Рипањац 405 » 15 Nov 2019 03:10 pm[/url]":60pzmdrj]
- kartice moraju da validiraju SVI (i zaposleni i penzioneri sa mesecnim/godisnjim), prilikom ulaska i izlaska iz vozila (napraviti sistem transfera umesto ovo kako je sada 90min karta..)
Око обавезне валидације при уласку (за неперсонализоване карте за које и сада увек мораш да се откуцаш) се свакако слажем, али НЕ и при изласку, то би створило велику гужву и угрозило слободу изласка из возила, довољно је само при уласку. Са месечним картама је друга прича. Наиме, наше београдске месечне карте направљене су тако да је довољно да је ,,провучеш" само првог у месецу како би је систем препознао као валидну, осталих дана можеш да уђеш и без куцања јер ју је систем аутоматски препознао, што је паметна ствар.
Srednjoškolac sam i samo sam jednom otkad idem u srednju školu platio kartu. Inače nosim potvrdu iz škole koju mi većina kontrolora zatraži, ako me nešto uopšte i pitaju. Nezaposlen sam, ali kada se budem zaposlio, verovatno ću plaćati kartu jer ću imati nekakav izvor prihoda. 90% srednjoškolaca nit ima kartu nit ima bilo kakav izvor prihoda sem onoga što im daju roditelji. Znamo dobro kolike su prosečne plate u Srbiji, pa samim tim nema potrebe objašnjavati zašto roditelji ne kupuju karte svojoj deci. Da je karta makar 500 dinara, mislim da bi daleko veći broj učenika srednjih škola posedovalo kartu.
Без увреде, али како онда објаснити чињеницу да 50% средњошколаца (ако не и више) има за скупе чоломенте (често и више од 30000 динара) од смартфона, таблета и осталих зала, али никад за карту, још када се на то дода цена скупих интернет пакета, та цифра иде и далеко више? Нове генерације Београђана само траже нека измишљена права, а за обавезе не желе ни да чују. Али добро, то је све доказ колико се систем вредности урушио од 2000. па на овамо. Потребне су тектонске и неодложне промене како би се довео у ред. Млађарија само пика телефоне где год да крене што, поред неплаћања карте, доводи и до још једног проблема који није баш за ову тему, али је уско повезан са свим изреченим - слабо се друже, а и кад се друже, то често буде само из интереса, никакве везе нема са искреним пријатељством. Извињавам се због малог, али неопходног скретања са теме.