dervisbegovic_
Higher intermediate
Fiskalna kasa
Rade. Lično sam probao taster za podešavanje jačine zvuka. Smanjio sam, pa ponovo pojačao zvuk... Tako da verovatno i taster za gašenje radi...Živo me zanima jel ovi tasteri sa strane rade, tj. da li bi putnik mogao da dođe i ugasi aparat za prodaju karata?
Apsolutno me ne bi iznenadilo da je to i moguće.
Jel se salis sa ovim pitanjem ili ne ? Pa nama autobusi pucaju na pola, vozaci nece da voze(propustam ovaj polazak to kaze covek i bole ga ona stvar).Da li uredjaji i koliko smanjuju prostor za konforan boravak putnika? Da li su bezbedni u smislu da ninakoji nacin ne movu da povrede ili ostete imovinu putnika?
Da, meni deluje da ni nemaju displeje / zvučnike nabavljene i dalje. Ili će da skidaju drugi displej iz Urbina da bi krpili, pošto njih nisu ni povezali na "novi" sistem.Za sada najava stajališta radi samo u pojedinim vozilima na linijama 27E, 52, 56 i 57. I to ne u svim vozilima na pomenutim linijama. Ne verujem da će do Nove Godine proraditi svuda jer još uvek nisu krenuli da ugrađuju displeje u vozila koja ih nemaju. Nijedno vozilo privatnika sem neke cobre Saga trans-a nemaju displeje niti povezanu zvučnu najavu stajališta. Sa druge strane, većina vozila koja imaju već displeje još uvek nisu povezana sa zvučnom najavom. Zaista ne znam šta čekaju i zašto odugovlače.
Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Šta mislite koliko traje proces povezivanja sa displejem?Za sada najava stajališta radi samo u pojedinim vozilima na linijama 27E, 52, 56 i 57. I to ne u svim vozilima na pomenutim linijama. Ne verujem da će do Nove Godine proraditi svuda jer još uvek nisu krenuli da ugrađuju displeje u vozila koja ih nemaju. Nijedno vozilo privatnika sem neke cobre Saga trans-a nemaju displeje niti povezanu zvučnu najavu stajališta. Sa druge strane, većina vozila koja imaju već displeje još uvek nisu povezana sa zvučnom najavom. Zaista ne znam šta čekaju i zašto odugovlače.
Sent from my RMX3710 using Tapatal
Da, meni deluje da ni nemaju displeje / zvučnike nabavljene i dalje. Ili će da skidaju drugi displej iz Urbina da bi krpili, pošto njih nisu ni povezali na "novi" sistem.
Nemoj da im daješ ideje, najbolje još da i to počnu da rade...Da, meni deluje da ni nemaju displeje / zvučnike nabavljene i dalje. Ili će da skidaju drugi displej iz Urbina da bi krpili, pošto njih nisu ni povezali na "novi" sistem.
Čekaju da se Nestorović izjasni.Zaista ne znam šta čekaju i zašto odugovlače.
Do zvučnika je. Primetih i ja, u nekom higeru da secka i prekida najava. Takođe ta žena što govori "naredno stajalište" će uskoro biti zamenjena sa ovim novim glasom (Doris Milošević) koji je odličan i baš mi je drago što su se odlučili za kvalitetan glas.Ja sam danas uvideo da u #3428 radi delimična najava tj kaže naredno stajalište pa proguta skoro deo naziv i čuješ možda na kraju koji slog.
Kao da se žena šlogirala priča, mada možda je to i do zvučnika.
Inače, bilo je povezano na unutrašnjem displeju koje je sledeće stajalište.
Fun fact: žena koja govori "Naredno stajalište" je savetnica gradonačelnice Niša, Vesna Živadinović Pečenković, ex spikerka, sad "političarka". Verovatno je posao za glas niškog javnog prevoza dobila na tenderu. Usput snimala malo i po Beogradu, isto preko javne nabavke...Do zvučnika je. Primetih i ja, u nekom higeru da secka i prekida najava. Takođe ta žena što govori "naredno stajalište" će uskoro biti zamenjena sa ovim novim glasom (Doris Milošević) koji je odličan i baš mi je drago što su se odlučili za kvalitetan glas.
3005 ima povezan spoljni i unutrašnji displejDisplej u higeru 3441 na liniji 401 je povezan i ispisuje stajališta, međutim nema zvučne najave još uvek. Ništa ne mogu do kraja da urade