Malo - izvestaj sa``terena``:
Linija 2 (unutrasnji krug, spoljnji ne radi zbog radova), relacija pijaca Skadarlija-Glavna Z.Stanica i kasnije i nazad u nastavljenom istom krugu.
a) Provera preko moba kao i do sada ne funkcionise, odnosno daje totalno bezvezne podatke. U dve uzestopne provere dobijaju se totalno razliciti podaci, a vozila nailaze po sasvim nekom trecem redosledu. Na stanicama na ovoj liniji to je tako od pocetka, i tu se nista nije promenilo. U pocetku sam mislio da ce se to s vremenom dovesti u red (nadao sam se da ce uhodavanjem ``sistema`` stvar leci na mesto) ALI....???
b) nema kontrole, ulazi se i izlazi kao i do sada, na sva postojeca vrata, nema nikakvih koordinatora, usmerivaca, radnika gsp-a na privremenom radu, komunalaca ni na vidiku. Vozac vozi, nista on ne hehe nikakva pisanija sivo-belog konja.
c) validira se samo retka bu**** ko ja, po svemu sudeci ostali su ili personalizovani koji kuliraju validiranje ili go svercer.....(Vozilo je sasvim solidno popunjeno, a na svakoj trecoj stanici se cuje zvuk validacije)
d) klosar (ovoga puta samo jedan?) i dalje spava u zadnjem delu. Obicno ih bude vise, ali sada je samo jedan, valjda zbog toga sto dvojka nema klimu. Ocigledno dolazi do poboljsanja prevoza, cim je samo jedan klosar.
d) Unutar vozila ukljucena je najava stanica na validatorima, ali to samo izaziva podsmeh putnika, jer najava totalno luduje bez ikakve veze. Nazivi stanica ``skacu`` po dve-tri stanice, napred-nazad, pa se narod smeje i uz podrugljive komentare smeje spominjuci gradske oce......Ovo povezujem sa nepravilnom najavom preko mobilnog, jer se i tamo u dve uzastopne poruke dobijaju rezultati +/- nekoliko stanica. Verovatno je gps u modulima kod vozaca, teska kineska kopija nabavljena ispod Sangajskih kanalizacionih odvoda u luci, pa nije bas precizna. tako je to od pocetka primene ovog ``hi-tec`` govanceta.
e) U okolini stajge sam se zadrzao nesto manje od sat vremena, i posto radi samo unutarnji krug dvojke, krenuo sam da se vratim, opet dvojkom......Stize dvojka (iako najava preko moba tvrdi da je udaljena 5 stanica), ulazim, ali validiranje ne uspeva uz poruku da je karta vec validirana?????
Uzrok je to sto sam se zadrzao taman toliko da mi je opet naisla ista dvojka (prepoznajem je po rupicastoj nalepnici sa reklamom preko stakala). Dakle to govance od hi-tec ``sistema`` ako na kruznim linijama naletis na isto vozilo, nece da ti ponisti kartu ako nastavis voznju u istom vozilu, krug kasnije. Potajno sam prizeljkivao da mi naidje kontrola, pa da eventualno udjem u neku pricu oko toga, da li sam ja validiran ili ne. Ocigledno ovaj hi-tec system ima vise nedostataka koji su uzrokovani jako losim kvalitetom, tako da........Sad bar znam kako cu planirati sledece voznje i dnevne poslove kad koristim dvojku :laugh:
Ocitas se ujutru, i mozes tako ceo dan u krug........(osim sto klosari mogu i bez ocitavanja :lol: )
Jos neko misli da ovo S**nje od najave naplacuje od septembra????
f) Sta bi sa onih 100+ info displeja koji su najavljivani???? Pojela maca?????