Šta je novo?

Održavanje vozila

Trebalo bi da je u Wirth-u jeftinije. Proveri...


Univerzalni pneumatici su 'kompromis koji zadovoljava formu, ali rezultati su da ne valja ni na snegu, ni na kisi, ni na suncu.
Nemoguce je imati sorc i skijaske pantalone u jednom!!!
 
Vazi, hvala!
Ovo je prva zima da su poceli da se glupiraju sa tim, naravno zna se ko je to i naredio, zbog toga i prozivka na njegov racun. Nego da priupitam, kako se mogu dobiti tacne informacije iz gradske uprave o broju vozila koja se 'poje' u svakoj od garaza. Verovatno, preko onog poverenika za informacije ili kako god?
Generalni je uveo stednju na stvarima na kojima ne sme da se stedi, ali zato ne dira one koji najvise para trose, e pa preterao si ga brale...
 
Upravusi.rs probaj tu
Laki od skijaskih pabtalona sirc se moze napraviti obrnuto tesko
Ako te interesuje koliko vozila toce gorivo posalji zahthev gsp pa pozovi ae na zakon o dostupnosti informacija imas na sabicevom sajtu
 
Ma kakvi zakoni, nema od toga nista. Strahovlada koju je zaveo doticni direktor, cini svoje, nema informacijama, novinarima su zabranili davanje informacija, a ne meni. Setite se Somijevih slika i izjave iz firme.
 
Verovali ili ne, GSP je najbolji po pitanju davanja informacija od javnog značaja. Zakonski rok za dostavu je 14 dana, ali sve informacije, kopije raporta, izvestaja, dokumemata, ugovora... cak i ekstremno obimnih zaista stizu za oko 7 dana bez problema.
 
Poverenik za informacije od javnog znacaja. Pozoves se na to da si dobio informaciju od nekoga da se u GSPu masovno krade gorivo i da si vec zahtevao uvid u podatke o potrosnji goriva, ali da ti oni nisu dali. Svaki gradjanin ima pravo na uvid u takve informacije iz javnih preduzeca i ako neko odbije zahtev, svesno krsi zakon.
 
'Ne otvaraj, ne valja šarka' - ne znam jel ovo za smeh ili za plakanje, ocenite sami.


Krovni 'brisac', cistoca je pola zdravlja :D

 
:bash: :bash: :bash:
GB1505

Novi tramvaji a sedista ne lice ninasta.PA GDE BRE MI TO ZIVIMO !!!!!!!
 
Izgleda da su počeli da čiste sedišta. Pre neki dan sam se vozio CAF - om gde su sva sedišta bila čista.
 
dare":1aczctoq je napisao(la):
:bash: :bash: :bash:
GB1505

Novi tramvaji a sedista ne lice ninasta.PA GDE BRE MI TO ZIVIMO !!!!!!!

У Србији, браатеее!
 
OVO BRE NIGDE NEMA SAMO KOD NAS A KAMERE SLUZE ZA UKRAS
 
Daj boze da ociste sve tramvaje kao taj sto se solecar vozio
 
Ako je osoba punoljetna izvuce se fotka i propusti kroz bazu mupa [baza fotki licnih karata ] pa joj se posalje sinkmak na kucnu adresu sa racunom za ciscenje
 
I dobro, da li vi stvarno mislite da se time u MUP neko bavi? I da je to tek tako, GSP podnese prijavu, dostavi video-zapis i da će se stvarno neko baviti time i eto za nekoliko dana, nedelja, meseci dostaviti podatke o tom licu?! Pa postoji grupa lica koja kamenuju tačno određeni tip stakala autobusa, što se svaki put uredno prijavljuje policiji, koja ne izlazi na uviđaj već kažu "napišite odštetni zahtev". I godinu i po dana se to dešava uvek u isto vreme uvek na istim linijama i tačno na određenim vozilima (i najskupljim staklima) i nikom ništa, valjda smatraju što bi se policija time da bavila?! Da ovde funkcionišu institucije sistema, drugačije bi bilo, ovako bi se samo neko slatko ismejao dok predmet premešta u fioku ili deo arhive iz kog nikad neće pomeriti tu prijavu i ceo predmet.
 
a sto ne objave snimke u blicu kako se zvrlja CAF Na pocetku su slikali one klinke kako svrljaju CAF Samim tim te iste novine citaju i njihovi roditelji.to im nece biti svejedno
 
Zato što je to narušavanje privatnosti tih lica. I zatim bi se to završilo kao prošli put kada je procureo snimak uništavanja validatora, a to je da je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti protiv GSP-a ako pravnog lica, i protiv odgovornog lica (to su tada bili Mileta Radojević, generalni direktor i izvršni direktor SP "Centrala") podneo zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, i zbog toga je GSP platio novčanu kaznu, kao i pomenuta dvojica, jer ih je Prekršajni sud oglasio odgovornim zbog tog prekršaja. I šta onda? Dakle, to bi bilo kršenje zakona i GSP nema nikakvo pravo bilo kome da ustupi taj video-zapis osim nadležnom organu na zahtev tog organa?

I samo još nešto, nemojte pogrešno da me shvatite, ovo me izuzetno iritira što se neko tako ophodi prema našoj zajedničkoj imovini. To smo mi svi našim novcem platili i mi svi treba čuvamo to, jer treba to da nam potraje još dugo vremena. Ali nažalost, odlično sam upoznat kako stvari kod nas u praksi funkcionišu i za mnogo ozbiljnije stvari od ovoga. Tako da šta god mi pričali ili pisali, ništa se neće promeniti. Verujte, svakodnevno sam u prevozu, posmatram i putnike, razgovaram i sa vozačima. Neke ukorenjene navike teško da ćemo preko noći promeniti. Tako je kako je. Kao što ne mogu da shvatim ovakav čin uništavanja i naruživanja sedišta u jednom novom vozilu, tako ne mogu da shvatim ni putnika koji će da pojede nešto iz pekare i baciti otpatke na pod autobusa koji je pre dva dana izašao u saobraćaj posle remonta, kao što sam pre dva dana to imao priliku da vidim. A i isto tako ne mogu da shvatim ni vozača autobusa koji će u svom radnom prostoru da baca pikavce ili gura razne kese, ambalažu proizvoda i razni drugi otpad iza sedišta i pored njega. To ne mogu da shvatim, ali nažalost, takvih ljudi ima u velikom broju, koji se tako ponašaju, što iz obesti i bahatosti, što i iz razloga što nisu svesni da to nije u redu i nemaju svest o suživotu u jednom gradu, već verovatno za njih postoje samo oni i niko drugi.
 
Због толиког броја доказа да нам камере не служе никаквој позитивној сврси ми и нису јасни гласни заговорници "камера на сваком ћошку".
 
O kako je lako resivo to kamenovanje autobusa, nisi ni svestan. Uredno svako vece u odredjeno vreme iskljuciti sa linije sva vozila, pa da vidis kako ce se brzo naci odgovorni, samo problem je sto bi najvise time bili osteceni, oni najmanje krivi. Ipak, nema puno opcija, nemamo drzavne organe, nemamo zakone, stoga treba da koristimo onim sto imamo, da zastitimo preostalu imovinu.
 
Da ne ispadne kako mi imamo najgore odrzavanje!!!

Lokacija:
Salzburg, Austrija, EU

384f9b623b5198633c1dbce80f674919.jpg


Zglobni autobus (1997), resio da postane 'solac' ;-)


http://mobil.salzburg24.at/#!mobilenews/detail/4241592
 
Trolejbus je upitanju gsp se nemoze desiti jer nema bus iz 1997 zglobni u komadu inace jesu li ono oni nama donirali neke trole siftove. Da tamo ce neko odgovarati za razliku od gsp koji je poslao istoriju juce na otpad dj dj gbr 110
 
Pa i dalje imamo najgore odrzavanje, mozda je otpala prikolica zbog starosti. Tesko da je odrzavanje, vidi kako je cisto vozilo unutra, a spolja isto cisto i pod konac, bez rupa, ulubljenja, krivih sv. sign. i jos da nesto fali, da je otpalo...
 
Mare, odrzavanje nije samo oplata i cistoca putnickog salona.
Odrzavanje je i pregled i periodicna zamena vitalnih delova konstrukcije i podvozja. :)
Naravno, ovaj veliki minus za odrzavanje u Salzburgu nije opravdanje za gsp Beograd (lidera u NEodrzavanju) vec samo pokazatelj da se i u bogatijim i organizovanijim drustvima desavaju propusti u odrzavanju.
 
Vrh