Šta je novo?

Paralelni Beograd

Sjajno Zeks premda ja ne bih insistirao na povecanju spratnosti pre svega zbog odlicne proporcije celog objekta

Odlcno zeks predekao si stfa to mu je bio domaci zadatak

BrAavo tama sam htjeo da prebacim ,nadam se da dolazis na okup +

Savski trg :gobb: po uzoru na onaj u Alicante, Espana :mrgreen:

qrd9c5.jpg

Odlican 10 od danas dr zeks sa odlikomm odbranjen doktorat , zanemaricemo sto sine malo nisu u kopletu ,

Odlicno zex! Kao i uvek. Prva varijanta je bolja, ne znam sto si ovu drugu tako zamrljavio.

evo par nekih mojih skromnih razmisljanja, mada mi montaza bing mapa nije jaca strana.

@zexland

da li bi imao vremena/inspiracije da nesto uradis od 'rajicevog trga' po ovom principu koi sam postavio na temi o rajicevoj ulici?

dakle, da to bude jedan veliki "prazan" trg. prekockavanje zgrada mi nekako i ide, ali poplocavanje ove rupetine mnogo teze. uzmi sebi mastu na volju. :)

e, tek sada vidim :)
odlicno! ovo bi bio idealan trg, po meni, ni manje ni vise, bez nabudzenih zgradetina/trznih centara i sl.
Cak bih ovu novu zgradu smanjio jer je malo presiroka kako bi ulicica po sredini imala vise prostora i to je to.
plusic.

Postovani,

ja sam nov na forumu, nisam arhitekta ! Ne umem da uradim ove fotosopove kao Vi, ali bih strasno voleo ako neko moze da mi pomogne sa jednom idejom ! Naime voleo bih da vidim kako bi izgledao fotosop npr. Brankova ulica plato, gornja terasa okretnice Zeleni venac gde su oni kiosci* kada bi se isti uklonili a napravio park, zatim pesacka pasarela koja bi povezivala Brankovu kod stepenica a ulazila u novi poslovni objekat tipa Zire u Ruzveltovoj, koji bi bio izgradjen u Jug bogdanovoj na mestu gde su sada oni Ruzni kiosci pored stare, nakrivljene zgrade ( gde je Bozen cosmetika) itd, sredila Jug bogdanova sa novim drvoredom ! Ne znam da li postoji mogucnost da se tako nesto uradi malo profesionalnije, i da se to plati, i ako znate koliko bi to kostalo !

Hvala, pozdrav

Pa ko je za nase forumaske potrebe i zanimaciju onda mozda neko od forumasa da proba da napravi nesto po toj ideji neki draft

Hvala na dobrodoslici,

voleo bih kada bi neko mogao da iznese svoje ideje sta bi bilo dobro da se izgradi na samom Zelenom vencu u Jug bogdanovoj ulici ! Preko puta same autobuske stanice gde se trenutno nalaze lokali ( npr Bozen ), iza tih lokala nalazi se ogroman plac, koji bi mogao da se poveze za praznim placem u Kraljevica Marka gde je trenutno neki teren ! To bi omogucilo da se sagradi ogromna zgrada, tipa Zira u Ruzveltovoj ! Moje misljenje je da bi takva zgrada sa puno svetla oplemenila taj prostor ! Jos kada bi se sredila terasa u Brankovoj, i eventualno pesacka pasarela koja povezuje Brankovu i ulazi u taj trzni centar ! Nasao sam na netu nesto slicno u Cileu, zove se Pasarela Costanera !

Meni je taj Zeleni venac najruznije mesto u Beogradu ! Mislim da bi bilo odlicno da se na tom placu sagradi neki trzni centar slican Ziri ( ako ne i veci ), i da se cak eventualno prostire skroz do Gavrila Principa, kako bi se kroz njega lakse dolazilo od Autobuske stanice do centra grada !!

Naravno sredila bi se i citava Jug bogdanova, podzemni prolaz itd.

Takodje me interesuje vase misljenje da li je to mesto dobro za neki veci hotel.

Po mom saznanju po DUP-u iz 1990 god tu je i bila predvidjena izgradnja hotela !

Mislim da bi bilo bolje hotel sazidati u Gavrila Principa, i to na mestu na kome pravo iz Zagrebacke gledas u Hotel, pa kroz taj trzni centar prolazis sve do Brankove !

Eto to su neka moja razmisljanja, pa me zanimaju vasa kao strucnijih ! Za tu ideju bih voleo da neko napravi sliku

Pozdrav

Vdi negdje na forumu postoji render igor ce mozda prije iskopati jedan clan je radio sredjivanje z venca sa izgradnjom solitera hotela , problem je naravno nerjeseni imovinski odnosi , razne prodeje i preprodej privatizacje protstor gdje je DM kao i one budzevine okolo ,

Ne mogu da nadjem tu ideju na forumu ako neko zna u kojoj je temi zahvaljujem unapred !

DM ne bi smetao u toj prici, ali valjda mogu da se uklone oni odvratni kiosci na terasi u Brankovoj i da se to pretvori sto bi ova vlast sada u Beogradu rekla> urbani zeleni dzep !

Ne verujem da ti kiosci ne mogu da se uklone, ne znam za Mc donalds !

Za plac gde je Bozen znam sigurno da se radi o nelegalnim objektima i da nema sanse da se isti legalizuju tako da tu mora nesto da se izgradi kad tad. Za neke od tih placeva su podneti zahtevi za restituciju !

Neizgleda lose kako bi bilo u staklu da se ostatak ogleda u istoj

Meni se ne dopada preterano, ali je svakako bolje nego sto jeste posto je zgrada generalno nezanimljiva, barem za svoju lokaciju.

Mozda visoki prolaz ka nusicevoj? to bi barem malo razbilo monotoniju.

Zgrada je bezlicna do bola btw....bilo bi dobro mozda prekriti je sa velikim vertikalnim vrtom...to bi za bg bila potpuna novost...sto ja u mnogim evr. gradovima odavno uobicajena praksa....a deo zgrade ka prolazu u Nusicevoj (koja je potpuno bez razloga zagradjena) uraditi potpuno transparentno...gde bi mogle da budu galerije i sl...

Direktore, probao sam i to...onako...nista spec ne izgleda u staklu...

Edit: Sami gabariti ovog objekta su neverovatno predimenzionirani za ovako reprezentativan prostor...kao da je neko hteo samo da kubusno popuni regulaciju Terazija i kaze eto - dobili smo nove kvadrate u najstrozem centru...ali hvala mu, jer je sada ovaj objekat odlican poligon za eksperiment u estetskom smislu...

Ulaz u Terazijski tunel sa adekvatnom elektronskom signalizacijom, osvezenom fasadom zgrade, novom staklenom pasarelom i bez onog nakaradnog objekta iz 90tih :)

2lc4u2g.jpg

Vrh