Šta je novo?

Održavanje vozila

simba222":2jnuq091 je napisao(la):
Onda me svi kritikuju kad ja kazem da sve jedan autobus bi se kod nas za par meseci raspao.
I ti bi se raspao za 15 godina po beogradskim kraterima...

dare":2jnuq091 je napisao(la):
koji li je GB upitanju
A ko ce znati, sve i jedan raspad je na 9A, Kosmajci daju 1016, tamo su jos 1019, 1124, 1277, Zemunci vrlo cesto 436, 380, svasta se vala i tamo kotrlja...

becks89":17dlxz0m je napisao(la):
I ti bi se raspao za 15 godina po beogradskim kraterima...

Bio sam u mnogim velikim gradovima, Peking, Šangaj, Njujork, I u nekim evropskim London, Beč, Budimpešta.
Mogu da kažem da su naše ulice Daleko daleko bolje od ulica u americi, kini, budimpešti... A malo lošije stanje nego na zapadu, engleska, austrija..
U americi, kini autobusi su još više raspadnutiji od ulica nego kod nas. Kod nas se raspadaju zato što se ne održavaju

Унутра ужас
DSC_0041_zpslgdzzzjz.jpg

(нешто се забило и пробушило овај зидић код врата)
DSC_0042_zpsbb8uuepf.jpg

Напољу још горе
lowrider by Somi303, on Flickr
Да му није било старијег буразера не би се ни довукао до Заклопаче :roll:
DSC_0044_zpsgkwtbcon.jpg

Na ovim slikama izgleda bolje spolja nego prethodnih dana, pa cak i nedelja. Obe zadnje strane oko signalizacije su bile potpuno crne od ulja/masti. Prvi put kad sam ga video mislio sam da je imao sudar i da su odvaljene stranice.

Јад и беда на потезу 300 добијају нову димензију, #18 мало изгубио стакло позади :D
d4a1b3e5184e4c1d9bac560bea761b99.jpg

11072800_998202863533233_1509118608_n.jpg

Свиђа ми се оправдање ГСП-а

PRASAK Tokom vožnje puklo staklo na autobusu GSP-a

Celo zadnje staklo autobusa na liniji 303 iznenada se sručilo tokom vožnje kod naselja Kaluđerica, danas oko 16 sati.

Kako kažu u GSP-u, nije bilo kamenovanja ili udesa. Staklo se razbilo samo od sebe i niko nije povređen. Čekaju se ekipe „Gradske čistoće“ da počiste gomilu stakla rasutu po Smederevskom putu.

- Možda je došlo do sleganja gume koja drži to staklo – kazali su nam u GSP-u.

Autobus je vozio na relaciji Ustanička – Zaklopača, a putnici su primetili da od zadnjeg stakla dolazi hladan vazduh.

- Duvala je promaja, kao da prozor ne dihtuje dobro. Odjednom je jako puklo i staklo se rasulo po putu. Staklo je ogromno, moglo je nekoga da povredi. Svi smo se uplašili – priča jedna od putnica.

Блиц
Можда је аутобус толико труо да је стакло са све гумом испало :violina:

Sleganja gume :lool: Somi budi zadovoljan bar nije tipski odgovor :lool:

Аууу видо данас оног 417 мислим што пише на њ оно не отварај не ваља шарка на двадесетици

SRBO":17ljzyte je napisao(la):
Аууу видо данас оног 417 мислим што пише на њ оно не отварај не ваља шарка на двадесетици
Malo si ga permutovaooo

Somi303":1th5gdqs je napisao(la):
direktor":1th5gdqs je napisao(la):
Sleganja gume :lool: Somi budi zadovoljan bar nije tipski odgovor :lool:
Макар су се око тога потрудили :lol:
Zar ova kanta nije redovna na 405?
Ovo je generalni pisao saopstenje, ovakvu nebulozu uz svo postovanje predstavnica za medije, one ne mogu da izjave.

Sada bi ozbiljno trebalo da stavljate pecate na slike, ovamo dolaze po price i onda plasiraju kao svoje.
Elem, jutros je na 31 bio neki IK201, a na jednom krilu zadnjih vrata hirurski precizno isecena guma za prozor. I to parce od 5+ cm. Prosle nedelje isto IK201 na 25, onaj mali prozor posle zadnjih vrata ispao delimicno iz lezista, tj. gume koja je iskrivljena i malo izbacena napolje. Mene ne bi cudilo da u narednom periodu bude jos lomljenja stakla, verovatno zbog obesnih putnika ili guma koje nalezu.

Ja sam pre neko vece sa drugarom vozacom trazio parce prozora po mraku, onaj pokretni deo je ispao jer se metalni profil iskrivio?! I prozor je ispao u pokretu srecom na putu van naselja, ali se nije razbio, za mene iznenadjujuce to malo parce tezi preko 5,6 kila, sad zamislite koliko tezi tek kompletan prozor, nije imalo naivan problem i ne treba olako shvatati ostecenje guma, kao i sam proces lepljenja prozora kod novijih vozila, ako se setite bilo je i tu ispadanja.

Питам се да ли је стигао са приколицом до Устаничке
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DSCEPrt-JM0[/youtube]
Приколица је толико утонула у зглобу да мислим да се при преласку зглоба прелази као преко степеника. На снимку се не види толико јер у том тренутку креће са станице па је приколица релативно равна, али на равном и при кочењу готова је да удари о пут! :violina:

Јуче поподне је у Венизелосовој улици Соларис гб 3141 на линији 37 испао из саобраћаја. Сервисно возило је било поред аутобуса.

На станици на почетку улице Недељка Гвозденовића насеље Бежанијска коса), овај Икарбус гб 1353 са линије 72, је стајао покварен, негде око поднева (11:56), касније кад сам се враћао са Сајма, већ је био у саобраћају.

#114, polazak na 306 u 14:11 sa Ustanicke, autobus se napuni, predje 50 metara, jos nije ni izasao u Ustanicku ulicu, pukne jastuk na zadnjem desnom tocku. Ispao je neki deo, ne znam sta je, ali je potpuno zardjao i malo jaci udarac rukom bi mogao da ga polomi. Sreca pa eksplozija nije probusila pod i povredila nekoga. Pa posle plati kartu...

Јако лепа вест за одржавање возила, поготово кад је погон Космај у питању.
Јел може неко да објави слику тих црвених Мецедес аутобуса који ће се ремонтовати у Икарбусу.

Ikarbus "šminka" GSP "mercedese"
Gradsko saobraćajno preduzeće poslaće 33 mercedesova autobusa, stara 12 godina, do decembra na remont u fabriku Ikarbus.

Time će im se produžiti radni vek za još pet do šest godina.

Reč je o solo crvenim mercedesima iz pogona “Kosmaj” koji su saobraćali na linijama 25P, 33, 47, 48, 50, 79 i na "potezu 300".

“Na tender za remont ovih vozila raspisan krajem januara javio se samo Ikarbus, pa je ova firma i dobila posao. Tri autobusa su već na popravci, a posle njih će biti poslato još šest grupa sa po pet vozila”, kažu u GSP-u.

Rok za remont sva 33 “mercedesa” je, kako kažu, 210 dana, dodajući da su se ova vozila pokazala jako izdržljivim do sada iako su prešla i po nekoliko stotina hiljada kilometara.

Remont će obuhvatititi i unutrašnjost i spoljašnjost vozila.

“Predviđeni su bravarski i limarski radovi, zamena unutrašnjeg osvetljenja pošto će svi autobusu dobiti LED sijalice. Biće zamenjeni i dotrajali delovi na vozilima, imaćemo elektro i manje mehaničarske radove. Na kraju će sva vozila biti ofarbana i unutra i spolja, a i dalje će biti crvena”, ističu u najvećem gradskom prevozniku.

U GSP-u su pre dva meseca najavili i kupovinu 50 novih solo autobusa do kraja 2015. godine, a ceo posao procenjen je na 1.089 milijardi dinara ili skoro devet miliona evra.

Kako kažu u GSP, prioritet je nabavka solo vozila, pošto je u poslednjih pet godina kupljeno svega 10 takvih autobusa, a najstariji su prešla više od million kilometara.

Na početku ove godine prosečna starost svih GSP autobusa bila je 9,17 godina

http://www.poslovnojutro.com/details&id=73548

Гага":s0nrqarm je napisao(la):
Јако лепа вест за одржавање возила, поготово кад је погон Космај у питању.
Јел може неко да објави слику тих црвених Мецедес аутобуса који ће се ремонтовати у Икарбусу.

Мечке су космајеве легенде после легенди, замена за чувене Саносе. Да није њих, не знак да ли би опстале космајске линије.
Kola48106157iokretnice004.jpg

Фото: Данило са Аутобуси. нет

Vrh