Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732876#p732876:24v6i4q1 je napisao(la):
Beki » 28 Apr 2020 21:49[/url]":24v6i4q1]Pa i jesmo Indijanci, u borbi protiv kauboja i kaubojske države koja nas ubija i uništava!

Samo ce ishod ovoga puta biti drugaciji.
Možemo da budeemo i crnci. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732866#p732866:2j3a43kc je napisao(la):
operic » 28 Apr 2020 21:32[/url]":2j3a43kc]šta se ruši na donjem Dorćolu, nisam ispratio?
Baci pogled ovde. Biće ti jasnije o čemu se radi.

Poglavnik gostuje na RTS-u u 20:15, bilo bi dobro pomeriti protest deset minuta uz poseban zadatak stanovnicima zgrada oko zgrade RTS-a da povecaju nivo buke.

Al s druge strane, možda i nije loše da ostane u 20:05, da manijak čuje ''muziku'' posvećenu njemu dok se sprema za nastup.

Dobro da, verovatno ne bi dosla na vreme informacija do svih i onda bi se samo podelili i buka bi bila manja. U svakom slucaju, treba pokusati lupati sto duze bar, da zahvati i pocetak emisije.

Gde su predstavnici Ne davimo Beograd ovde i zasto se ne javljaju? Malo neozbiljno posto im je ovo jedno od glavnih uporista verovatno.

Ja sam izneo predlog da se krene i sa 21:05 posle 20:05, ali niko ne slusa. Ne volim stajanje u mestu.

Mada oni kazu da spremaju nesto za 1.maj pa da vidimo i to cudo, sacekacemo.

Uhvatila protestna groznica, a? Traži se usklik više :)

Ogroman je zadatak pred njima. Opozicija je potpuno inertna i nesnađena u artikulaciji nezadovoljstva građana pre-du-go. Imam utisak kao da NDMBGD možda nisu očekivali da će ovo ovoliko da pukne, pitanje je kako će ova energija sada da se usmeri. Veliki je to zadatak. Razlozi za nezadovoljstvo su toliko raznoliki i rasprostranjeni da ne mogu da zamislim koliko je teško ovih dana smišljati šta sledeće reći.

Ovo nije i ne treba da bude samo o vanrednom stanju i to treba da bude u javnosti sasvim jasno da se ne bismo proglašavali nebuloznim titulama poput "oni koji hoće da Korona pobedi". Način SNS hendlanja vanrednog stanja je samo oportunistička infekcija, a bolest koja je tu infekciju omogućila, NDMBGD su ovih dana nazvali "diktatura" i predložili lek "bukom protiv". Ali nije ni to, nego je bolest desničarska politika SNS-a.

SNS treba nazvati pravim imenom, odnosno desničarima i podsetiti ljude da je desnica ružna reč, da je Hitler bio desničar, ako treba i toliko glupi da se pravimo. Aktivno objašnjavati ljudima šta to znači i koliko je štetno. Aktivno pratiti sve SNS poteze i svakodnevno razotkrivati desničarske politike koje su uvek srž, suština bilo čega što urade, a što je povod za bes. Objaviti na sva zvona da se protestima borimo protiv desničarske politike SNS-a. Desnica je njihovo ime i to se nikada neće promeniti vezano za njih i to je bolest koja treba da se izleči ponovo sada. I odmah da se osmisli preventiva protiv te bolesti, jer 5. oktobra je taj deo ostavljen za kasnije, i evo dokle smo stigli.

Right-wing politics holds the view that certain social orders and hierarchies are inevitable, natural, normal, or desirable, typically supporting this position on the basis of natural law, economics, or tradition.

Drugo je to kako Ne Davimo Beograd dalje žele da nastave. Moje je mišljenje da bi oni morali da se jasnije ideološki deklarišu. Imaju potencijal da budu jedina prava leva opcija na političkoj sceni, a deluje mi kao da postoji neka zadrška oko toga da se izađe i kaže: mi zastupamo levičarske politike i naše osnovne vrednosti su to i to. Za te vrednosti se trenutno borimo ovako i ovako. Primera radi, otpor rušenju u Savamali nije ništa drugo nego rat između levice i desnice i ne znam zašto se ta glavna i osnova razlika kao glavni povod antagonizma ne artikuliše jasnije u javnoj sferi.

Left-wing politics supports social equality and egalitarianism, often in opposition to social hierarchy. It typically involves a concern for those in society whom its adherents perceive as disadvantaged relative to others as well as a belief that there are unjustified inequalities that need to be reduced or abolished.

Meni evo nije jasno ideološko opredeljenje ni jedne političke stranke na našoj sceni, zato što se niko ne trudi da približi svoju ideologiju glasačima, nego kao da se svaka stranka oslanja na kult ličnosti njihovih lidera ili istaknutih članova. Želim da makar neko to artikuliše i objavi rat drugoj strani koja je PO GRE ŠNA. STAJANJE NA STRANI DESNICE JE STAJANJE NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE I MOŽE SAMO DA NAS VRATI NAZAD U ISTORIJU. Neko to treba da učini sasvim jasnim. Ako bih ja nešto imao da zamolim NDMBGD, onda je to to. Da se deklarišu, zatim da upere prstom i deklarišu sve druge, koga god treba. Ne nužno tim redosledom.

Ово што написа јлаки делује као памфлет младих комуниста из 30-их година прошлог века. Нема ово везе ни са десницом ни са левицом већ са здравим разумом који уопште нема политичку оријентацију. Можда је Хитлер био десница (мада је у својој политици имао и доста левичарских идеја додуше са предзнаком национал испред), али је и Стаљин био левичар, ако не он онда свакако они који су га довели на власт. Ја не желим ни Хитлера ни Стаљина. Ово лупање у шерпе нема везе са левицом и десницим и ако је званино иницирано од организације леве оријентације. Заправо је пре свега одраз незадовољства народа што мерама у току кризе што самом влашћу. Код мене је торутура преко медија та иницијална капсула која ме је извела да лупам.

Pitate se zato opozicija cuti?

Opozicija ima istog gazdu kao Respirator, receno im je da ne prave veliku buku dok se zavrsi Posao.

Greši svako ko ovu akciju gleda kao ''opozicija protiv vlasti''. Ja ne lupam i ne zviždim zato što mi je stalo da opozicija pobedi vlast. Lupam i zviždim da dam do znanja vlasti, ali i drugima oko sebe, da još uvek ima nas koji ne dozvoljavamo da nam oni kroje živote.

Neko će sad reći ''pa kako ne dozvoljavate kad su vam vlast i drže vas u kućama?'' Prvo, drže nas u kućama ZA SADA. A od sinoć se čak i to promenilo. A druga stvar, to što je meni Vučić vlast ne znači da može tek tako da mi kroji život. On možda može da ima monopol u mnogim sferama društva i života, ali ne može baš u svim. E ja sam jedan od onih koji mu ne dopušta da mi se meša u život, i nikad mu to neće poći za rukom. I dokaz sam da može čovek ovde da bude nezavistan i da misli svojom glavom a da ne bude u milosti i nemilosti režima.

I isto to važi i za ovo lupanje i zviždanje. Ja ne znam šta će biti na izborima niti šta ću da radim kad dođe taj dan. Zato što je sve vrlo neizvesno i zamućeno. Ali ono što znam je da imam moć i pravo da pokažem vlasti da - ne, ipak ne mogu da mi određuju kako ću da živim, a tek ne mogu da mi diktiraju šta ću da mislim i da govorim.

@Bender, ti si sada opisao jedan globalni fenomen. Neko će ga etiketirati kao kapitalizam, neko kao globalizam, a koji god izam da je, u pitanju je nešto što postoji u čitavom svijetu, a mi nismo izuzetak.
Svi imamo neke vlade i vladare koji nam određuju. Neće tebi neko određivati i miješati se u život? Ma hajde molim te! Probaj da ne platiš internet, struju, vodu, porez na kuću, registraciju za auto.

Zagovaraš li ti neki drugi oblik vladavine? Kažeš da ovo nije ništa protiv ove vlasti kao takve, ali nisi ostao jasan šta onda jeste. Misliš li zaista da postoji druga vlast, koja će biti nekakva mesijanska? Možeš li mi navesti primjer iz svijeta gdje to postoji, da vidim čemu težiš? Je li to islamska država? Amerika? Singaupur? Gdje su to ljudi srećni i gdje im se to neko ne miješa u život?

A ako se ne boriš protiv Vučića, nego čitavog svijeta, objasni mi kako će ga lupanje šerpi promijeniti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733162#p733162:18gvdyuu je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sre Apr 29, 2020 9:52 am[/url]":18gvdyuu]Ma ja zagovaram teokratiju, veruj mi na rec.
Sa Teodosicem na celu.

Izgleda da imperija uzvraća udarac šerpasima večeras u 20:30.. izvor Đuka bizon iz skupštinske klupe.
Maja Milhouse briljira ceo dan.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733155#p733155:2wnwdyte je napisao(la):
Svetlopis » Sre Apr 29, 2020 2:21 pm[/url]":2wnwdyte]@Bender, ti si sada opisao jedan globalni fenomen. Neko će ga etiketirati kao kapitalizam, neko kao globalizam, a koji god izam da je, u pitanju je nešto što postoji u čitavom svijetu, a mi nismo izuzetak.
Svi imamo neke vlade i vladare koji nam određuju. Neće tebi neko određivati i miješati se u život? Ma hajde molim te! Probaj da ne platiš internet, struju, vodu, porez na kuću, registraciju za auto.

Zagovaraš li ti neki drugi oblik vladavine? Kažeš da ovo nije ništa protiv ove vlasti kao takve, ali nisi ostao jasan šta onda jeste. Misliš li zaista da postoji druga vlast, koja će biti nekakva mesijanska? Možeš li mi navesti primjer iz svijeta gdje to postoji, da vidim čemu težiš? Je li to islamska država? Amerika? Singaupur? Gdje su to ljudi srećni i gdje im se to neko ne miješa u život?

A ako se ne boriš protiv Vučića, nego čitavog svijeta, objasni mi kako će ga lupanje šerpi promijeniti.

1) Uhvaćen si u laži, povukao si se i sad si opet nastavio kao da se ništa nije desilo. Nađi u Bibliji šta Gospod kaže o laganju.

2) U subotu su svi ćutali, u nedelju se lupalo, u utorak se lupalo i izašlo napolje. Kao hrišćanin, trebao bi da znaš da ni svet nije nastao za jedan dan.

3) Trenutno se borimo za goli život, slobodu, ukidanje dikatature i vlasti koja krši Ustav. Patkici je plus što su skupili muda, ali ako neko od njih misli da je ovo njihov protest i da oni koji lupaju, lupaju po njihovom naređenju, malo se zaje*******ao.

Prvo detaljno odgovori na prvu stavku da bi uopšte mogli dalje da nastavimo, ovako si nebitan i dokazani lažov, tako da sve što dalje kažeš je potpuno nebitno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733172#p733172:2nszw318 je napisao(la):
Beki » Sre Apr 29, 2020 10:19 am[/url]":2nszw318]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733155#p733155:2nszw318 je napisao(la):
Svetlopis » Sre Apr 29, 2020 2:21 pm[/url]":2nszw318]@Bender, ti si sada opisao jedan globalni fenomen. Neko će ga etiketirati kao kapitalizam, neko kao globalizam, a koji god izam da je, u pitanju je nešto što postoji u čitavom svijetu, a mi nismo izuzetak.

1) Uhvaćen si u laži, povukao si se i sad si opet nastavio kao da se ništa nije desilo. Nađi u Bibliji šta Gospod kaže o laganju.

2) U subotu su svi ćutali, u nedelju se lupalo, u utorak se lupalo i izašlo napolje. Kao hrišćanin, trebao bi da znaš da ni svet nije nastao za jedan dan.

3) Trenutno se borimo za goli život, slobodu, ukidanje dikatature i vlasti koja krši Ustav. Patkici je plus što su skupili m***, ali ako neko od njih misli da je ovo njihov protest i da oni koji lupaju, lupaju po njihovom naređenju, malo se zaj***.

Prvo detaljno odgovori na prvu stavku da bi uopšte mogli dalje da nastavimo, ovako si nebitan i dokazani lažov, tako da sve što dalje kažeš je potpuno nebitno.
:bash: :oops:

Vas dvojica se u tandemu pojavljujete?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733177#p733177:1lqkx1qd je napisao(la):
Beki » Sre Apr 29, 2020 10:32 am[/url]":1lqkx1qd]Vas dvojica se u tandemu pojavljujete?
Pa i ti si sam sa sobom u tandemu, zar ne?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733167#p733167:i3fs5v5s je napisao(la):
banjanin » Sre Apr 29, 2020 2:59 pm[/url]":i3fs5v5s]Izgleda da imperija uzvraća udarac šerpasima večeras u 20:30.. izvor Đuka bizon iz skupštinske klupe.
Dok im poglavnik gostuje na RTS-u, oni ce to da propuste i pustaju muziku. Mudra odluka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=733167#p733167:3bv2ck3d je napisao(la):
banjanin » Sre Apr 29, 2020 9:59 am[/url]":3bv2ck3d]Izgleda da imperija uzvraća udarac šerpasima večeras u 20:30.. izvor Đuka bizon iz skupštinske klupe.
Kakav je Djuka, on ce lupati u pogresno vreme. ..mozda u 8 prepodne.

Meni je već malo bolje. Skočila mi malo plata, zagađenje je manje. Brže mi podiže i operativni sistem.

Komšinici sa drugog sprata pukao lonac od lupanja :D Eto umesto komentara.

Fontana nema Bizonove sledbenike.

Inače, bile su neke slike zvučnika po vrhovima i terasama nekih zgrada i SNS aktivista kako dele trube po Stepi.

Vrh