@ c.s.i.
Ovo bi moglo da liči na početak pristojne komunikacije, jer je tvoj prethodni post, adresiran na mene, na kraju imao tačku i to je dobro.
“Shvatili smo da ne voliš Bus plus sistem, ali smiri malo doživljaj.”
Razumeo sam ga kao tvoju želju da se više ne javljam, možda i kao savet. Da je na kraju uskličnik – to bi već moglo da liči na upozorenje, pretnju čak, do duše – u prazno.
Član „kopmania“ se u jednom postu žali moderatoru kako ovde „piše šta ko misli“, a neprestano, istrajno, dosadno čak – istrajava na validaciji kao ključnom segmentu BP (pod)sistema koji sve naše probleme (sadašnje i buduće) rešava kao od šale samo ako mi budemo „dobri i poslušni“. U tome nije usamljen (mada ih je, ovde barem, šaka jada) i ne bi me čudilo da to rade „po zadatku“, a ako je tako – onda je to perfidno, odnosno – podmuklo.
Misliš li ti stvarno da će bilo ko dati pet para na “zatrpavanje prijavama”? Izgrebaće se neko po licu, počupaće kosu zbog toga, oči će im se napuniti suzama…???
Nema od toga ništa. Oholi, bezobzirni i koristoljubivi samo će prezrivo odmahnuti rukom, jer nas, baš tako – potcenjuju i duboko preziru i to je ono što, barem ja tako mislim, mora da zasmeta svakom slobodnom i mislećem čoveku!
Ja preduzimam ono što mi se u ovom trenutku čini mogućim, a to je pritisak javnosti na gradske oce da izmene Odluku (ili šta već treba) tako da validacija personalizovanih kartica neodložno bude ukinuta. Ako to ne učine, jer je razloga u prilog izmene odluke više nego dovoljno (one protiv – ne videh) onda to znači da se neko sa nama inati “jer misli da mu se može”! Može li, pitam te i dokle?
Javljam se, dakle samo u “nužnoj odbrani”, kada nekolicina “pravovernih idolopoklonika validacije” spamuje i troluje temu (“super je; lako je; brzo je; nije teško; navićićemo se; moramo da se naviknemo…). Pogledaj unazad i uverićeš se da je baš tako. E sad, ako su njihovi postovi tebi “nekako bliži” od mojih, onda izvlačiš pogrešan zaključak – ko stvarno, i iz kojih interesa (možda), spamuje i troluje temu. Ja ovo radim za džabe, nadam se – ne i džabe (uzalud, uzaman) i ne samo za sebe. Razlika je velika!