Šta je novo?

Nemanjin grad [Stambeno poslovni kompleks]

ovo moze pomoci u daljim analizama:
na ovim snimcima iz vazduha sticem utisak da je ovaj projekat nekako stesnjen na ovom ogradjenom prostoru. da li se neko slaze sa mnom?

zamolila bih clanove i za komentar garsonjera od 28m2 u lamelama E, F i G

zamolila bih clanove i za komentar garsonjera od 28m2 u lamelama E, F i G

Kada sam ih kontaktirao u vezi tih garsonjera rekli su mi da je lamela E slobodna, a u lamelama F i G da je ostao prvi i sesti sprat.

Meni je struktura tih garsonjera dobra, a lamela G mi deluje najbolja jer nemas zgradu odmah ispred.
Bilo je komentara da ce ta strana imati manje sunca i jos nekih. Mozes pogledati prethodne postove, a moze i neko strucniji da prokomentarise.

Na reklamnom bilbordu na potezu autokomanda frans postavljaju reklamu za kompleks.
Po sajtu, ostalo je jos 426 stanova, sto znaci da je prodat 191 stan, posto su rekli da sa sajta skidaju samo prodate stanove ne i rezervisane.

Na reklamnom bilbordu na potezu autokomanda frans postavljaju reklamu za kompleks.
Po sajtu, ostalo je jos 426 stanova, sto znaci da je prodat 191 stan, posto su rekli da sa sajta skidaju samo prodate stanove ne i rezervisane.
Znaci ipak im treba reklama.

Na sajtu stoji da je slobodno 10 takvih garsonjera (28m2), al @sasam rece da su sve prodate.
Verujem da ce vam reci i da su svi dvosobni sto gledaju na Sumadijske divizije prodati.
Sigurno je ostalo dosta slobodnih samo verovatno vece kvadrature i mozda neki losiji sprat, pozicija.

Šta misliš koliko je realno da završe ceo projekat do 01.04.2027. godine? Je l' znaš koliko je prodatih stanova?
Nama su rekli da oni očekuju da ga završe do kraja 2026. ali da su zbog neočekivanih okolnosti dali sebi još 3 meseca. Prvu zgradu kod Hale Pionir kažu da završavaju 2.3 meseca pre roka. Što se tiče prodatih stanova, rekli su da su prodali 200 stanova. S obzirom da do sada nisu imali reklamu, da je i dalje tamo livada bez i jedne napravljene zgrade, mislim da je ovo i više nego dobra prodaja. Niko i nije čuo za projekat osim ako ne živi u blizini, a počeli su prodaju u januaru, znači za 2 meseca i nije loše. E sada očigledno da bi prodali ostatak stanova potrebna im je reklama, što je potpuno razumljivo i nije loša poruka.
Eto to je moje mišljenje...

Hvala za ove detalje, drago mi je da vidim da baš ova tema privlači sve više stručnjaka; ovo je ipak stručni forum, a na većini drugih tema se ponajmanje piše o arhitekturi, građevini, više se ljudi prepucavaju na neke teme oko cene, lokacije, itd.

Mene kao laika za vodovodne instalacije interesuje šta su svi ovi elementi prikazani na ovom crtežu?

Pogledajte prilog 234285

Pretpostavljam da su u pitanju cevi za dovod vode, kanalizaciona cev, otvor za ventilaciju... Ali to su samo tri stvari, u delu sa kuhinjom ima 8 elemenata, kupatilo 6, drugo kupatilo 4. Šta su te ostale stvari? Da li će možda što se tiče kanalizacije biti odvojene cevi za tkz. "sivu" i "crnu" vodu? Ako to urade, onda je to baš profesionalno, retko ko obraća pažnju na to da konkretno fekalne vode i WC šolja ima nezavisan odvod od tuš kabine, lavaboa, kuhinje. Doduše u praksi i u drugim zemljama je verovatno to standard i pod obavezno.
To su instalacioni šahtovi u kojima se uglavnom nalaze vertikale vodovoda, fekalne kanalizacije i ventilacioni kanali.
U zavisnosti od projektantskog rešenja, kroz ove šahtove mogu prolaziti i:
- Atmosferska kanalizacija – ako se ne odvodi putem oluka, može se sprovesti kroz vertikalu unutar šahta.
- Cevi mašinskih instalacija za grejanje – u nekim slučajevima šaht može sadržati i cevi za centralno grejanje ili podno grejanje.
Izgleda da su ovde predviđene odvojene vertikale za sivu i fekalnu vodu, ali budući da instalacije nisu obeležene i da nemamo širu sliku, ne možemo biti sigurni.

Nama su rekli da oni očekuju da ga završe do kraja 2026. ali da su zbog neočekivanih okolnosti dali sebi još 3 meseca. Prvu zgradu kod Hale Pionir kažu da završavaju 2.3 meseca pre roka. Što se tiče prodatih stanova, rekli su da su prodali 200 stanova. S obzirom da do sada nisu imali reklamu, da je i dalje tamo livada bez i jedne napravljene zgrade, mislim da je ovo i više nego dobra prodaja. Niko i nije čuo za projekat osim ako ne živi u blizini, a počeli su prodaju u januaru, znači za 2 meseca i nije loše. E sada očigledno da bi prodali ostatak stanova potrebna im je reklama, što je potpuno razumljivo i nije loša poruka.
Eto to je moje mišljenje...
Ogroman je projekat ne znam da li je realno to, ali ako završe super. Je l' si ti kupila stan?

Planiraju da do kraja godine dodju do trećeg sprata.
Onda imaju celu 2026. da završe ceo kompleks.
I imaju do proleća 2027. dodatno za tehnički prijem.
Koliko je to realno zavisi od više faktora. Nekad se tehnički prijem oduži.
Nadamo se da će i političko-ekonomska situacija biti relativno stabilna jer i to može imati uticaj.

Slikah danas u prolazu
IMG_8530.jpeg

Da li neko strucan moze da prokomentarise ove materijale vezano za povuceni sprat, u smislu da li je dobra hidro i termoizolacija izmedju stana na povucenom spratu i krova
4ED7444B-D814-40A9-B086-FA48A9CA5A0E.png

Vrh