Tabla sigurno postoji i to tako da nije mogao da prođe pored nje da je ne vidi (osim ako u tom trenutku nije mu pogled zaklanjao neki autobus, kombi ili slično).
Table stoje na svakoj raskrsnici u zoniranom delu.
Ako možeš da dođeš kolima do parking mesta, a da nema table, onda ne moraš da platiš parking.
Verujem ja da je tu tabla, on pre nije obratio pažnju jer i sam se čudi "otkud tu zona nije bila nikada", pa verovatno nije gledao.
E sad bolje da on nama kaže gde to nema table, pošto je parking servis vrlo revnosan po pitanju obeležavanja. Štaviše mnogo više znatno nerazumnijih tabli možeš videti na zapadu nego kod nas (moguće da su njima jednostavnije naravno). A ovaj komentar nije po zakonu da on gleda u pod nije za komentar...
Druga stvar, kazna od 180e ne može da bude za neplaćenu zonu. To je neka kazna za nepropisan parking i to verovatno uz umanjenje ako se plati odmah
To za gledanje u pod važi u slučaju da stvarno nema table, nego samo onih oznaka koja je boja zone i na koji broj se šalje sms. Da li je to tu bio slučaj, ne znam, ali opet jeste logično da samo oznaka na zemlji/ivici parkinga ne može nikako da označava zakonsku obavezu plaćanja parkinga jer svako može da kupi karticu dve farbe i da nacrta oznake.
180e je kazna koju naplaćuje ta slovenačka firma - koji su svi troškovi tu uključeni, kolika je osnova kazne, kolika je dalje kamata za neplaćanje u roku, troškovi obrade, pravni troškovi, itd - nemam pojma, nisam gledao tačno sve šta piše u pismu.
U pismu su stavljene i slike, za koje se jasno vidi da je napravilo oko sokolovo i vidi se da je auto parkiran na parkingu - na ivici nacrtana plava zona (loša štampa, liči na plavo), "СМС broj", a ispred ivice i neki broj tipa 156. Dakle auto je "propisno" parkiran, nije krivo, nije na ivičnjaku, ne uzurpira, osim što očigledno nije poslao sms da plati parking.
Dakle, 180e uključuje sve te troškove - pišem ispod vezano za tu cenu.
Upravo tako - ne mora da plati ako ne želi... bolje da pita tu slovenačku firmu kako je došla do njegovih podataka... svašta tu može da ispadne.
Ta slovenačka firma je samo posrednik. Neki prijatelj u Srbiji kaže da je to neka prevarantska šema sa JKP Parking, da oni naplaćuju neke druge stvari i dižu cenu daleko više nego što treba. Razmišlja šta će još učiniti, da li će jednostavno platiti ili kontaktirati, uložiti neku žalbu ili nešto - ali verujem da neće ništa proći. I ja sam siguran u to da ima tabla, ali je on malo tvrdoglav čovek.
Više nam je ovde stvar u tome na koji način vlasnici automobila sa stranim tablama mogu uopšte znati da su dobili neku kaznu preko oka sokolovog, jer koliko vidim to ide na neku vrstu elektronske naplate - pokušali smo preko sajta da pogledamo ima li kazni za tu tablicu, ali ne izlaze rezultati jer kao možda format nije pravilan. Tako da, oni mogu realno slikati nasumične strane tablice koje su platile parking i onda tako poslati preko slovenaca neku debelu kaznu - ni za šta.