Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Fino, fino, počinju ponovo papiri da se lepe po šoferkama:

Linija 111, očito da nije ukodirana u Novatronic displeje (pošto je novija linija), pa Higeri voze sa papirima. Donedavno to nije bio problem, jer su jelte displeji vukli podatke iz Kentkart opreme...

Gospoda iz grada nisu na vreme razmišljala o tome, pa ćemo sad mesecima gledati štap-kanap rešenja, dok se ne sete da izaberu drugi softver.

Ne razumem zasto ljudi kojima smetaju cene karata, red voznje, stanje autobusa... jednostavno ne kupe auto?

На који начин ће се вршити поништавање папирних карата?

@orion
Pre novog softvera, u toku je hitna nabavka dodatnog hardvera. :LOL:

zumba s.jpg

Ne razumem zasto ljudi kojima smetaju cene karata, red voznje, stanje autobusa... jednostavno ne kupe auto?
Јавни градски превоз није приватни бизнис већ услуга коју финансирају сви грађани кроз порезе и градски буџет. Кад будеш власник приватног градског превоза (не превозника већ читавог система превоза), онда слободно кажи својим путницима да могу да купе аутомобил. Само не знам колико би био успешан са таквим ставом.
Иначе, ова твоја реченица је последња ствар коју треба изговорити у граду који грца у саобраћајним гужвама.

На који начин ће се вршити поништавање папирних карата?
Вероватно ће имати qr код или тако нешто на коме ће бити време куповине. Ту се поставља проблем времена које ће протећи од тренутка куповине до тренутка почетка употребе које укључује и чекање на возило и сл.

Јавни градски превоз није приватни бизнис већ услуга коју финансирају сви грађани кроз порезе и градски буџет. Кад будеш власник приватног градског превоза (не превозника већ читавог система превоза), онда слободно кажи својим путницима да могу да купе аутомобил. Само не знам колико би био успешан са таквим ставом.
Иначе, ова твоја реченица је последња ствар коју треба изговорити у граду који грца у саобраћајним гужвама.

Ja mislim da je Beki bio ironičan... 🙂 a tvom stavu se nema šta zameriti

Pa ako ce da bude po jedan Beli u svakom prevozu, malo cepne kartu da oznaci da je ponistena i napise na pozadini hemijskom u koliko sati je to uradjeno.

Pita se Šapić&Co. a ne Beki. :ROFLMAO:

Da imamo infrastrukturu za autobus, imali bi je i za automobil. Pored niskog standarda to je jedan od razloga zašto više ljudi ne koristi pivatni automobil, ili pak isti od Sremčice do recimo stanice Železnik. Ovde jednostavno ne možeš sesti u Prius kao u Bay Area, voziti prohodnim delom autoputa do najbliže BART stanice opremljene P&R infrastrukturom (npr. El Cerrito Del Norte) i sedeti ko čovek do SF downtown-a. Ne možeš ni do Ostružnice jer su uskokolosečnu železnicu odavno počupali, a čak i tamo gde imaš standardnu ne možeš da je koristiš i bez automobila (Pančevo, Mladenovac, Umčari, Barajevo). Autobus bez većih šinskih vozila ne može efikasno da prevozi veliki broj putnika u postojećim uslovima.

Grad je projektovan od strane dvonožnih kratkovidih magaraca za magarce, četvoronožne i dvonožne radi kretanja u bloku dimenzija 2x2km po ravnom (0,5x0,5km po brdima), dakle ne za drumski saobraćaj koji je strašno neefikasan u stani-kreni režimu. Šinski sistemi za masovni prevoz serijski su bili zanemarivani ili totalno ignorisani pa su današnje muke posledica višedecenijske režimsko-institucionalne urote protiv društveno pogodnih saobraćajno-urbanističkih rešenja. Nema tu mnogo prostora ni za privatni automobil.

Čudi me ovo zatišje od strane Šapića, ne bi me čudilo da sve završi kao ulazak na prednja vrata, tresla se gora, rodio se miš...

Meni je odavno bilo jasno da je ovo glavni motiv.
I posle me optuzujete za teorije zavere i crna predvidjanja.
Zapamtite, jedina svrha svih aktivnosti svih organa drzave je da se radikali obogate.

Novi validatori, po 3-5 u svakom vozilu. Pa serveri, pa mreza...
Ima para da kapne.
Imacemo nov, patriotskiji i srpskiji sistem nego do sada.

Tipujem na dobrog Vesu, da ce njegova firma da isporuci sistem.

Još 10 dana je ostalo do najavljenog početka rada novog sistema a sve što znamo o njemu je da neće krenuti da radi pre septembra (pošto je rok 180 dana od uvođenja u posao, što najranije može da bude početak maja).

A do tad kud koji, mili moji...

ovako izgleda dnevna karta u sarajevu:
viber_image_2023-04-17_20-25-58-428.jpg

viber_image_2023-04-17_20-25-59-340.jpg

Pre neki dan sam bio pa kupio.Prodavac rucno popunjava datum i stanicu gde je kupljena karta.Bas me interesuje kakve ce biti dnevne papirne kod nas ne bi me cudilo da bude slican sistem
Pozdrav

Vrh