kopmania":3ih16hc8 je napisao(la):
zelja, smeta im validacija jel mogu da te prate, jel imaju tvoje podatke na kartici, i misle da je bespotreban čin samim tim što to do sad nije moralo ako imaš mesečnu markicu.
Slažem se sa ovim drugim, ali meni ne pravi nikakav problem da izvadim kartu iz džepa i potrošim 2 sekunde.
Evo, smeta sto mogu da me prate, zadovoljni svi sad?
ALI... nece CIA da me prati (oni bi me lepo oteli, odveli na jedno karipsko ostrvo i pitali me sta ih zanima). Nego ce da me zovu sluzbenici banke, telekoma i tempa (i boga pitaj ko jos), da me spamuju, uznemiravaju telefonom i sms-ovima sa njihovim tupavim ponudama (juce mi u busplusu rekose 'sad ce to da pocne, za mesec dva'). I maloj deci je jasno da je ovo zbog istrazivanja trzista (ni ne kriju to). Nemam ja nista protiv, ali zna se kako se radi (tazi se pristanak,a ako je fokus grupa i poklon dobijes) Niko te ne ucenjuje jer je monooplista, niko ti ne preti kaznjavanjem.
Sad bi mi mogli da napravimo listu sta svako od nas podrazumeva pod dobrim prevozom. Meni je na prvom mestu pouzdanost i brzina. Ni ne pokusavaju resavanje tih problema (a ni ostalih,vecih i manjih), ti isti ljudi koji stoje iza ovog sistema (a verujem da autobuse gledaju samo kroz prozor kola). Kako sad ja im verujem da ce validacija moje karte doprineti bas unapedjenju saobracaja, a ne unapredjenju poslovne politike Tempa, u koji nikad nisam ni krocio?
Ajde da trgujemo, ja vama informacije (ne kosta me mnogo, 2 sekunde kako velite,ali ipak kosta nesto), a vi meni nesto za uzvrat, ali u konkretnom poboljsanju prevoza, a ne popust za svinjski but...ja to ovde ne vidim, jer bolji prevoz nema veze sa 'ponistavanjem markica', ni direktne ni indirektne. Ne...ja vama info, a vi meni guranje na vratima i pretnju kaznom (i blokada je vrsta kazne) za unaplred placenu kartu, nije fer gospodo. Nivo usluge ostaje isti, a ja imam cimanje, pa neka je i od dve sekude...dajte bar ekvivalentno malu korist...nema je.
Kazu lakse prikupljanje informacija...nije poenta u nacinu prikupljanja, vec za sta i kako se one koriste posle. A za lovu koja je u igri i ja bih pricao kao gospoda iz busplusa, koja ostavljaju utisak kao s marsa da su pali, da se biti koriscena za pronalazenje leka protiv raka i kako sam sad deo sveta.
A autobus taljiga i dalje... (ne treba ti sms najava, cujes ga 3 stanice dalje)
PS
Film Kontroll je fenomenalan, gledah ga pre nekoliko godina.