Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Mislim da je ipak Doris Milošević sa TikToka, takođe voice over glumica. Sto puta sam uporedio najavu sa njom, ma isti glas. Tako da verujem da je Doris.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
 
Definitivno je ona, evo storija sa njenog TikToka:
IMG_1164.png
 
Upravo se vozim u Higeru 3465 i deluje kao da najava nije ista. Kaže “Naredno stajalište” zvuk je mnogo glasniji i nema tog ding
Užasno. Još u Solarisu. Ja isto u Solarisu na 52 umalo nisam pao sa sedišta ali od prijatnog iznenađenja. Zvučalo je jasno i glasno, pored fenomenalnog glasa. Inače prosto nevervatno da su na Čukarici skoro sve zglobni BMC ali praktično nijedan nema ozvučenje. Znači prvi put sam novo ozvučenje čuo u Solarisu koji je slučajno "zalutao". U CAF tramvajima je staro sa integrisanog razglasa a ne preko validatora.
Trenutno sam u higeru 3433 na 27E. Snimio sam najavu. Mnogo je glasnija i glas je 100 puta lepši nego u Solarisima. Poslušajte:



Sent from my RMX3710 using Tapatalk
To je taj glas. Zvuči mi kao iz Bus Plusa samo što nije na onim bezveznim zvučnicima od validatora nego na pravom ozvučenju.

Inače da se pridružim komentarima vezanim za nove displeje.

Kod doma zdravlja u Požeškoj (#184 u smeru ka gradu) pogodili sve noćne linije 🤣:
20231205_090925_1920px.jpg


Mukice.

Šalu na stranu bode mi oči neisticanje tramvaja (ako ne koloritom onda bar kontrastom). Recimo da su mogli da ih prikažu punim brojevima u praznom pravougaoniku sa zaobljenim ćoškovima. Smeta mi i onaj sleš od kojeg ne mogu da se odvoje na ispisima terminusa već pola veka. Ovako recimo: СТАЈАЛИШТЕ • STOP • 184. Pošto su vertikalnim linijama odvojili noćne linije i zone moglo je i tako.

Neusklađen prevod (stajalište =/= bus stop nego autobusko stajalište, što je u ovom slučaju zbog tramvaja pogrešno). Fuj!

Ovaj nije radio, ali se na drugim slikama može primetiti kako su beli malecki redni brojevi preblizu belih separatora.

Mislim da je dovoljno učinjeno da turisti stvore pogrešnu sliku o našem narodu misleći da smo antitalenti za sve, pa i za stajališta sa displejima.
 
Kako čemu? Pa zato što niko ovde nije, do ovog trenutka, izneo tu sitnicu koja menja stvari.
 
Kontrolori su počeli da kontrolišu karte(dobili naredbu da rade, a ne samo da puše po stanicama). Da li je taj početak njihovog rada nekako povezan sa početkom rada displeja na stanicama?
 
1. Glas joj zvuči isto i na prvo slušanje nekog njenog tiktok-a 2. Jedina je osoba koja je objavila da je snimala 3000+ GSP Stajališta 3. Stvarno nemam neki razlog da joj ne verujem :D

@Сенке јао ја nikako ne volim ženu iz CAF-a uvek mi je zvučala nadr**no 😂
Kad sam je pitao da li je snimala najavu za sve linije u gradu, lajkovala mi je komentar, tako da kontam da će biti na svim linijama uskoro, iako na potezu 300 za sad ima neka druga žena
 
haha rupe oko stubova na beogradu na vodi ogradili da slučajno neko ne upadne, a na ostalim mestima po gradu, izvolte upadajte:LOL::LOL::LOL:
Beograd na vodi ima tu čast da mu elita gazi po recikliranim nadgrobnim spomenicima. Tako da bolje nama da zaobilazimo naše rupe, nego njima sve te ograđene i ko zna čime će biti popunjene.
 
Jel neko video povezan sistem displeja i najave stanicama na nekim BMC-ima sa pogona NBG ili bilo kog autobusa sa pogona Karaburme ?
 
Pa jeste to lepo, samo su nama stanice vrlo blizu, jako puno presedanja. Zamisli kada bi, na primer 27, između Vukovog spomenika i Dalmatinske puštali: 1) „Sledeće stajalište: Dalmatinska. Presedanja na linije 25, 25P, 32, 65 i 66.“; 2) „Stajalište: Dalmatinska“, a za sve to imaš 200 m koje se pređu u vrlo kratkom vremenskom periodu, a imaš važne informacije o presedanjima jer ne staju iste linije na Dalmatinskoj i na Vukovom spomeniku.
 
Vrh