Johnest_Hon":381j7tuu je napisao(la):Mozes na GE videti ostatke Marsalata, bio je dosta manji i drugacije pozicioniran, blize ulici.
Дедињац":1xsojyx5 je napisao(la):Иначе, биће занимљиво сада проћи Булеваром Кнеза Александра од болнице на горе: прво нова амбасада Немачке поред Пинка, па Албанија, па Израел и на крају Амери. Кад буду опет неки масовни протести биће весело у крају :laugh:
Barkley":2maxhgd4 je napisao(la):2012":2maxhgd4 je napisao(la):Po veličini zdanje se vidi, koliko je Bg važna strateška tačka u svakom pogledu...uvek bio
На жалост, због много ствари. Што сам старији, све више жалим што нисмо нека врста Новог Зеланда. Да нико не обраћа пажњу на нас и да им се интереси не преклапају стално преко наших леђа. Било би нам много мирније и опуштеније.
.:Aleph:.":3uwktnu7 je napisao(la):Дедињац":3uwktnu7 je napisao(la):Иначе, биће занимљиво сада проћи Булеваром Кнеза Александра од болнице на горе: прво нова амбасада Немачке поред Пинка, па Албанија, па Израел и на крају Амери. Кад буду опет неки масовни протести биће весело у крају :laugh:
Albanska i izraelska isto će biti nova zdanja ili su to njihova stalna, starija sedišta?
Дедињац":3i1xvvji je napisao(la):.:Aleph:.":3i1xvvji je napisao(la):Дедињац":3i1xvvji je napisao(la):Иначе, биће занимљиво сада проћи Булеваром Кнеза Александра од болнице на горе: прво нова амбасада Немачке поред Пинка, па Албанија, па Израел и на крају Амери. Кад буду опет неки масовни протести биће весело у крају :laugh:
Albanska i izraelska isto će biti nova zdanja ili su to njihova stalna, starija sedišta?
То су њихова већ постојећа седишта. Израелци су у једном "бункеру" сличном овом Америчком, само мањем, и са два жандарма који се ноншалантно шеткају испред капије носећи Хеклере. Албанци су мало изнад поште у једној врло лепој предратној вили - заправо једној од, по мени, лепших кућа у целом крају
Дедињац":19j1y4v3 je napisao(la):Израелци су у једном "бункеру" сличном овом Америчком, само мањем, и са два жандарма који се ноншалантно шеткају испред капије носећи Хеклере
JohnyBgood":98q0wopu je napisao(la):Ja sam tuda nekada voleo da trcim medjutim sada mi ne pada na pamet. Vrlo je neprijatno. J*** ti ambasade koje unistise taj kraj. A ono sto su uzeli Nemci kod Pinka je toliko ODVRATNO da je odvratnije i od samog Pinka. :bash:
MilisaV":98q0wopu je napisao(la):jel si siguran da su hekleri, mislim da izraelci preferiraju uzije.
Homer Jay":37mc4u4w je napisao(la):Nemci su privremeno u toj kući kod Pinka. U narednom periodu planiraju da sruše zgradu u Kneza Miloša i na njenom mestu izgrade novu ambasadu.
Uništile su taj kraj u onom smislu što je narodu zabranjeno kretanje tuda, podigli su logorske bedeme oko svojih ambasada tako da se sa ulice praktično i ne vide ta velelepna predratna zdanja :notok:dedinje":3jh7ym8y je napisao(la):Kako su ambasade mogle da unište taj kraj kada su to lepe vile podignute pre WWII. U vili u kojoj je sada Albanska ambasada posle rata je neko vreme stanovao čuveni general Kosta Nađ. Posle Koste tu je stanovao, koliko se sećam, neki Makedonski političar na službi u Beogradu. Sasvim drugog stila i manje lepa je, takođe od pre WWII, zgrada(vila) u kojoj je sada Izraelska ambasada. U njoj je neko vreme, početkom pedesetih, stanovao general Ivan Gošnjak. Što se tiče Američke ambasade to je lepa, velika i monumentalna zgrada dobro uklopljena u okolinu. Njene dimenzije su u skladu sa veličinom i značajem zemlje koju pretstavlja. Samo mi smeta što mi je zabranjeno da prolazim trotoarom Bulevara pored nje a dok je bio Maršalat (Kabinet) slobodno se prolazilo.
Nick Slaughter":3hsgk5vf je napisao(la):Uništile su taj kraj u onom smislu što je narodu zabranjeno kretanje tuda, podigli su logorske bedeme oko svojih ambasada tako da se sa ulice praktično i ne vide ta velelepna predratna zdanja :notok:
Železničar":cv90hcqr je napisao(la):Da li se zgrada Ambasade Amerike gradi na mestu gde je nekada bio Maršalat!?
dedinje":3dmeh70l je napisao(la):Ljudi pišu napamet - ništa nije uništeno,nema nikakvih bedema. Slobodno se može ići pored vila u kojima su sada ambasade, vile su ostale iste samo sada je na njima istaknuta zastava zemlje čija je ambasada. Jedino je oko ambasade Izraela podignuta veća ograda iz razumljivih razloga. Takođe, za sada, postavljen je natpis koji zabranjuje prolazak trotoarom pored američke ambasade. Nema nigde znakova koji zabranjuju fotografisanje ali siguran sam da ono nije dozvoljeno i verovatno bi intervenisao pripadnik žandarmerije koji dežura u onoj stražari pored kapije. Zgrada u kojoj je sada privremeno Nemačka ambasada je u stvari trebalo da bude privatna vila koju je za sebe sagradio vlasnik Pinka. Bio je počeo da gradi i treći sprat čime bi nadvisio sve okolne zgrade pa je to morao da sruši. Zbog toga sada zgrada izgleda ružno odnosno jednostavno nedovršeno. Zgrada ambasade SAD je vrlo uspelo rešenje. Velika je ali ne deluje preglomazno i ne ide suviše u visinu. Elegantnih je linija i, što je važno, povučena je dosta od bulevara. Srušena zgrada Maršalata bile ja, naprotiv, uz sam bulevar. Inače, pretpostavljam da su ambasade Albanije i Izraela sada tu privremeno pošto su to luksuzne vile predviđene za porodično stanovanje a nikako za kancelarije. Sa Izraelom su diplomatski odnosi prekinuti 1967 i ne znam gde je tada bila njihova ambasada. Ambasada Albanije je bila u pristojnoj zgradi u ulici Kneza Miloša i nije mi jasno što su je uopšte napuštali. Verovatno toj zgradi treba renoviranje.
Nick Slaughter":2pq18uc7 je napisao(la):dedinje":2pq18uc7 je napisao(la):Samo mi smeta što mi je zabranjeno da prolazim trotoarom Bulevara pored nje a dok je bio Maršalat (Kabinet) slobodno se prolazilo.
Uništile su taj kraj u onom smislu što je narodu zabranjeno kretanje tuda, podigli su logorske bedeme oko svojih ambasada tako da se sa ulice praktično i ne vide ta velelepna predratna zdanja :notok:
dedinje":15yw28w0 je napisao(la):Ljudi pišu napamet - ništa nije uništeno,nema nikakvih bedema. Slobodno se može ići pored vila u kojima su sada ambasade, vile su ostale iste samo sada je na njima istaknuta zastava zemlje čija je ambasada. Jedino je oko ambasade Izraela podignuta veća ograda iz razumljivih razloga. Takođe, za sada, postavljen je natpis koji zabranjuje prolazak trotoarom pored američke ambasade. Nema nigde znakova koji zabranjuju fotografisanje ali siguran sam da ono nije dozvoljeno i verovatno bi intervenisao pripadnik žandarmerije koji dežura u onoj stražari pored kapije. Zgrada u kojoj je sada privremeno Nemačka ambasada je u stvari trebalo da bude privatna vila koju je za sebe sagradio vlasnik Pinka. Bio je počeo da gradi i treći sprat čime bi nadvisio sve okolne zgrade pa je to morao da sruši. Zbog toga sada zgrada izgleda ružno odnosno jednostavno nedovršeno. Zgrada ambasade SAD je vrlo uspelo rešenje. Velika je ali ne deluje preglomazno i ne ide suviše u visinu. Elegantnih je linija i, što je važno, povučena je dosta od bulevara. Srušena zgrada Maršalata bile ja, naprotiv, uz sam bulevar. Inače, pretpostavljam da su ambasade Albanije i Izraela sada tu privremeno pošto su to luksuzne vile predviđene za porodično stanovanje a nikako za kancelarije. Sa Izraelom su diplomatski odnosi prekinuti 1967 i ne znam gde je tada bila njihova ambasada. Ambasada Albanije je bila u pristojnoj zgradi u ulici Kneza Miloša i nije mi jasno što su je uopšte napuštali. Verovatno toj zgradi treba renoviranje.