Poštovani komšija, ne da su veći nego su ogromni. Ja sam vec pisao o tome, pisao i DEKA Inženjeringu ali nema odgovora. Prva tri računa su preko 8,000 dinara što je skoro tri puta više od potrošnje u mom prethodnom stanu a ovde nas je dvoje manje.Poštovane komšije, da li ste utiska da su EPS računi viši nego što bi se očekivalo?
Ja sam se obratio DEKA-i i EPS--u. Iz DEKE su poslali ekipu koja je" oborila" sve osigurače u stanu konstatovali su daje brojilo ispravno. Nakop poslednjeg račina ( 1100KWh) obratio sam se još jednom, pa očekujem da se oglase. EPS je poslao obaveštenje da će "postupiti u zakonskom roku". Prošlo je više od mesed dana, ali ništa. Prosto je neverovatno da, sa potrošačima koje imam u stanu, tri meseca uzastopno prebacujem 1000 KWh. Poslednji račun, bezmalo, 12.000 rsd. Ako neko ima ideju šta bi mogao biti uzrok, molim da piše.Poštovani komšija, ne da su veći nego su ogromni. Ja sam vec pisao o tome, pisao i DEKA Inženjeringu ali nema odgovora. Prva tri računa su preko 8,000 dinara što je skoro tri puta više od potrošnje u mom prethodnom stanu a ovde nas je dvoje manje.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Kalorimetar je povezan sa grejanjem preko Beogradskih Elektrana, i nema veze sa EPS-om.Možda nešto nije ok sa kalorimetrom?
Jedan investitor mi je pričao da nije dovoljno da se podesi temperatura i radijatori već treba da se zatvori i neki ventil pojma nemam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da nisam pažljivo pročitao da su računi isključivo za struju. Izvinjavam seKalorimetar je povezan sa grejanjem preko Beogradskih Elektrana, i nema veze sa EPS-om.
Očekivane cene su od 3400 pa na više :-(Koliko ocekivati cenu m2 u drugoj fazi kad krene prodaja, neke procene?
Kakva je inače temperatura vode u sistemu grejanja? meni u D2 i u najhladnijim danima radijatori blago mlaki, ni blizu toplih....Ja sam se obratio DEKA-i i EPS--u. Iz DEKE su poslali ekipu koja je" oborila" sve osigurače u stanu konstatovali su daje brojilo ispravno. Nakop poslednjeg račina ( 1100KWh) obratio sam se još jednom, pa očekujem da se oglase. EPS je poslao obaveštenje da će "postupiti u zakonskom roku". Prošlo je više od mesed dana, ali ništa. Prosto je neverovatno da, sa potrošačima koje imam u stanu, tri meseca uzastopno prebacujem 1000 KWh. Poslednji račun, bezmalo, 12.000 rsd. Ako neko ima ideju šta bi mogao biti uzrok, molim da piše.
Brat je imao sličan problem. I kada nisu u stanu stigne račun minimum preko 4000. Dolazili, proveravali, kao sve ok... na kraju su zamenili brojilo, sad je valjda ok, navodno neka neispravnost u samom brojilu. Ja sam mu predlagao da provere svi zajedničku struju i šta je gde nakačeno.Ja sam se obratio DEKA-i i EPS--u. Iz DEKE su poslali ekipu koja je" oborila" sve osigurače u stanu konstatovali su daje brojilo ispravno. Nakop poslednjeg račina ( 1100KWh) obratio sam se još jednom, pa očekujem da se oglase. EPS je poslao obaveštenje da će "postupiti u zakonskom roku". Prošlo je više od mesed dana, ali ništa. Prosto je neverovatno da, sa potrošačima koje imam u stanu, tri meseca uzastopno prebacujem 1000 KWh. Poslednji račun, bezmalo, 12.000 rsd. Ako neko ima ideju šta bi mogao biti uzrok, molim da piše.
Da li pričate o Novom Dorćolu? Ko je zamenio brojilo, EPS ili DEKA? Da li je sada stvarno u redu? Hvala unapred na odgovoru. To za zajedničku struju je interesantna tema, moguće da su povezali neke druge potrošače. Meni konkretno ne stiže račun za zajedničku struju kroz Infostan što je inače pravilo tako da možda plaćamo ko zna šta.Brat je imao sličan problem. I kada nisu u stanu stigne račun minimum preko 4000. Dolazili, proveravali, kao sve ok... na kraju su zamenili brojilo, sad je valjda ok, navodno neka neispravnost u samom brojilu. Ja sam mu predlagao da provere svi zajedničku struju i šta je gde nakačeno.
Podrumi koliko ja znam ne postoje. Zavisi od rasporeda u svakom stanu ali ja recimo imam "prostoriju/orman" gde je strujni orman sa zatvorenim vratima gde ima dovoljno mesta za usisivac, jelku, kofere itd...Poštovanje,
ako je neko voljan da mi odgovori, imam par pitanja.
Da li u ND postoje podrumi koji pripadaju svakom stanu? Gde vi držite jelku kad nije NG i kofere? Pominje se u diskusiji neki ‘magacin’ kod recepcionara, šta je to?
Kako se plaća struja u garaži? Da li i to ulazi u zajedničku struju kao svetlo u stepeništu?
Da li samo penthouse ima toplotnu pumpu ili još neki viši spratovi?
Nismo stanari (još uvek)... bili, gledali, razmišljamo...
Hvala.