Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732422#p732422:2f0bhr18 je napisao(la):
Beki » 27 Apr 2020 10:55 pm[/url]":2f0bhr18]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732410#p732410:2f0bhr18 je napisao(la):
spatiotecte » Pon Apr 27, 2020 10:39 pm[/url]":2f0bhr18]@Beki
Ova priča ima malo širu pozadinu nego Covid-19, ne radi se ovo zbog koronavirusa a verovatno najmanje da bi se pomoglo zdravstvenim radnicima. Više sam mislio na to nego na slobodu kretanja.

A sto se tiče policijskog časa, i sa njim ne stojimo dobro kad su brojke zaraženih u pitanju,ne znam šta bi bilo kad bi dozvolili da se svi krećemo kako hoćemo, napunile bi se bolnice imali bi italijanski scenario.
Srpski inat je čudo, plašimo se promaje i hladnog betona ali pola Srbije dok se ne suoči sa koronom će misliti da ne može da je dobije.
Ajde ne smaraj, zato smo se i spontano prebacili na ovu temu da ne bi gušili temu o virusu i da ovde vidimo kako da se izborimo protiv diktature.

A na temi o Covid-u je više puta objašnjeno da mere veze sa mozgom nemaju i da stvaraju samo kontraefekat i nemam nameru da o tome pišem opet ovde.

Ne brini neću te smarati, ti slobodno nastavi da lupaš u šerpe ako misliš da je to nešto lepo. Moj sin od 3 i po godine to isto radi, razlika je samo što će u jednom trenutku shvatiti da samo pravi buku bez veze pa će prestati.

Da ti se skinemo? Hmmm, zvuči kao da te neko drži. Jel te dir'o neko? Jel te neko dovukao na ovu temu? Jel te vezao za nju?

Možete li mi samo precizirati pitanje. Ideju za šta konkretno?

Ne bih dalje. Mislim da su svima sa malo mozga predhodne strane još veći motiv da sutra udaraju još jače i duže. Pa ćemo videti za dalje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732427#p732427:fta8bcgl je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Apr 27, 2020 6:07 pm[/url]":fta8bcgl]Da ti se skinemo? Hmmm, zvuči kao da te neko drži. Jel te dir'o neko? Jel te neko dovukao na ovu temu? Jel te vezao za nju?
Drzi me. ...drzi :lool: :lool: :lool: Daj smisli nesto bolje....mozes ti to. :kk:
Odoh...

Samo napred sa lupanjem Beki.
Neki su tako pre koju godinu duvali u šlaufe pa su ga na kraju izduvali.

Naprotiv, ova tema je baš fascinantna, bude mrtva mesecima, niko ne piše na njoj i onda se probudi uoči neke akcije ili nekih izbora i napumpa par stranica žestokih rasprava pa se ponovo ugasi kao da nikad nije postojala.

Interesantna sociološka pojava u svakom slučaju.

O ne...

Beki, provalili su nas! :o

Šalu na stranu, da si pratio temu o epidemiji znao bi da se ova aktivirala zato što je Igor prebacio neke postova ovamo, a neke u ''Izbori'', da se tema o epidemiji ne bi razvodnila. Ali dobro, uvek je lakše gunđati sa strane. A i onaj Štokholmski sindrom vremenom postane sve primamljivija ideja...

Hteo sam ovo da ti napišem još ranije, pa sam iskulirao, ali pošto vidim da nastavljaš da drobiš, da ti kažem napokon:
Gledao sam i ja mora tvojih postova gde ničim pozvan i ničim izazvan na nekoliko tema seješ svoje gunđalačke postove u kojima kritikuješ jugoslovensku arhitekturu i uopšte sve iz tog perioda. Pa ti nisam govorio ''joj spatio što daviš s time'' i ''spatio, a šta ćeš da postigneš ovim?'' Nego sam tolerisao to. Dok su te drugi napušavali. Tolerisao sam delom zato što sam se potrudio da razumem tvoje viđenje, a delom i zato što nije na meni da opominjem i ispravljam ljude.

Ali naravno, sad pošto tebi nešto smeta, ti vodiš drugu politiku. Tebi smeta kloparanje i zviždanje, ti to ne razumeš, i sad naravno ajde da gunđamo i olakšavamo se po svima koji to rade. :kafa:

P.S.
Da ironija bude veća, jedan od razloga što ti prezireš SFRJ urbanizam i arhitekturu, jeste i to što je bila produkt velikog jednoumlja i tvrdoglavog nametanja stavova i stvari gde im mesto nije. Pa ipak, sad kad se pojavljuje masa ljudi koji se bore protiv istog tog, samo što tu borbu izražavaju na drugačiji način, umesto da na forumu pišu ''Komunizam loš!'', sad ti to odjednom smeta. Interesantna sociološka pojava. :kafa:

Nakon malo razmišljanja, shvatio sam da je korisnije da se "šef" uzjoguni i da u inat ne naredi da se dodatno ublaže mere.

Jer, sada je u malo nezgodnoj poziciji: ili da popusti zbog glasnog protesta (što inače po prirodi ne voli da radi) ili da nastavi po svom, što će samo da izazove još veće nezadovoljstvo i proteste ljudi koji su sada saterani u svoje domove (nisu ovo više ni one šetnje na koje treba izaći...) .

Drago mi je sto su se gradjani malo uzdrmali iz ucmalosti. Pratim sinoc na tviteru, neverovatno, u svim gradovima Srbije se udara.
Deluje mi kao autenticni gradjanski bunt, za razliku od nekih drugih koji su samo besmisleno tumaranje u mraku.

Medicinskim radnicima nije potreban aplauz, vec da se zavrsi ova epidemija i da imaju bolje uslove za rad.

Neće biti. Oni kopiraju nas. Lično sam bio prisutan kada je je predloženo da se lupa u šerpe u vreme dnevnika, tamo 96.
Mada, i Šiptari na Kosovu i Metohiji su naši građani, ako je Kosovo Srbija :) , i ne lupaju protiv mera Vlade Srbije nego protiv odluka "privremenih institucija" .. hajde, uskladite se :)

Ali već mogu da pretpostavim kakva će biti reakcija "šefa" - opet izazivanje neke konfrontacije, da li između različitih grupa građana, na primer penzionera i ostalih i sl... To je njegov stil.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732478#p732478:144pe8bw je napisao(la):
kimi89 » 28 Apr 2020 08:19 am[/url]":144pe8bw]malo je jadno da kopirate siptare - oni isto trenutno lupaju u serpe :bash:
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1668118
Rasisto, to su albanci. Nije ti pravilo problem kada si tapsao kao i albanci a sada ti smeta ovo?
Koje licemerje. :lol:

Super ti je ovaj post, jasno je kakve afinitete imas

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=698812#p698812:144pe8bw je napisao(la):
kimi89 » 15 Jan 2020 09:35 am[/url]":144pe8bw]kako pise na belgradewaterfront sajtu, W Hotel bi trebao da dobije "rooftop infinity pool". :D
https://www.belgradewaterfront.com/sr/p ... -belgrade/

Interesantno. Moguće je da iza Vetevendosje i Saveza za Srbiju stoji isti centar moći u inostranstvu. Ovim ne donosim sud da li je takva mogućnost dobra ili loša i da li je taj centar moći na Zapadu ili Istoku, već samo da ima mnogo koincidencija.

Ovi što se ubacuju o ovoj temi samo da bi pljunuli i pokazali svoje neslaganje, bez ikakvog obrazloženja (nisu svi takvi, ali prepoznajemo botove bez problema) su za lečenje u nekoj ustanovi naročito ako nisu plaćeni za to.

To mi je u rangu "ja navijam za Zvezdu, pa odem na južnu tribinu i krenem da ih pljujem". Taj ko to radi ili ima 3 godine ili je plaćen kao oni debili iz Hrvatske što su pokušali da naprave prevrat na tribini (znamo kako su prošli).

Zato vas molim da nam ne vređate inteligenciju forama koje mogu da prođu na štandu SNS-a ili u vrtiću.

Po meni je poenta ovog lupanja da se vidi da postoji dobar deo ljudi koji nije za SNS. Takođe i da vide oni koji su za SNS da nisu svi za SNS.

Druga je stvar što je tešk izabrati za koga da glasamo na izborima, ali od nečega se mora početi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=732586#p732586:297inm8d je napisao(la):
astrodule » Uto Apr 28, 2020 12:56 pm[/url]":297inm8d]Po meni je poenta ovog lupanja da se vidi da postoji dobar deo ljudi koji nije za SNS. Takođe i da vide oni koji su za SNS da nisu svi za SNS.
UPRAVO!

Isčuđavanje otkud šerpe su poput onih pitanja ''a zašto ne glasaš za SNS, kad ionako nemaš za koga drugog?''

To je za mene kao da me neko pita ''a što ne glasaš za psihopatu?'' Mislim se, alo genijalci, pa to što je neko JEDINI izbor, ne znači da je IZBOR VREDAN MOG GLASA. Niti da će silom, pritiskom, pokvarenštinom i bezobrazlukom da me natera da promenim mišljenje o njemu.

I pre nego što se iko zapita - da, izlazio sam do sad na sve izbore na koje sam imao pravo. I kad god bih glasao, glasao bih tako da se moć ravnomernije raspodeli. Da nema jedna lopuža ili jedan psiho 80 ili 90% vlasti. Nego da bude kakva takva ravnoteža.

Za ove izbore ne znam ni sam, ni šta će biti, ni kako ću postupiti. A ne znam jer se ne bavim političkim i stranačkim dešavanjima, osim kao posmatrač. Ali jedno je sigurno, i opet ću da ponovim - to što nemam za koga boljeg da glasam, ne znači da ću da dam glas najbučnijoj i najbezobraznijoj protuvi i da se stopim u masu ovaca koje ga slepo slede jer ''nemamo koga drugog''. Naprotiv.

Kod mene u kraju se ceo dan cuju neke pistaljke i bubnjanje. Bitno je da se siri, ne samo u 20:05 i toeto. Moj predlog je da za pocetak bude veceras i u 20:05 i u 21:05. Kao u igrici, predjen je prvi nivo, moramo sad da krenemo dalje.

Kako su se samo botovi primirili dok se čekaju dalje instrukcije u skladu sa neizvesnom odlukom "šefa" o popuštanju mera... :)

Aktivnost i kontrolabilnost botova pokazuje koliko je SNS jak.
Cesto su to mladi ljudi koji nista ne dobijaju, nego samo nadu u licno bolje sutra, a misli se da to rade zbog ukusnih sendvica.

Pozdrav za pojedine novopečene članove. Izvolite se počastiti:
4.jpg

Vrh