Pa da je neko rekao da ce se zabraniti setanje pasa, dobar deo nas ne bi kupio stan tu i to je to.Pa REALNO kriv je investitor. Ako nam u ugovoru pise da ne smemo nista da menjamo na fasadi a za lokale to ne vazi onda realno imamo veliki problem jer sada kad pocne zastaklljivanje terasa PVC stolarijom, verovatno belom - divan kontrast- mislim, kad moze da se lomi granje sa ukrasnog drveta za Sneska Belica i da vlasnici pasa i pored zabrane setaju ljubimce po travnjacima...i pre pocetka druge faze imacemo unisteno naselje. A sankcija od obezbedjenja/investitora nema. Tuga
Da se nadovežem na Igorov post. Kod mene je Stiebel eltron. U eco modu vuce 16kw, a u normalnom je 18kw, bar tako piše. Na 16kw je voda taman toliko topla da se možete fino tuširati i ostalo ali nije vrela za sudoperu. I mene su plašili komentari po netu uglavnom jer kao troši više, nepraktično i td... ali sada ne bih stavio klasični bojler nikada. Potrošnja apsolutno nije veća, možda čak i manja, a jedina mana po meni je to što treba malo sačekati do tople vode i fino podešavanje toplote je lakše na klasičnim bojlerima pored potrebnih instalacija za protočni.Komsije,
Potrebna mi je pomoc nekog od vas, ako ste bili u slicnoj situaciji kao ja sada. Posto sam odlucila da masinu za pranje i susenje vesa kupim odvojene (za kombinovane su mi rekli da bez obzira na brend nije prepreorucljivo uzeti ih), da li u kupatilu ispod bojlera mogu da stanu dve masine (ako je kod vas slucaj da imate uvucen deo kupatila gde stoji bojler, a ispod je prostor predvidjen za masinu, kao sto je kod mene slucaj).
Drugo, ukoliko taj prostor nije dovoljan da stanu dve masine (jedna ispod druge), razmisljam da bojler zamenim za manji, odnosno protocni. Da li neko ima iskustva sa tim bojlerima? Rekli su mi da su za njih potrebne nove instalacije (to je ok), da trosi malo vise struje, ali u svakom momentu ima tople vode, jer se ne puni nego koristi grejace prilikom protoka vode. Na nekim forumima sam citala da ljudi bas i nisu zadovoljni, pa sam u dilemi sta mi je ciniti
Nisam komšija ali mogu da pogledam pošto koristim protočni bojler 20ak godina a nedavno sam menjao stari Siemens koji je pustio vodu na delu gde je dovod struje.
Za protočni bojler snage 15/18kW je pre svega potrebno imati od strane EDB-a minimalno odobrenu snagu od 17,25kW (proveriti zaglavlje druge strane računa za struju).
Neophodno je da od sata preko table sa osiguračima pa do bojlera bude izvedena instalacija od 4 kvadrata i shodno tome uglavnom osigurači 32A (u stanu), proveriti u specifikaciji bojlera i naravno konsultovati električara.
Izbor bojlera se uglavnom kod nas svodi na Bosch koji je preuzeo proizvodni program Siemens-a i Stiebel El
Da se nadovežem na Igorov post. Kod mene je Stiebel eltron. U eco modu vuce 16kw, a u normalnom je 18kw, bar tako piše. Na 16kw je voda taman toliko topla da se možete fino tuširati i ostalo ali nije vrela za sudoperu. I mene su plašili komentari po netu uglavnom jer kao troši više, nepraktično i td... ali sada ne bih stavio klasični bojler nikada. Potrošnja apsolutno nije veća, možda čak i manja, a jedina mana po meni je to što treba malo sačekati do tople vode i fino podešavanje toplote je lakše na klasičnim bojlerima pored potrebnih instalacija za protočni.
Komšija, posto se još nisam preselio nemam uvid u rad firme za čišćenje, a nisam bio ni sastanku skupstine stanara jer mi je upravnica poslala info na pogrešan mejl. Da li možete da mi kazete neki konkretan primer/razlog zbog čega je pokrenuta tema smene firme za čišćenje? Unapred hvala.Lamele D1 i D2 su glasale za smenu
Pozdrav Dragana, poštujem svačiji stav i nije mi namera da se raspravljam, jednostavno sam pitao da bih znao da li da podržim smenu ili ne. Konkretno u mom ulazu nisam video nesto sto mi smeta, ali to ne znaci da je sve u redu i da je drugim komšijama prihvatljivo. Sto se tiče propusta investitora, to je jedan od glavnih razloga sto se nisam uselio, jer sam čekao 4 meseca da isprave greske.Mi smo takodje u fazi useljenja, pa nismo bas imali uvid u sve te stvari, pa ne mozemo da kazemo da li smo zadovoljni ili ne. Ali prisustvovali smo sastanku i 95% stanara koji su bili na sastanku su veoma nezadovoljni odrzavanjem i ciscenjem, zale se da je prljavo, da se ne cisti, takodje i da je garaza uzasno prljava. Postoji i nezadovoljstvo investitorom jer neke stvari nisu ispunjene, nekima su lupani stanovi zbog propusta, trazi se takodje jeftinija cena za wellnes itd . Problem se javio i sa recepcijom- koja su zaduzenja , za sta sluzi i sl, u lameli D1, D2 u holu je veoma hladno,pitanje je kako zene koje su na recepciji tu izdrzavaju jer je bas hladno. Ukratko..
U globalu posto su sve lamele izglasale promenu firme za odrzavanje, ne vidim zasto bi Vi dovodili u pitanje odluke ostalih lamela kada ionako niste jos useljeni. Nama je dovoljno to sto smo licno na sastanku culi da su stanari lamela D1 i D2 nezadovoljni.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Iskreno meni se čini da imamo veći problem sa profesionalnim upravnikom, nego sa firmom za održavanje.Ko vam se čini kao neko ko lošije obavlja svoj posao, profesionalni upravnik ili forma odrzavanja?
Ako nije tajna interesuje me koje propuste je investitor pristao da koriguje. 4 meseca je baš dug period...Sto se tiče propusta investitora, to je jedan od glavnih razloga sto se nisam uselio, jer sam čekao 4 meseca da isprave greske.
Iskreno meni se čini da imamo veći problem sa profesionalnim upravnikom, nego sa firmom za održavanje.