Mislim da se samo malterise preko tih kablova, da nije u pitanju spušteni plafon. Čini mi se da se često tako radi, čak možda češće od bužira u ploči, ali možda grešim. Nadam se da će neko stručniji moći da prokomentarise tu razliku.
Bio sam danas u garazi jer me ova informacija poprilicno zabrinula. Nema nikakvih tragova vode. Ne znam da li su sanirali, ali sada sve deluje suvo i cisto - samo fali da se obeleze parking mesta.Druze, voda je u garazi, a pricamo o krecenju.
Netacan info od prvog dana.Bio sam danas u garazi jer me ova informacija poprilicno zabrinula. Nema nikakvih tragova vode. Ne znam da li su sanirali, ali sada sve deluje suvo i cisto - samo fali da se obeleze parking mesta.
O kakvim padavinama pricate, pa nije to šupa od najlona, vec zgrada od vrednosti desetine miliona eura ulozenog novca, jel ste usli vi nekada u garazu bilo kog trznog centra na -2, jel ste se pokvasili kad ste izasli iz auta ?Ohrabrujuce. Nadam se da ce sve biti ok, te garaze bas cesto cure, videcemo kada budu obilnije padavine svakako.
Postovai,Dugačak post u nastavku sa dosta informacija, koga mrzi da čita, preskočite slobodno.
Nažalost, stižu jako loše vesti iz APR-a. Zahtev za izmenu građevinske dozvole za koju je podnet zahtev 08.12.2021. a koja se pre svega tiče izgradnje trafo stanice neophodne da se naselje prikači na svoju struju je odbijen 27.01.2022.
Količina manjkavosti zbog kojih je odbijen zahtev je zapanjujuća, pa tako postoji čak 13 tačaka tj. razloga po kojima je Sekretarijat za urbanizam odbio tražene izmene građevinske dozvole.
Celokupan tekst rešenja o odbacivanju možete naći zakačeno na dnu ove poruke.
Šta se dešava dalje?
Galens ima 30 dana odnosno do 26.02.2022. da ispravi nedostatke i dopuni nedostajuću dokumentaciju, mada uzevši u obzir koliko je grešaka u pitanju, ja lično izražavam sumnju da će se to desiti.
Šta to znači u ovom trenutku?
Pre svega znači da nema kačenja na elektromrežu dok se ne završi ova dokumentacija.
Nisam siguran i ne mogu da garantujem da li to znači da ni radovi na trafo stanici ne smeju da se nastave i dovrše u ovom periodu.
Nažalost, sve više komšija počinje da komunicira po inboksu na forumu i po privatnim Viber/WhatsApp grupama da od Galensa dobijaju lažne informacije - da se izmena građevinske dozvole ne odnosi na struju i da je struja rešena (odnosi se i nije rešena), da je grejanje rešeno i biće pušteno uskoro (nije rešeno i ne znamo da li će biti pušteno uskoro), da ako im je hitno mogu da se usele u stanove i sada sa gradilišnom strujom (ne mogu, jer nema garancije da im neće pocrkati svi uređaji, ne mogu da koriste lift i bez grejanja u kompleksu je nemoguće zagrejati čak i najmanje stanove na prihvatljivu temperaturu), to da će ulica "uskoro biti asfaltirana" su u poslednjih mesec dana svi čuli barem 50x od Galensa, ulica i dalje nije ni približno gotova, da su ATOS-ova ulazna vrata na skoro svim stanovima felerična (što Galens navodi da je "normalno stanje") i da nakon zaključavanja imaju luft od nekoliko milimetara koji izaziva da vrata lupaju i odvajaju se od štoka i još dosta jako ružnih stvari koje se samo gomilaju, zajedno sa nezadovoljstvom skoro svih budućih komšija. Uporedo sa time, Galens ne radi ništa da otkloni sumnje niti informiše buduće stanare, već odbija da odgovori na upite ili na upite odgovara šturo i nedefinisano, držeći u neizvesnosti ljude koji su platiti stotine hiljada evra svoje nekretnine.
Realan rok za konačno useljenje, uzevši u obzir katastrofalnu dinamiku radova ne bi trebalo da bude pre sredine aprila, uz ogradu da je ovo nagađanje a ne neka proverljiva informacija.
Pravne nedoumice u vezi sa potražnjom naknade štete:
Ispostavilo se da je moguće da nisam bio u pravu i da Galens nema pravo na rok od 52 dana produžetka zbog vanrednog stanja ni kod jednog ugovora osim onih koji su potpisani pre 16.03.2020. godine. odnosno pre vanrednog stanja. Bez obzira na to što tvrde "da su im njihovi advokati rekli da imaju", ovo izgleda ipak nije tačno i samo je tehnika da vas odvrate od toga da potražujete vaše pravo i da sebi dodatno produže rok zbog katastrofalne organizacije radova.
S tim u vezi MAKSIMALNI ROK za koji ste morali da se uselite u stanove (dakle ne tehnički prijem, nego useljenje) ako ste ugovor potpisali posle 16.03.2020. je: datum izdavanja građevinske dozvole + 26 meseci + 60 dana zbog objektivnih okolnosti.
Ukoliko je ovaj rok istekao, a za skoro sve je istekao ili ističe u naredne 3 nedelje, imate pravo da tražite naknadu štete, čak i ako nemate definisane penale u ugovoru.
Ništa gore navedeno nije nikakav pravni savet i predlažem da se u vezi sa svime napisanim konsultujete sa advokatom.
Postovai,
Mislim da vam svi zahvaljujemo na ovi detaljnim informacija koje ste podelili sa nama.
Molio bih vas ako imate bilo koju informaciju za lamelu D, sta se desava sa njenim papirima, jer i tu je doslo do izmenje gradjevinske, a ako sam dobro shvatio ovo odbijanje se samo odnosi na lamelu A.
Ako nisa u pravu izvinjavam se i molim vas da me ispravite.
Електро мрежа: Нa oснoву увидa у прилoжeну дoкумeнтaциjу, кoпиje плaнa зa кaтaстaрску пaрцeлу и извoд из кaтaстрa вoдoвa, издajу сe oви услoви, уз кoнстaтaциjу дa изгрaдњa oбjeктa ниje мoгућa бeз испуњeњaслeдeћих дoдaтних услoвa: 1.Зaкључивaњe угoвoрa o успoстaвљaњу прaвa службeнoсти измeђу влaсникa пoслужнoг дoбрa и имaoцa jaвнoг oвлaшћeњa "EПС Дистрибуциja" д.o.o. Бeoгрaд, Oгрaнaк Бaнoвo брдo рaди пoстaвљaњa и приступa eлeктрoeнeргeтским oбjeктимa нa пaрцeли влaсникa пoслужнoг дoбрa. 2.У мoмeнту издaвaњa услoвa нe пoстojи изгрaђeнa eлeктрoeнeргeтскa инфрaструктурa (ТС10/0,4 kVса припадајућим10 kV водовима) нa прeдмeтнoм лoкaлитeту. Дa би сe oмoгућилo прикључeњe oбjeктa нa дистрибутивни систeм eлeктричнe eнeргиje пoтрeбнo je да се странка обрати ЕДС-у зазaкључивaњe угoвoрa o oпрeмaњу зeмљиштa(Уговор о изградњи недостајућих електроенергетских објеката). Инвеститор је у обавези да, према важећим техничким прописама, засмештај прикључка обезбеди: зидани помоћни објекат за потребе уградње ТС 10/0,4 kVкапацитета 3х 1000 kVА, лоциран према локацији из идејног решења; кабловске регале са противпожарним опшивањем у нивоу -1, кабловску канализацију и шафтове и потребне продоре кроз објекат за потребе полагања водова 1 и 10 kV; све отворе за уградњу МРО и КПК и за пролаз проводника који су везе између КПК и МРО. Место прикључења објектаје на 1 kV у мерно разводним орманима у деловима предметног комплекса и на табли NN TS 10/0,4 kV. Заприкључење објекта на дистрибутивни електроенергетски систем потребно је изградити прикључак – изградити двадесет 1 kV водова, од ТС 10/0,4. За све водове користити проводник типа и пресека XP00-AS 3 X 150 +70 mm2, 1 kV.Meђусoбни oднoси инвeститoрa и ОДС ″EПС Дистрибуциja″ д.o.o. Београд, приликом изградње прикључака дeфинисaни су Угoвoром o пружaњу услугe зa прикључeњe нa дистрибутивни систeм eлeктричнeeнeргиje, број: 38/04, 3776/21 од 09.08.2021. године. Пројекат радити према условима„ЕПС ДИСТРИБУЦИЈА“ број 82100 МО, 38/04, 3776/21 од 09. 08. 2021. године. Т Тм р е ж а:пројекаттк инсталација и прикључка натт мрежу радити према условима
Kakav zahtev za izmenu ni manje ni vise nego gradjevinske dozvole??!!!Ako neko ima informaciju kad je podnet zahtev za izmenu gradjevinske dozvole za D lamelu molim vas recite mi, nemojte se cuditi sto to pitam jer su mi u Minelu licno rekli da mi ne mogu u tom trenutku dati informaciju, da li su je krili ili stvarno gospodja u kancelariji nema te informacije, to vec ne znam. Samo su znali da su podneli.