Neko je pominjao dobra iskustva sa damama iz prodaje, ali mislim da su one dosta neupućene u neke detalje koji su bitni, presudni kupcima jer ovo je specifičan projekat po mnogo čemu. Na primer, one vam u startu kažu da su svi tipski stanovi isti, a ipak postoje neke drastične razlike između stanova istih kvadratura u različitim lamelama i na različitim spratovima.
Evo neke od bitnih razlika između stanova koji bi na papiru trebalo da su isti. Uzeću na primer ova dva stana od 50m2 u lameli B:
2.2, drugi sprat (levo)
2.1, drugi sprat (desno)
Kao što vidite, stan levo ima "standardne" prozore, koji kreću na visini 60cm (stručno:
par=60), dok stan desno ima prozore koji kreću od poda (stručno:
par=00). Samim tim, radijator ne može da bude ispod prozora kao u slučaju stana levo, te je izmešten na zid desno i verovatno je uspravan.
Zatim ako uzmemo iste te stanove na trećem spratu:
primetićete da stanovi imaju po jedno okno prozora manje.

A to je sve zbog tih dekorativnih elemenata na fasadi. Evo kako izgledaju ti stanovi s polja:
Ja mislim da su ovo bitne razlike i nekom kupcu znače da ih znaju unapred, na primer neko ne voli vertikalne radijatore ili zbog privatnosti ne preferira prozore "od poda do plafona". Ili suprotno, neko baš želi te karakteristike.
A da li je iko od vas ko je kupovao stan dobio te informacije unapred iz prodaje?

Pretpostavljam da ne.
Ovo je bio jedan od primera, ali istu situaciju imate u bilo kojoj lameli usled tih dekorativnih elemanta na fasadi, evo na primer lamela C:
Tako da, pažljivo birajte sprat i poziciju stana.