[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401708#p401708:zrubz5aa je napisao(la):
kobac » 22 Авг 2016 05:01 pm[/url]":zrubz5aa]Dobro, jasno mi je kako Beograđani gledaju na obilaznicu, kao na šansu da se prigradska naselja bolje povežu sa gradom.
Evo neka ostane zapisano kako neko ko nije iz Beograda gleda na obilaznicu. Kao što joj samo ime kaže, obilaznica služi da bi se Beograd OBIŠAO, znači neko ko ide sa jednog kraja zemlje na drugi želi da izbegne beogradsku gužvu i saobraćaj i da brzo obiđe Prestonicu bez mnogo zadržavanja. Ovako kako je sada ta obilaznica zamišljena, njena svrha se gubi jer ona postaje DEO Beograda, s obzirom da će svako prigradsko naselje imati svoj izlaz na obilaznicu, verovatno će i GSP ići obilaznicom i vremenom će ona postati deo grada koji se širi sa gustim saobraćajem. Kada uzmemo u obzir naplatne rampe kod Stare Pazove/Dobanovaca sa jedne strane i Bubanj Potoka sa druge strane, ja ne vidim nikakvu razliku između putovanja obilaznicom i autoputem kroz sam grad. Tu se ništa ne obilazi. Umesto da bude OBILAZNICA, ona će postati servisni autoput beogradskih prigradskih naselja, što je po meni totalno pogrešno.
Pozdrav,