Šta je novo?

Napred Blok 41a - Carrefour i stambeni kompleks

Па добро... чак 3. А запремина ће, наравно бити већа од вечно највишег "ушћа".
 
Blok 41a, tj Ulica omladinskih brigada, je predvidjena za izgradnju visokih objekata. Na vrlo malom rastojanju ce se nalaziti ACB, West 65 i, boze zdravlja, ovaj obejkat.

Ne verujem da ce "Napred" da zrtvuje ovu lokaciju zarad klasicne trecebulevarske gradnje (koja je i sama zamrla prethodnih godina). Ono sto smo videli od dvospratnih kucica na ovom potezu, to je to.

I zemljiste je kapital. "Napred" ima projekat, ima zemljiste, a nadajmo se da ce uskoro dobiti i PDR. Ja bih na njihovom mestu sedeo i cekao.
 
Nadajmo se da ce tako i biti.Da se sacekati i pametno realizovati ovaj projekat.
 
U sredu skupstina grada usvaja odluku o izradi plana za deo bloka 41a.Imamo dve opcije,ili se radi o parceli ka SIV-u,ili o mestu gde trebaju ka areni da se prave kule.
 
Vucko, sine, ovo nidje veze sa SIV-om i Arenom :D

Moze jedino biti Campus 41, jer je to neizgradjeni deo Bloka 41a - drugu polovonu zauzima GTC Square koji bi, koliko sam razumeo, trebalo da se siri na susedni Blok 41. Dakle ka Omladinskih brigada ima A, i to je "Napredovo", i tu su hteli da grade Campus. Ka Bulevaru umernosti je 41 bez A, i tu treba da se siri GTC.
 
izbrkao sam,pusti budalu,ovo je 41a dakle gde ce biti vatrogasna stanica i centar za vanredne situacije.
 
Nije :D Vatrogasci su u Bloku 40. U preostali deo Bloka 41a moze da ide samo Campus 41a, ili nesto drugo umesto njega.
 
Вучко, мораш прво да погледаш план града или неки сателитски снимак дела града о коме извештаваш, односно када нам преносиш неку усвојену одлуку о изради плана за неки део града. Ово је чисто добронамерно, без љутиш. Иначе свака част за обавештеност. :kk:

Ево ти блокови 40, 41 и 41а са сателита. Значи то су блокови који се простиру поред пруге са леве стране гледано у правцу града.
 
Ej Homer Jay za gde je predvidjen taj projekat ACB, za west 65 znam. Jel imas neke skice kako ce da izgleda. Inace nikako mi nije jasno kako su u bloku 41 predvideli izgradnju 4 zgrade, prosto nema mesta!
 
Ima mesta, nego ti se cini jer si navikao na niske beogradske zgrade koje su ogromne u osnovi. Uzmi npr. Google earth i uporedi osnovu Usca, Genexa ili Beogradjanke, sa npr. Savogradom, zgradama u Bloku 26, Veranom u Bloku 23 itd. Videces da kule ne zauzimaju mnogo mesta :)

ACB je Airport City Beograd u Bloku 65, prvi komsija Westa 65. Imas celu temu o ACB-u u "Projektima u izgradnji" i rendere narednih faza ;)
 
Jao da airport city, ja lupam glavu ACB - sta je sad, ok, pa i on treba jos dosta da se dogradi, dve zgrade do omladinskih brigada i jos tri sa suprotne strane prema vojvodjanskoj.
U pravu si sto se tice osnova zgrada. :)
 
Toliko price o kulama ovih dana na forumu, a promakne vam ovakva vest. Ccccc :D

sreda, 02. nov 2011, 19:50 -> 22:28
Potencijal na tržištu nekretnina

Uprkos poteškoćama izazavnih svetskom krizom, Srbija ima veliki potencijal u oblasti nekretnina, ocenjeno na Sajmu nekretnina u Beogradu. Pozitivan pomak je zakonska regulativa, ali je dugo čekanje na dozvole i dalje problem.

Srpsko tržište ima veliki potencijal u oblasti nekretnina i pored teškoća izazvanih svetskom krizom, ocenjeno je na Šestom međunarodnom sajmu nekretnina i investicija u Beogradu.

Iako je zakonska regulativa na evropskom nivou, dugo čekanje na dozvole je i dalje problem.

Jedan od projekata za izgradnju u Novom Beogradu je zbog ekonomske krize morao da sačeka, iako je planiran za 2008. godinu. Izgradnja se očekuje sledeće godine.

Vitomir Perić iz Građevinskog preduzeća "Napred" kaže da će se rad na tom projektu nastaviti, ali da će umesto četiri biti izgrađene dve kule poslovno-komercijalnog sadržaja.

Austrijske kompanije uložile su 600 miliona evra u Srbiju od početka ekonomske krize.

Klaus Gragaber iz "Erste grup imorenta" kaže da je novi zakon o građevinarstvu značajan korak i dokaz da je zemlja politički stabilna.

"Za sada se ne mogu kriviti srpska ekonomija i politički sistem zbog toga što nema investicija. Najveću nesigurnost trenutno predstavlja opšta, evropska ekonomska klima", rekao je Gragaber.

"Jednostavno je doći i ulagati u Srbiju. Pitanje je samo kako se finansije kreću na globalnom nivou", kaže Ramgopal Narajanan Embasi iz "Tehnozon" u Indiji.

Jedan od najvećih problema i dalje je preduga procedura koja pravi probleme i izraelskim kompanijama, koje kod nas mnogo investiraju.

Prema rečima Jozefa Levija, ambasadora Izraela u Srbiji, poslovni ljudi koje kupe zemlju u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Kragujevcu žele da se njihov projekat što pre realizuje, a ne da se godinama čeka okončanje procedure.

Dve trećine građevinskih projekata je u Beogradu i Novom Sadu. Potpredsednica Vlade Verica Kalanović ističe da se ne možemo razvijati kao zemlja ako za sve ostale gradove i opštine opredelimo jednu trećinu radova i jednu trećinu investicija.

Bolje poslovanje građevinske industrije trebalo bi da omogući i ograničenje roka plaćanja dugovanja lokalne samouprave i države privredi na 60 dana.

Izvor RTS

Na sajtu RTS-a imate i video sa izjavom tipa iz "Napreda" i renderom Campusa koji se vidi na sekund. Nakon vesti da se pristupilo izradi Plana detaljne regulacije za ovu parcelu, ohrabruju najave da bi izgradnja mogla da pocne vec sledece godine :vops:
 
Nebojsa":3r90cwgo je napisao(la):
Jao da airport city, ja lupam glavu ACB - sta je sad, ok, pa i on treba jos dosta da se dogradi, dve zgrade do omladinskih brigada i jos tri sa suprotne strane prema vojvodjanskoj.
U pravu si sto se tice osnova zgrada. :)
A tek sto je meni jedna sluzbenica uputila poziv na razgovor za posao u "zgradu BOP-a" sad se mislim, da jli je taj BOP neka propala firma, ogranak IMT-a ili tako neka fabrika, kad ono Belgrade Office Park. Vlasnici poslovnih "dvorista" i njihovi zakupci poput ovog vec misle da su njihovi objekti opsti orjentir i da je to isto kao da su rekli "kula Usce" ili "Beogradjanka" a ne neka napimpovana cetvorospratnica prekoputa Romville-a. A sto se tice investicione klime za ovakve objekte, posto su u pitanju "premium" kancelarijski prostori - njihovi zakupci u velikoj vecini su multinacionalne kompanije. Kad one odluce da otvaraju regionalna i kontinentalna, a ne samo nacionalna predstavnistva onda mozemo ocekivati povecan interes za oblakoderima. A to vec ima veze i sa investicionom klimom nas kao zemlje. Krizu treba iskoristiti kao sansu da se iz susednih zemalja kod nas povuku regionalan predstavnistva tih kompanija. Prvi korak je svakako olaksanje uslova za gradnju i ubrzanje procesa dobijanja gradjevinske dozvole.
 
@ tragac
Vala vise sa ti mskracenicama i stranim nazivima ....

@ Homer
Gde bre non-stop iskopas informacije u vezi svega svaka ti cast!
 
Ali dok ne vidimo radnike i masineriju nista ne verujemo. Samo se potajno nadamo. :D
Prosao sam tuda skoro i gledajuci tu pustaru pomislio kako bi bilo lepo kada bi napravili ,,samo'' dve kule. A i dve su dosta, mali je to blok.
 
Sasvim dovoljno, ko bombona! :) samo da ne prate aktuelne trendove tj da se ne povampire pa smanje na 50m = 16spr :grand: :laugh:
 
Danas sam prolazio ulicom Omladinskih brigada i primetih i pored zastitne ograde, da je ona baraka gotovo cela porusena. Mozda bude nesto uskoro. :gobb:
 
Diskutovali smo na ssc o tome, mislimo da se nu ne radi o campusu, nego o ovom projektu

gssdgferkgfreg.png
 
^^^
Taj projekat je planiran malo niže niz Bulevar Milutina Milankovića, na raskrsnici sa Ulicom dr Agostina Neta (u Bloku 41), a na raskrsnici sa Omladinskih brigada je planiran Campus 41 (to je Blok 41a).

Urbanistički projekat za GTC Square (faza II) je trenutno na javnom uvidu, izradio ga je biro ZAP. Prema navodima sa sajta GTC-a, izgradnja bi trebalo da bude gotova do 2015.

Plan detaljne regulacije za Blok 41a radi "MN Group" iz Beograda, a izradu plana finansira preduzeće "Napred 41" (ćerka firma GP Napred zadužena za razvoj Campusa). Odluka o izradi plana je doneta u julu 2011, a rok za izradu plana je devet meseci. Nakon toga sledi javni uvid, pa usvajanje plana, a tek posle toga kreće procedura izdavanja dozvola.
 
To je to homere!

Na osnovu urbanistickog plana kada bude bio na uvidu za mesec-dva dana cemo odmah znati spratnost zgrada u bloku 41a.

Opet,Markos je rekao za taj plac gde je 41a da ga ciste sto opet znaci da planiraju da rade sa njime nesto pre ili kasnije.Makar da imaju "cistu tablu" pre pocetka gradnje.
 
MaRkOs":3qqcq0sd je napisao(la):
Danas sam prolazio ulicom Omladinskih brigada i primetih i pored zastitne ograde, da je ona baraka gotovo cela porusena. Mozda bude nesto uskoro. :gobb:


Rec je o bloku 41a na kome treba da bude izgradjen campus. Evo sta je markos video, inace ovo stanje traje vec mesec dana ili malo manje, a jasno se vidi da nije rec o rusenju ograde za pocetak gradnje i sl. vec verovatno delo huligana i slicnih aktivista za svoje "potrebe"....


campus2750.jpg



campus2751.jpg



unutar bloka nista se ne desava :

campus2752.jpg



campus2753.jpg



campus2754.jpg



campus2755.jpg



mali pogled prema ukrstanju sa A. Neta, gde treba da se gradi objekat sa Sawovskyovog rendera :

campus2780.jpg
 
Vrh