomena, on dođe da se žali, a mi nakon toga brzo ustanovimo nesporazum i kaznu uputimo na pravu adresu - priča Radenko Vuković.
извор ПолитикаПитајте: Драган Ђилас, градоначелник
У Косовској улици, на потесу од Нушићеве до Влајковићеве, паркирани су аутомобили тако да ниједно возило које је у пролазу не може да се зaустави ни за тренутак, а да се не направи хаос у саобраћају. Да ли се нешто може учинити да се ситуација побољша?
З. Топалов
Стари град
У Косовској улици, као ни у осталим улицама на основу Закона о основама безбедности саобраћаја на путевима, није дозвољено заустављање на месту на коме би се угрожавала безбедност других учесника у саобраћају или које би представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја и кретање пешака, осим уколико неко не жели да се паркира. Ова улица је веома прометна па свако заустављање успорава проточност саобраћаја и ствара гужве. Она је једносмерна од Нушићеве до Таковске улице и са обе стране има обележен простор за паркирање на коме је дозвољено задржавање максимално један сат.