GORICA MOJOVIĆ SE ŠVERCOVALA U AUTOBUSU?
Poslanica ZES juče ujutru umalo nije izbačena iz gradskog prevoza, pošto joj nije uvažena poslanička legitimacija
BEOGRAD - Šta zna kontrolor šta je vlast?
Gorica Mojović, poslanica ZES, juče ujutru umalo nije izbačena iz gradskog prevoza, jer kontrolor nije hteo da, umesto karte, prihvati njenu poslaničku legitimaciju, saznaje Kurir. Kako kaže naš izvor iz Skupštine, Mojovićeva se na taj nemili događaj odmah požalila jednom kolegi, ali i generalnom sekretaru Veljku Odaloviću, od koga je tražila informaciju o tome da li poslanici i dalje mogu da se voze besplatno ili moraju da kupe „bus plus“ kartice.
- Ispričala je da ju je jutros uhvatila kontrola i da nisu želeli da uvaže njenu legitimaciju. Zato je odmah otišla kod sekretara da se raspita o tome - kaže naš izvor. Dodaje da je zbog toga negodovala, jer ju je bilo sramota od ostalih putnika u autobusu.
Podsetimo, narodni poslanici su dosad mogli besplatno da se voze svuda po gradu, ali i državi, što čak piše i u njihovim legitimacijama.
Mojovićeva je potvrdila za Kurir da se kod Odalovića raspitivala o gradskom prevozu. Međutim, njena verzija događaja bila je malo blaža.
- Ma nije bio nikakav problem, samo sam pitala sekretara da li i dalje imamo pravo da se vozimo besplatno ili moramo da kupimo „bus plus“. Neka mi kažu, bolje da kupim nego da se blamiram po prevozu. Stalno se vozim gradskim prevozom i neću svaki put da strepim da li će ući kontrola i da li će mi prihvatiti poslaničku legitimaciju - kaže ona. Dodaje da joj je sekretar Odalović obećao da će zvati direktora GSP da se raspita u vezi s prevozom poslanika. Ona nije želela da nam kaže kojom linijom GSP se vozila, samo je rekla da živi na Dorćolu.
Poslanica ZES je samo bila opomenuta jer kontrolori u februaru nikome nisu naplaćivali kazne.
Ukoliko joj se to ponovi, moraće da na licu mesta iskešira 1.500 dinara za doplatnu kartu.
Ovo su prvo pričali u Bus plusu...
U firmi „Bus plus“ nisu znali da nam kažu da li će poslanici ubuduće morati da plaćaju prevoz, iako njihovi kontrolori već sami paušalno određuju kome će progledati kroz prste. Portparol te firme Jelena Bogavac uputila nas je na Direkciju za javni prevoz (?!). A ovako je tekao razgovor sa njom:
Kurir: Imaju li poslanici i dalje pravo na besplatan prevoz?
Bogavac: Ne znam kako je dosad bilo, na piću sam... U stvari, na sastanku.
Kurir: Kad možemo dobiti odgovor?
Bogavac: Pošalji mi mejl, pa ću videti kad se vratim u kanc i javljam.
Portparol se posle izvesnog vremena javila.
Bogavac: Ne znam da li plaćaju i dalje, zovi Direkciju za javni prevoz. Mi smo samo preuzeli sve cene od GSP.
Kurir: Kako onda vaš kontrolor može da kaže da nekome ne važi legitimacija?
Bogavac: Zaista nisam sigurna kako je ranije bilo, zato zovi Direkciju.
A ovo posle pet sati...
Iz „Bus plusa“ su nam, posle pet sati, odgovorili:
- Svi poslanici imaju pravo na besplatan javni prevoz. Da bi to pravo ostvarili, potrebno je da izvade personalizovanu „bus plus“ karticu. Lepo je što među poslanicima ima onih koji koriste gradski prevoz. Koristimo ovu priliku da zamolimo poslanike da izvade „bus plus“ karticu - piše u odgovoru.
http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/gorica-mojovic-se-svercovala-u-autobusu-187470.php