Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Kosturi za drvece su valjda tu samo privremeno tj. tu nece doci drvece vec ulicne lampe. Neka me ispravi neko ako gresim

Ti kosturi za drvece su tu privremeno, da bi se zastitili strujni kablovi. Tu ce doci kandelabri. Ipak nisu poplocali ove dve male ulice, sta im to znaci? Cekaju prolece?!

ne znam samo sta cekaju sa tom rasvetom, rupe su tu vec 9 meseci. verovatno firma koja pravi lampe nije dovoljno podmazala pravog coveka.

Prosao sam juce kroz Cika Ljubinu i ponovo je puna parkiranih automobila koji nesmetano ulaze sa trga i iz ulice kod poste :bash:

c.s.i.":ru1f1p6i je napisao(la):
Taman da se nadovezem...

Vec sam pisao da sam Gradskoj komunalnoj inspekciji prosledio 3 prijave za naknadno kaznjavanje nepropisno parkiranih vozila na biciklistickoj stazi Dorcol - Ada gde stalno vozim bajs. Naravno prosledio sam i CD sa fotkama svih automobila, a jasno se vide i registacije.

PRIJAVE SU ODBIJENE iako je sasvim moguce preko registarskih tablica naci vlasnike i kazniti ih.
Naravno zalio sam se Gradskom vecu protiv zakljucka prijava pa cemo videti sta ce biti.

Evo kako to izgleda:

Prijava - http://tinypic.com/view.php?pic=s1uek0&s=5
Odgovor (1001 razlog za nerad) - http://tinypic.com/view.php?pic=302vsp4&s=5
Zalba na zakljucak prijave - http://tinypic.com/view.php?pic=1znyc20&s=5
Danas sam dobio sramnu odluku Gradskog veća: http://i41.tinypic.com/nvchtz.jpg

Sramota. Ukoliko se pročitaju njihovi odgovori, vrlo je jasno da im se baš j*be za sve.

синоћ сам се крстио и левом и десном руком. :) јер, наша полиција је коначно почела да ради свој посао! пошто смо имали добар поглед на земунски кеј са тог сплава где смо били, присуствовали смо дуго ишчекиваној борби пандура са сулудим возачима који су од кад знам за себе крстарили тим делом кеја, од хотела југославије до оних солитера на улазу у земун.
:cool:
хватали су једног по једног и спроводили их до колега који су били "маскирани" у оближњем жбуњу...
смешно је било кад нас је неки лик, тј. певач тог неког бенда који је имао синоћ свирку, упитао да ли су то пандури:
-напокон! одговорисмо у једном даху,
-напокон?
:lol:
валда је и он био непрописно паркиран па се уплашио за ауто...

zhaba":3u3o73un je napisao(la):
Stvarno nije u redu da se zamerate jednom estradnom umetniku!
да се разумемо, била је то рок свирка, нисте валда помислили да се на свим сплавовима свирају народњаци...
:/

Da se razumemo ovo ja katastrofa sta radi nasa policija i kakav primer daje ostalima medjutim oni imaju pravo da voze tuda medjutim SAMO U SLUCAJU NEKE INTERVENCIJE sto oni na zalost obilato zloupotrebljavaju. Slicnu sliku mozete videti i na zapadu ali kao sto sam pomenuo onda kada ima razloga za to.

boris73":38l94sii je napisao(la):
zhaba":38l94sii je napisao(la):
Stvarno nije u redu da se zamerate jednom estradnom umetniku!
да се разумемо, била је то рок свирка, нисте валда помислили да се на свим сплавовима свирају народњаци...
:/
Pa zato su i radili posao. Zar bi se u sudili da to rade narodnjacima?

Pokušaji vozača da ne plaćaju parking
Skidaju tablice da ne bi platili kaznu
Autor: B. V. | Foto:S.Maričić | 16.03.2009. - 08:10
Beogradski vozači na razne načine pokušavaju da izbegnu plaćanje parkinga, da automobil ostave duže od dozvoljenog vremena u određenim zonama, ali i da „prevare“ kontrolora „Parking servisa“ kako im ne bi napisao kaznu.

Pojedini vozači na sve načine pokušavaju da automobil u „crvenoj zoni“ ostave duže od sat vremena. Neki kombinuju plaćanje parkinga, pa jedan sat plate sms-om, a nakon isteka tog sata kupe kartu. Neki vozači automobil sa jednog parkig mesta preparkiraju na susedno, misleći da tako stiču pravo na još jedan sat parkiranja u toj zoni.

- Najčešće vozači misle da mogu da „prevare sistem“, ali se to najčešće svede samo na pokušaj. Kontrolor brzo ustanovi koliko automobil stoji parkiran u nekoj zoni, tako da vozači koji misle da su na ovaj način „nasamarili“ kontrolora, greše, jer su samo imali sreće da ih u tom trenutku naš službenik nije kontrolisao - priča Radenko Vuković, direktor Sektora za organizaciju parking kontrole „Parking Servisa“.

Beogradski vozači češće pokušavaju da izbegnu plaćanje doplatne karte, koja iznosi 1.700 dinara. Kontrolori „Parking servisa“ nailazili su na najrazličitije dosetljivosti vozača.

- Dešavalo se da skinu tablicu, pređu preko puta, sednu u kafić i gledaju u automobil. Kad kontrolor naiđe na takav automobil, tretira ga kao neregistrovan i nakon toga obaveštava Komunalnu inspekciju. Često prođe dosta vremena do dolaska inspekcije, a vozač do tada pomeri automobil - priča jedan kontrolor „Parking servisa“.

Međutim, dešava se da vozači uzmu doplatnu kartu sa drugog automobila i stave na svoj, nakon čega često dolazi do nesporazuma.
- „Dovitljivi“ vozači izvade uplatnicu sa drugog automobila, a umesto nje stave svoju uplatnicu za doplatnu kartu. Vozač tog automobila, odluči da plati kartu, a nesvesno plati kaznu za automobil vozača koji je zamenio uplatnice. Nakon određenog perioda, tom vozaču na kućnu adresu stigne opomena, on dođe da se žali, a mi nakon toga brzo ustanovimo nesporazum i kaznu uputimo na pravu adresu - priča Radenko Vuković.
извор Блиц
линк http://www.blic.rs/beograd.php?id=83729

Evo slučajno naletih na TV-u kako dvoje mladih lepi nalepnice sa sajtom imenom sajta "bahatoparkiram" na autima koji su nepropisno parkirani na Bulevaru. Mislim da je emisija u vezi EXIT-a. Sjajno :kk:
http://www.bahatoparkiram.com/

Jezevi su koliko znam postojali pre nekih 30ak godina. Ukinuti su zbog neke banalnosti ali neznam koje.

Ježeve (neki to zovu lisice) su ukinuli jer, navodno, oštećuju točak. Priče za malu decu.

Мислим да су те блокаде фантастична ствар за нпр. Војводе Степе...једно патролно возило, ако су добро увежбани (нпр, да за неколико секунди двојица истрче, један блокира точак, други слика возило), може да протрчи кроз целу улицу и блокира сва кола...пар пута тако и улица би била чиста...само би се они са дебелим везама паркирали непрописно, што би било у односу на садашње стање, фантастично...
Иначе, ова блокада може да буде пресвучена гумом и тако направљена да се намешта за 1 секунд...не видим технички разлог да не буде тако...

С тим што од овога, на жалост, ништа неће бити јер је очигледно да због нечега постоји жеља да се не реши проблем бесправног паркирања...

Vezano za v.stepe, lepo kaže moj ortak: "samo čekam kada će pored svih uparkiranih automobila i tramvaji početi da prave polukružno i onda mogu da kažem da sam sve video"

Шта све неће људима пасти на памет

Питајте: Драган Ђилас, градоначелник

У Косовској улици, на потесу од Нушићеве до Влајковићеве, паркирани су аутомобили тако да ниједно возило које је у пролазу не може да се зaустави ни за тренутак, а да се не направи хаос у саобраћају. Да ли се нешто може учинити да се ситуација побољша?

З. Топалов
Стари град

У Косовској улици, као ни у осталим улицама на основу Закона о основама безбедности саобраћаја на путевима, није дозвољено заустављање на месту на коме би се угрожавала безбедност других учесника у саобраћају или које би представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја и кретање пешака, осим уколико неко не жели да се паркира. Ова улица је веома прометна па свако заустављање успорава проточност саобраћаја и ствара гужве. Она је једносмерна од Нушићеве до Таковске улице и са обе стране има обележен простор за паркирање на коме је дозвољено задржавање максимално један сат.
извор Политика
линк http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Skupshtine-stanara-pod-kontrolom-vlasnika-stanova.sr.html

Vrh