Mozda to drvo po zidovima ima svrhu u smislu zvucne izolacijenikad nisam bio u ambasadi ali bukvalno sam je ovako zamišljao unutra. tipično američki stil...od ovih stolica, stolova do ovog nepotrebnog drveta na zidovima i ograde stepeništa kao u vikendici u boleču
Il se secas stare ambasade u Kneza Milosa? Jos gore je bilo za smrtnike. Prodjes obezbedjenje pa u malu sobu bez prozora cekas svoj broj.Mislim da ove prostorije nisu za obicne smrtnike trazioce vize, nego mozda za drzavljane ili "odabrane". Obicni trazioci vize prolaze kroz onaj prizeman punkt-zgradu na slici na linku (tu je obezbedjenje), potom kroz dvoriste i ulaze u veliku salu koja lici na aerodromsku cekaonicu. I oskudnija je nego ovo. Tu se teraju da sede dole u stolicama (ko zatvorenici) i cekaju da ih prozovu na intervju. Intervju se obavlja na 10ak saltera kroz neprobojno staklo i mikrofon, stojeci (ne daju cak ni stolicicu). Tako je inace bilo i pre korone. Prosto smatraju nas sugavim.
Ajde manite se Zvezdarske šume šta vam je.за државу која је настала као релативно либертаријанска, баш им се запатио тај шалтерушки, бирократски садизам
Мени је вазда било чудно што су ту добили амбасаду, баш поред касарне и код белог двора. Не знам за вас али мени је то ритуал понижења као и доказ непостојања државе у реалном смислу. Ја бих их декнуо у маринкову бару или у звездарску шуму таман да се разговају оне уџерице
Локација америчке амбасаде је једна од већих срамота у новијој српској историји,Ma smradine bre. Ne samo sto se prema ljudima koji im daju pare za vizu ophode kao prema zatvorenicima, nego su oni ti koji su posle 9.11. rasirili globalnu paranoju i koncept da ambasade (pa i drzavne institucije) treba da budu nehumani militarizovani Fort Noksovi, jer nikad ne znas kad ce da izleti Sadam Husein iz Vojvode Milenka i zafrljaci nuklearku kroz prozor...
Naravno da nije slucajnost sto su izabrali tu lokaciju. Em se salje poruka time sto dele zid sa kasarnom Topcider, em su se smestili u deo grada i kutak koji se moze lakse braniti, em se nalaze tacno iznad zeleznickog tunela koji prolazi i ispod Belog dvora i prolazio je, jelte, i ispod bivseg Marsalata. Nije taj BG zeleznicki cvor slucajno koncipiran i smesten bas ispod Topcidera i Dedinja.
Stara ambasada u Kneza Milosa je takodje imala evakuacioni tunel, koji je izbijao kod Mostarske petlje. To mi je licno rekao nas covek koji je radio kao obezbedjenje tamo. Doduse imao sam srecu da preko rodjaka iz Amerike upoznam i jednog amerikanca koji je bio glavni covek njihovog Diplomatic Security Service i nadlezan za nadgledanje izgradnje ove nove ambasade. Ali nisam mnogo pricao s njim o tome, posto je covek tipican bezbednjacki kalup, cim ga pitas nesto iz profesije, odmah skrece temu. Ali uveren sam da je Marsalat imao pristup zel. tunelu ispod a sada je ima i americka ambasada.