@LeninVaskrse
Bio sam na njihovim kanalima i znam da rade ove akcije koje si napomenuo. Mislim to je super što rade da se razumemo nemam ja ništa protiv toga.
Medjutim treba da se razgraniče neke stvari.
Ovo što si spomenuo da rade pomoću "štapa i kanapa" su akcije lokalnog karaktera koje mogu biti organizovane na nivou komšija, prijatelja, skupe se ljudi i krenu u akciju da reše neki problem koji ne zahteva sad ne znam kako znanje ili organizaciju.
Medjutim ovde pričamo o mnogo kompleksnijim stvarima i mnogo složenijim državnim prioritetima koji zahtevaju i podrazumevaju ozbiljno znanje i iskusan kadar.
- strategija razvoja izgradnje puteva i železnice.
- rešavanje problema u zdrastvenom sistemu
- podizanje nataliteta
- dovodjenje stranih investicija
- zaposlenost na nivou gradova i države
- razvoj privrede
- rešavanje problema stambenog fonda
- rešacanje problema zagadjenosti i energetske efikasnosti
- itd itd
Rešavanje takvih pitanja zahteva ozbiljnu organizaciju i jasnu strategiju.
Treba ti strategija i plan, studije izvodljivosti ekonomske ekološke sociološke sanitarne analize.
Znači jedan univerzum deli ono što oni rade u komšiluku i lokalu od onog što zahteva vodjenje jednog dvomilionskog grada ili jedne države Srbije.
To je MNOGO ozbiljniji zadatak i moraš imati MNOGO argumenata i aduta da bi se prihvatio takvog nečeg.
Ti ne možeš da udješ u tu priču i pretenduješ za neke pozicije ako nemaś konkretne predloge na ta pitanja, bar ako za sebe tvrdis da si kredibilna politička opcija.
Ne treba mešati humanitarni rad i politiku. To su dve odvojene stvari.
JEDINI koji je za sada u Srbiji pokazao i DOKAZAO da je kvalifikovan za humanitarni rad i politiku je Arno Gujon jer se uspešno bavi i jednim i drugim.
Jer iza njega stoji rad i njegovi rezultati su vidljivi.
A bio je skoro pa nečujan, bez društvenih mreža bez uličnih demonstracija.
Nije on nikad tražio političku funkciju, ona je sama došla do njega.
Zato je i uspeo.