Au Benderu, kad bi znao da je mali Von Burg alt-right slina... Gospodin Šabić je skroz na mestu preporuka, doduše.
Iskreno, nisam imao pojma.
Pokušavao sam da napravim gradaciju, a vreme za editovanje posta mi je isticalo, pa sam pokušavao da se setim koga mogu a da je svima relativno poznat.
Pa sam hteo da kažem nekima ne valja običan smrtnik i prosek Pera Perić poput nas ovde (koji je opet bolji nego 90% svih SNSovaca), pa ne valja im ni bolja opcija - Rodoljub Šabić, pa ne valja im ni još bolja opcija - neki naučnik i intelektualac, i u suštini, ne valja im niko... niko sem Isusa lično.
A realnost je da znam čak i kasire iz Maksija koji bi bolje i poštenije vodili državu i društvo nego 90% SNSa. Tako da ne mogu da se načudim tim stavovima ''emmm ne, ovaj mi ne odgovara kao zamena SNSu... emmm ne, ne odgovara mi ni ovaj... emmm... ovaj zamalo ali naaah... sledeći... sledeći... sledeći...''
Što je najcrnje, niko ovde ne apeluje da se izabere jedan jedini čovek. Niti iko apeluje da se tom čoveku da sva moć i sve funkcije u društvu. Apeluje se na tri stvari:
1) Ne očekuj savršenstvo od kandidata ili stranke u Srbiji, u vreme kada ceo svet bira između manjih zla
2) Glasaj samo tako da ne bude monopol. Samo to. Da bude balans između moćnika i da se međusobno preispituju
3) Iskoristi sad ovu priliku jer sledeće neće biti, bićemo nova Belorusija i Crna Gora sa faraonima koji vladaju do smrti
Ali očigledno nekima to prosto ne dopire do glave. Ceo svet politički u k**cu, a Srbija u još većem, a oni bi da im se na tacni nude Knez Miloš, Petar Veliki, Gandi, Mendela, Napoleon...
Podseća malo na priču sa metroom. ''Nemojmo još ništa da kopamo ni slučajno! Čekajmo idealnu priliku i savršene uslove''. Prođe pola veka. Na kraju naravno dočekamo veliki k...