Šta je novo?

Obnova ulica, Beograd put...

Mislim da je suvišno o tome i raspravljati. Meni je muka da svakodnevno gledam i prolazim Zmaj Jovinom; na uglu sa Č.Ljubinom često stoji saobraćajni policajac pored koga bez ikakvog problema kola ulaze u pešačku zonu, pa često dospeju i do Kn. Mihaila, nekad i pređu i odu u drugi deo Z.Jovine koji je već postao Meka za parkiranje. jako bih voleo da gradonačelnik reaguje, mislim da bi se jedino tako nešto postiglo.
Taj problem parkiranja u Zmaj Jovinoj, na delu od Kn. Mihaila do Obilićevog venca postoji dosta dugo. Dok je Bogdanović bio na mestu gradonačelnika, ja sam mu pisao na ovu temu preko sajta grada, tj. postavljao pitanja, ali nikad nisam dobio odgovor iz njegove službe.
Evo, sad se problem raširio i tamo gde ga nije bilo čak i kad ulica nije bila popločana.
 
Đura Jakšića juče...







Sve u svemu sile nema da će parking sa prve slike ostati parking.Spremili su i žardinjere da zatvore ulicu i to je to.
 
Bio bi red da posle ovih popločavanja započnu sa sanacijom i rekonstrukcijom Kosančićevog Venca, da ga zatvore za saobraćaj i lepo zaokruže celinu. O onoj kaldrmi niko ne vodi računa.
 
Ja mislim da se kaldrma mora ocuvati svuda gde postoji, ona je kulturno blago grada...
Inace, ulica Vuka Karadzica je zatvorena tim zardinjerama, tu sam prosao danas pa mogu da potvrdim - nema teorije tu neki auto da prodje...
 
Cela?! :D
Super! To je baš lep deo sa onim malim prolazom gde je Galerija (prvi kafić u Beogradu), Verica Rakočević, i Vuk.. biće to mnogo lepo. Bilo bi još lepše ako bi Đure Jakšića zatvorili, i taj parking pretvorili u park.. Eeee... :)
 
samo da podsetim da su na uscu zardinjere pomerali likovi koji su bili uporni da uparkiraju sto blize splavovima, videcemo koliko ce biti jaki ovde.
 
jovanovm":3qt4yg2j je napisao(la):
Ja mislim da se kaldrma mora ocuvati svuda gde postoji, ona je kulturno blago grada...
Agreed.
Varoš Kapija ne sme više da služi kao parking i jeftino rešenje scenografije za snimanje reklama i filmova - nego ono što zaslužuje kao ambijentalna celina, da bude istorijski spomenik.
 
Brate treba srediti Kosančićev venac i kaldrmu a ne uništavati ga.Ja živim kod apoteke "Varoš kapija" i volim svoj kraj a kaldrmu posebno.Srediti da ne bude parking to pod hitno.
 
Kada smo već kod bezobrazluka, evo slike od večeras:

dsc02705dv5.jpg


STRAŠNO :bash:
 
Da li postoji neki organ kojem se mogu poslati slike ovakve prirode pa da oni na to reaguju?
 
Pa za ovakve slucajeve ima fora da fotografises auto tako da mu se vidi registracija, prosledis inspekciji i stigne mu kazna od 8800 na kucnu adresu :kk:

Tako je bar pisalo u novinama.
 
Toliko o neprohodnosti Đ. Jakšića za automobile...
Samo mi se diže pritisak od ovakvih scena :bash: :bash: :bash: :rant:
 
Goldstein":1dzthsog je napisao(la):
Toliko o neprohodnosti Đ. Jakšića za automobile...
Samo mi se diže pritisak od ovakvih scena :bash: :bash: :bash: :rant:
Đ. Jakšića i jeste bila zatvorena paletama sa granitnim pločama.

Ovaj lik je došao iz Čika Ljubine :bash:


@c.s.i.

Da li tako nešto zaista funkcioniše kod nas?
 
Meni je vise prekipelo sto je biciklisticka staza Dorcol - Ada na kojoj stalno vozim zakrcena parkiranim automobililma kao i setaliste pored nje zajedno sa "zelenim" povrsinama. Kad vec tu prolazim bajsem jednom sam uzeo foto aparat i isfotografisao cak 90 automobila i predao inspekciji. Mislim da funkcionise i ako je zaista tako, napunio sam gradski budzet sa oko 792000 ;)
 
^^^Meni najviše smeta onaj haos od parkiranih automobila na uglu Omladinskih brigada i Bul. avnoj-a, ispred nekih divljih objekata( neke kladionice, video kluba, restorana) a upravo prekoputa policijske stanice NBG. Niko nikada nije nijedan auto odatle odneo. Iako su parkirani na: trotoaru, zelenoj površini, biciklističkoj stazi, pešačkom prelazu. Da li se možda boje da ih odnesu?
 
c.s.i.":a7rhruii je napisao(la):
@ Goldstein Video sam taj haos i predlog za postavljanje stubica je zavrsio u Sekretarijatu za saobracaj :kk:
:kk:

Samo, od svega toga, najviše me nervira ta indiferentnost (komunalnih) službi koje su za to zadužene.
 
c.s.i.":29waovw7 je napisao(la):
Da, to je to, ne zna se koji auto je skuplji, verovatno ni ne smeju da ga odnesu.

Evo čemu sam prisustvovao skoro. Vozio sam se tramvajem br 5 i tamo negde u 27. Marta (naravno), neko se parkirao na šinama. Svi putnici izađoše napolje a vozač objašnjava kako je zbog istog automobila par dana ranije pozvao Parking servis (ispred čije se ''poslovnice'' događaj i odvijao) koji su došli, proverili broj reg. tablica i rekli da neće da ga odnesu jer ne žele da izgube posao. Eto toliko.... I šta više očekivati od ovog grada.
 
Postoji li u Srbiji neki organ koji pise kazne za nepropisno parkiranje? Kada ocigledno toliko ljudi nema mozga i parkira gde god stigne, na sinama tramvaja, na trgovima itd... Kakav je to bezobrazluk, ne mogu da verujem. U Becu NIKADA nisam video da se neko tako parkira, ali da zaustavi tramvaj jer se parkirao na sinama ili tako nesto. Lupite im dobre kazne, pa da vidim hoce li se opet tako parkirati.
 
Требало би увести 10% од казне пријављивачу па да видиш како би почеле да пристижу фотке са регистарским таблицама :D
 
Аутобуска ниша је ипак преасфалтирана
Станица 26-це у Дубровачкој
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?pid=21992#p21992
Пре 6 месеци
Stanica26ceDubrovacka.jpg


Данас
Stajaliste26Dec08.jpg


Moжда ће сад и померити стајалиште ка коловозу да оставе простор да се пролазници не морају гужвати са онима који чекају аутобус...
 
Pa, sta ce biti umesto parkinga u Dj.Jaksica?? Neka stambena zgrada?
 
Koliko se secam, tu je trebalo da se izgradi biblioteka SANU. Zbog toga je ta inace jako interesantna zgrada na moj uzas i srusena. Lepo bi bilo kada bi neko mogao ga je pronadje u svojoj zbirci starijih fotografija.
 
a možda neki mali plato sa kafanicom sa par stolova i još fontanicom pored... :cool:
 
Vrh