Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Pa ja mislim da neće sa obe strane pruge, već samo sa jedne, jbg.

Ja ne znam u cemu je problem da se na parkinzima koji pripadaju zgradama stavi mala rampa na ulazu/prilazu, i da se svakom stanaru da kartica/kljuc/daljinski za to. Onda samo stanari mogu da parkiraju (mislim da sam tako nesto i video na Lionu, gde postoji ulaz s Bulevara na parking iza zgrade), i moze se odrediti jedan deo parkinga (par mesta) koji nece biti ogradjen, za posetioce. I to je to. I ne vidim zasto bi to bilo ne znam kako skupo.

Problem je što to nisu parkinzi, već prilazi za interventna vozila, koje bahati stanari pretvaraju u svoje posede.

Da se nadovežem na tekst iz Blica koji je Homer Jay okačio u postu #186.
Bilo je spomenuto da će pešačka zona oko Knez Mihailove biti zaštićena od prolaska automobila potapajućim stubićima te će samo određene kategorije imati pravo prolaska.

Izgleda da se taj plan ostvaruje :kk:

Slikano danas tj. 31.05.

Raskrsnica Čika Ljubina - Zmaj Jovina. Postavljeni stubići sa ostavljenim prostorom za potapajući stubić

slika2y.jpg

slika3c.jpg

I ulaz u Ulicu Marka Leka

slika1o.jpg

Ako se uzme u obzir da je Ulica Laze Pačua već zatvorena i da je vrlo lako postaviti još ova dva potapajuća stubića problem sa automobilima u Čika Ljubinoj će definitivno biti rešen. Ja se bar nadam....

Jel se meni ovo cini ili su oni betonirani a nisu ih ni ispravili kako treba ?

Jos jedna akcija...

Организована велика акција уклањања непрописно паркираних возила на шеталиштима дуж река

Организовањем великих акција уклањања непрописно паркираних возила на шеталиштима поред река, градска власт даје јасну поруку да у Београду мора да влада ред, рекао је градоначелник Драган Ђилас, који је током викенда у касним вечерњим сатима присуствовао акцијама које су спровођене на шеталишту поред хотела „Југославија”.

Ова локација већ дуги низ година на удару је насавесних Београђана који своја возила паркирају или на зеленим површинама или узурпирају само шеталиште. То не само да ружи слику града, већ онемогућава све оне који желе да прошетају или се рекреирају на овом делу обале да то и чине. Надлежни су у више наврата постављали знаке о забрани паркирања и стубиће како би несавесне суграђане спречили у тој намери, али то очигледно није имало ефекта. Због тога су током викенда на овој локацији, уз пратњу полиције, из ЈКП „Паркинг сервис” уклањали непрописно паркирана возила.

– Сваки грађанин Београда мора да се осећа безбедно и сугурно, да са својом децом ужива и шета дуж река, што је нажалост онемогућено због бахатог понашања појединаца. Зато смо решили да започнемо жесток обрачун са свима који уништавају лепоте овог града. Акције ће бити организоване свуда: и на Земунском кеју, у Блоку 70, поред бившег Спортског-рекреативног центра „25. мај”. Посао је организован у сарадњи са интервентним јединицама полиције јер се дешава да неки „жестоки” момци ваде пиштоље на наше инспекторе, онемогућавају им рад и угрожавају њихову безбедност. Читав овај простор убудуће ће припадати свим Београђанима а не само онима који га непрописно заузимају својим џиповима и другим аутомобилима – истакао је Драган Ђилас.

Градоначелник је додао да ће будуће увођење комуналне полиције значити значајан корак унапред и да ће она омогућити увођење саобраћајног реда у Београду.

Помоћник градоначелника Живорад Анђелковић казао је да су овакве акције перманентне и да ће то бити и убудуће. Упоредо са уклањањем непрописно паркираних возила, које заједно организују градска инспекција и „Паркинг сервис”, уз асистенцију полиције, град ће поставити и физичке баријере, попут рампи и стубића, а читав простор, на којем су поједини власници сплавова нелегално поставили бетонске коцке, биће озелењен.
Izvor: Sajt grada Beograda
link: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1346964

Jel ima negde da se pogleda video prilog o ovoj "akciji"?
Cini mi se da sam uhvatio nesto malo na vestima b92, ali nisam pronasao na sajtu...

Ili svaka dlaka vodi svoju politiku. Tragikomedija. Na cemu li su bili "majstori"?

Da li postoji neka obaveza za onoga ko otvori prodavnicu da obezbedi parking za svoje posetioce? Vidim da na staroj bezaniji idea otvara svoj market, a da pritom nema nameru(a ni uslova) da radi nesto po pitanju parkinga.

Pa ukoliko postoji izrađen DUP ili po novom plan detaljne regulacije (PDR) za neku teritoriju onda se u zavisnosti od komercijalnih delatnosti određuje broj parking mesta. Tako na primer (lupam brojke, ali je to poenta) ukoliko će u objektu biti restoran na 8 stolica dolazi jedno parking mesto, ili slično za bioskop 6 sedišta jedno parking mesto. Ukoliko je objekat tipa IDEA onda se verovatno gleda površina sa rafovima te bi moglo da ide nešto tipa, na 10 metara kvadratnih prodajnog prostora mora da dođe jedno parking mesto.

Nadam se da si razumeo šta hoću da kažem.

Stvarno se nadam da je planiran neki parking jer je to jednostavno obaveza danas u bgu za objekte tavke veličine (u stvari koliko je velika ta idea?, ako je kao ona na zvezdari onda verovatno parking neće postojati).

Razumeo, razumeo.
A sto se tice velicine, nije u rangu supermarketa ali je i veci od onih mini maxija i sl(koliki je taj na zvezdari ne znam pa ne mogu da pravim poredjenje). Problem je sto se nalazi na veoma specificnom polozaju(u sklopu zgrade ms bezanija, okruzen parkicem), tako da npr. jedini prilaz dostavnim kamionima ce biti park ispred . A tek za parking mesta ce da bude problem posto je taj deo ionako deficitaran sa njima. Vec ga koriste stanari zgrada, restoran, posta, mesna zajednica...

Juče su iz Parking servisa bili vredni u Zmaj Jovinoj i Čika Ljubinoj :kk:

2gsgyvs.jpg

33wpkj8.jpg

I to nisu kupili samo krševe već redom, tako da je prvo odnet Audi pa posle i Golf

A jeste li i vi culi kad je Djilas pricao na pink televiziji, mozda u dnevniku ili sl. da kad je pre neki dan dosao sa parking sluzbom i policijom na kej kod hotela YU da uklone kola sa zelenih povrsina i kako mu je jedan prisao i rekao da ce da pozove neki broj i da ce onda djilas videti sta ce mu se desiti ako odnese neki tamo dzip, i jos je dodao kao ajde da se kladimo da ne smes?? alooo!! jel verujete kolika smo mi mafijaska drzava kad ljudi prete za takve sitnice!! bre svi misle da su iznad zakona i nemaju postovanja ni straha ni za autoritet..a kamoli nas smrtnike obicne ljude, oni bi nam jednim metkom presudili a ne bi ni trepnuli. je*** ti usranu drzavu!! samo mafija cveta, ovo je strasno!!!! jos se ponose kad te prebiju za gluposti ili ubiju, puni su sebe...ok necu da idem van teme ali jezim se! i onda je djilas tom bedniku rekao ajde da se kladimo u zivot da cu da odnesem dzip. I odneli su ga hvala bogu. poziveo nam jos sto godina gradonacelnice. Od usranih balavaca i bednika ovde ne moze da se zivi..jojjj, sve u zatvor!! SRBIJO GRADI ZATVORE A NE TRZNE CENTRE !!!!!!!!!

Goldstein":3d3gro0y je napisao(la):
Juče su iz Parking servisa bili vredni u Zmaj Jovinoj i Čika Ljubinoj :kk:

I to nisu kupili samo krševe već redom, tako da je prvo odnet Audi pa posle i Golf
Danas su ponovo bili sa tri vozila :kk:

Dobro sad, ja ih inače viđam poslednje dve godine, svaki mesec imaju raciju u Str Bana, (ovo zvuči kao Samostalna trgovinska radnja BANE :lol: ), tako da nije baš ono - jao šta su čekali do sada. Samo je sada medijski propraćeno.

medijski je propraceno jer sve to prvo gura Beobuild, pa onda novinari i ovi kod gradonacel.malo to razgledaju kod nas i dobiju ideje... 100%

U svakom slučaju što reče _jedančlanadagasadneimenujemaprepoznaćesvikojeon_ :D :cool: :lol: :kk: :kk: :kk: :laugh: :gobb: :gobb: :gobb:

ivana-bg":1bjfg3q8 je napisao(la):
medijski je propraceno jer sve to prvo gura Beobuild, pa onda novinari i ovi kod gradonacel.malo to razgledaju kod nas i dobiju ideje... 100%
Ehhh, kada bi nadležni uzeli u obzir sve dobre ideje koje se ovde mogu pročitati...

Субота, 06. јун 2009.

Градоначелник Драган Ђилас присуствовао наставку велике акције уклањања непрописно паркираних возила на шеталиштима поред река

Постављањем видео-надзора, рампи, стубића и других препрека, као и перманентном акцијом уклањања непрописно паркираних возила, град је одлучан да уведе комунални ред на шеталиштима поред река. Посао обављају јавна комунална предузећа „Паркинг сервис” и „Зеленило – Београд”, у сарадњи са градском инспекцијом и полицијом. Увођење комуналног реда у овом делу града иницирао је градоначелник Београда Драган Ђилас, који је данас обишао шеталиште и уверио се да су резултати већ видни.

Директор „Паркинг сервиса” Бобан Ковачевић истакао је да је коначан циљ читавог посла да се шеталишта поред река, која непрестано узурпирају возачи, врате Београђанима.

– Код хотела „Југославија” постављене су физичке запреке и сада је паркирање возила на зеленим површинама спорадично. У непосредној близини уведен је и видео-надзор тако да иако се неко дрзне да прекрши правила биће санкционисан. У Блоку 45 такође ће бити постављене рампе и стубићи, како би се возачи и физички спречили да улазе на кеј. Забрана важи за све и на шетелишта ће убудуће моћи да уђу само доставна возила и то од раног јутра до девет, односно десет сати у зависности да ли је радни дан или не – рекао је Ковачевић.
1347809_akcija_parking_servis_s.jpg
Izvor: Sajt grada Beograda
Link: http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1347801

Sad čuh na Studiju B da su se neki likovi čije su automobile sklanjali svadjali sa Djilasom i novinarima.

Mogao sam ovo i kao edit prethodnog post-a, ali ajde :)

Bio sam danas na Dunavskom keju i odgledao sam odnošenje crvenog Audija parkiranog isped Blaywatch-a.

Prvo je naišao Djilas sa saradnicima, kao šetaju, a sa njima je i jedna novinarska ekipa.
Nailaze na "plen" tj. crveni džip. Posle 10-tak minuta iz pravca Ušća dolaze 2 pauka Parking Servisa, a zatim iz pravca hotela Jugoslavija su dotabanala 4 saobraćajca (ni saobraćajna policija ne sme da vozi po šetalištu) - jedan oficir i tri "desetara".
Onda se odjednom pojavilo jedno 5 TV ekipa koje su maltene trčale da uslikaju svečano odnošenje džipa.
Napravili slike, gradonačelnik se rukovao, dao izjave i zahvalio se svima, i odoše svako svojim poslom.

Pet minuta nakon što su se razišli, dvojca motorciklista na "ljutim" mašinama i treći na "bagiju" su prošli istim putem i parkirali se tik uz Dunav.

Vrh