ovo mi je najveći smor jer iz pravca Miljakovca (smer od Capitol Parka, DMB-a, Manastira Rakovica) mora da se kruži i dođe do petlje Avala ili je pak i dalje najbrže uključiti se na Petlovom brdu. Smor.
Ja sam se ovde žalio na isto, pa su me neki Vračarci isprozivali što se nismo bunili kad je bio javni uvid u projekat ili se nismo organizovali da protestvujemo zbog tog plana, dok je još moglo. Generalno, ovde postoji ta priča kako "ne može svaka selendra da ima svoj priključak na AP".
Za pravac ka Nišu postoje dve blago utešne okolnosti: prvo - KP će biti potpuno prazan, bez gužve i zastoja, pa će se njime mnogo brže i bezbednije prolaziti. I drugo - nova Petlja Avala je na oko 3 km od ranijeg skretanja iz Rakovice na KP. Ako se na KP krećeš prosečnom brzinom od recimo 60km/h, a na auto-putu celih 120km/h, to znači da ćeš dodatnom vožnjom preko KP na tih 3 km utrošiti nekih 90 sekundi više vremena, nego da si mogao odmah iz Rakovice da se uključiš na Obilaznicu. To i nije strašno.
Na drugu stranu, kad se ide prema Surčinu, jeste mnogo gore i gubi se barem desetak minuta ili više, jer ne postoji put koji ide paralelno sa Obilaznicom, već moraš da se probijaš kroz Kijevo i Petlovo brdo sve do sledeće petlje. Ako si negde bliže Manastiru Rakovica, verovatno će čak biti brže ići nazad do Petlje Avala i uključivati se tamo.