Ja dok sam radio u jednoj velikoj državnoj instituciji (preko 1500 zaposlenih) do kraja prošle godine, a sumnjam da su promenili, naknadu za prevoz su uplaćivali na račun po zoni/ama koje zaposleni koristi da bi stigao do posla umanjeno za br dana koji zaposleni nije radio u tom mesecu.. (recimo koristio je bolovanje ili godišnji odmor). Svaki zaposleni je popunjavao izjavu o tome kojoj zoni pripada prilikom zasnivanja radnog odnosa... Za gorivo se ne sećam da je bio bilo kakav faktor koji bi uračunavali u naknadu... I ako imaš auto, i dolaziš autom na posao, dobijao bi naknadu za javni prevoz kao i svi drugi..
Inače skoro sve kolege su se švercovale.. pa kasne na posao zbog kontrole, ludnica... ja sam imao najmanju platu tamo, a ono je premešno bilo gledati, srednjovečni ljudi zarađuju po 600, 700 i više eura i imaju priče kao neki tinejdžeri srednjoškolci, tačno znaju kad gde kontrola ulazi, pa ih to jutro iznenadili pa su morali okolo do posla itd...
Zdravstvene knjižice tj. kartice zdravstvenog osiguranja koje sad imamo, se više ne overavaju, tj. automatski se produžavaju.. a to da sve kategorije stanovništva imaju besplatno zdravstveno, to je lepa zamisao ali mi živimo u kapitalizmu koji smo sami birali i to nam je što nam je..