Пантограф":9goili3o je napisao(la):Ček, ček - ovo je kupio GTC, praktično istovremeno prodavši onoliki poslovni prostor u istoj ulici Mađarima? Ja sam mislio da su im prodali ceo office-biznis ovde.
U tom slučaju ne vidim poslovnu logiku, osim ako stvarno neće da prave mol ovde. Za stanove nije baš lokacija, ako će u to da ulaze. A gradi se i GTC X niz ulicu.
Zanimljivo.
Apart from that, the developer plans a few ambitious projects, including those in Serbia – GTC X and Project Blaze, designed to stand out with modern building systems and the latest architecture trends to meet the most exquisite tenant requirements.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878286#p878286:2n8jfslx je napisao(la):DzonTravolta » 07 Sep 2021 15:51[/url]":2n8jfslx]Oživljavam ovu temu zato što je aktuelizovana (uzgredno) i na "Skyscraper city"-ju.
Iskreno, ako je ovaj render iole tačan, nemalo me podseća na one razne kule po azijskim eks-SSSR državama.
Što se tiče Grupe, u izgradnji su tri projekta: Pillar Office u Budimpešti (29.000 m2); Sofia Tower 2 (8300 m2) i GTC X u Beogradu (17.000 m2). Od 31. decembra 2021. godine, projekti u izgradnji čine skoro 5% vrednosti našeg portfolija. Još četiri poslovne zgrade i jedan stambeni projekat od 151.000 m2 spremni su za pokretanje u naredna 24 meseca: poslovna zgrada Matrix C u Zagrebu (10.700 m2), Advance Business Center 3 u Sofiji (9100 m2), Center Point 3 u Budimpešti (36.400 m2), Napred u Beogradu, (72.000 m2), kao i Spatio, stambeni projekat u Bukureštu (23.100 m2). Naše bogato komercijalno zemljište namenjeno budućem razvoju omogućava nam da proširimo planirane projekte na oblasti u kojima će biti potražnje za komercijalnim nekretninama. Uveren sam da će se naša „nova istorija” pisati u bliskoj saradnji sa glavnim zainteresovanim stranama – investitorima i zakupcima – i da će njihovi prioriteti, udobnost i potrebe postati kompas za navigaciju GTC-a kroz neizvesnosti sutrašnjice.
Okačeno je na SSC, to je izgleda taj BlejzPa, i gazda Miško je prodao molove na NBG i u Podgoroici da bi gradio nove u Banjaluci, Nišu, Sarajevu, ali i u Beogradu.
BTW, ovo je iz zvaničnog saopštenja GTC-a na engleskom o prodaji poslovnih zgrada u Beogradu:
Da li je "Project Blaze" ustvati Blok 41a, i nagoveštava li naziv budući izgled kompleksa
Vec duze vreme nikakve novosti vezane za ovaj projekat.