Šta je novo?

Parkiranje - zone, garaže,...

Mislim da bi na tu temu mogli da urade praćenje popunjenosti zelene zone tokom nekog vremena i onda da prebace u zelenu određene delove, npr rubne delove 29. i 30. bloka.

Mada je npr i zelena zona u 21. dupke puna po ceo dan
 
Konacno...lepo je da ce srediti parkic koji izgleda kao da je prosla gardijska tenkovska brigada. Nadam se da ce i parking biti ukinut. Jos i fasade da se srede u Vlajkovicevoj i kraj ce izgledati dostojno lokacije.
 
Био би ред да се по изградњи те гараже укину паркинзи како на платоу скупштине тако и у улицама око ње.
 
Mogla je onda jedna i ispod trga Nikole Pašića, pošto je i na njemu nekad bio parking. Realno, samo u centru bi trebalo jedno 50tak garaža ovakve veličine sa 200-300 mesta da bi se ulice očistile od kola i prostor dao pešacima i drvoredima. A da su na svakih 200m radijusa otkupljivali po koji udžericu, mesta bi i bilo, sad ispod Linijskog parka imaju priliku za ogromne garaže ispod delova projekta gde su tereni a ne drveće, dok sa druge strane brda u Bg na Vodi ne deluje da su mislili o parkinzima.
 
Град је пун распад плацева по ужем центру, али политика града је да се форсира станоградња. Протраћено је неколико солидних локација по Дорћолу. Ево предлог, испод свих школских терена да се направе подземне гараже.
 
Шапић је најавио даљу реконструкцију београдских пијаца, изградњу подземних гаража, као и завршетак спора са БАС-ом око решавања изградње нове аутобуске станице.

 
Koja tragikomedija da mora da se izgradi JOŠ JEDNA podzemna garaža (ova prekoputa je valjda daleko) da bi se eliminisalo nepropisno, bahato parkiranje naših predstavnika, poslanika na sad već i skupo sređenom i popločanom platou.

Izašto bi se ukidala parking mesta po ulicama?
 
Ako ne ukidaš parking mesta, ni 20 podzemnih garaža oko Skupštine neće pomoći da se ne gomilaju vozila oko iste. Da podsetim samo da je na temi o proširenju Makenzijeve bila rasprava na ovu temu. Stanovnik iste se pobunio zbog ukidanja parking mesta koja bi usledila zbog proširenja. Kada sam spomenuo korišćenje garaže u Baba Višnjinoj, dobih odgovor da je to preskupo. A kada sam postavio pitanje da se cena uskladi sa trenutnom mesečnom na parkinzima po ulicima, dobio sam odgovor da je garaža predaleko i da sada može da se parkira pod prozorom.​
 
Bilo bi lepo da sruše zadnji deo Borbe, ka Kosovskoj sa štamparijom i tu naprave garažu na osam ili deset nivoa.

Screenshot_20230224_171231_Maps.jpg


Onda ukinu parkiranje u svim okolnim ulicama jer bi ona lepo pokrila sva ukinuta mesta i više, a Kosovska, Kondina i Vlajkovićeva bi napokon prodisale i mogle da dobiju neko zelenilo.
 
Реално штампарији није место ту. Само што је упитно да ли би град купио тај плац или би улетео неки инвеститор са станоградњом.
 
Ekskluzivno: Borbine štamparije od aprila biti neće, Novosti prelaze u Blicovu štampariju i na manji format.

Kome će prodati zgradu, koja je u očajnom stanju, a ima tu i denacionalizacije? Na kraju, ipak, biće to jedinstven poslovni objekat u centru sa mogućnošću nesmetanog parkiranja.
 
Koji je problem sa garažom u Kliničkom centru?

Uvek je puna, usko grlo na ulazu, svi idu u tu garažu pa ulice ne mogu da prihvate sva vozila, nešto četvrto?
 

KARAĐORĐEV TRG DOBIJA UREĐENU UNUTARBLOKOVSKU POVRŠINU


Gradska opština Zemun u saradnji sa stambenim zajednicama nastavlja da uređuje unutarblokovske površine. Na adresi Karađorđev trg 9 uređuju se parking prostor, kao i pešačke staze, koje će biti uklopljene u jedinstvenu ambijentalnu celinu sa velikim zelenim površinama.

zemun-1.jpg


 
Практично да, јер првих два месеца, а пре самих радова, ће бити археолошка истраживања на том месту, а после се настављају грађевински радови. На овом делу је део антички сингидунум, а из Музеја града Београда како каж,у, се очекује да се пронађу и остаци Батал џамије. Прошле и претпрошле године су рађени радови на геофизичким истраживањима.
 
I koja je poenta arheoloških radova kada se posle lokacija zatrpa i odradi sve onako kako je planirano?
 
Узме се шта може да се сачува, да нпр. багер не утовари неки скелет или неку вазу у кипер и то заврши на депонији.
 
Pa sad, garaža se plaća, moraš posle to da pravdaš kao trošak, a da ne pominjem što moraš da se popneš iz nje i odeš čak do ulaza u Skupštinu. Tako da, verujem da će poslanici nastaviti sa parkiranjem tačno ispred skupštine, "da mogu da ga vide sa prozora".

U ostalom, Skupština treba da napravi svoju garažu, umesto što su se igrali da kockicama ispred, mogli su lepo na dva nivoa parking da iskopaju.
 
Vrh