Mare lepo objasnio, hvala Mare. :kk:
Ja bih samo dodao još par stvari. Prvo, bezobrazluk je još veći što je
grad saobraćajno disfunkcionalan već tri godine. JGP je sve gori, gužve su sve veće, a povrh toga poremećena vlast svaki treći dan zatvara grad ILI otvara gradilišta koja ne može da završi. Što znači da kako god da kreneš na svoje odredište, bilo kao pešak, bilo kao vozač, bilo kao putnik JGP, nadrljao si. Grad Beograd i njegova vlast se ophode prema svojim stanovnicima kao prema stoci, ne nudeći ništa sa svoje strane, a očekujući od druge strane da ona uredno ispunjava sve svoje obaveze. Na osnovu čega? :kafa:
Drugo, kao što sam napisao ranije na temi, ja sam svoju mesečnu markicu uredno plaćao 15 godina, još od prvih dana srednje škole. I nikad nisam propagirao stav da se treba švercovati. Štaviše, par puta sam se i raspravljao sa ljudima koji bi insistirali da se švercuju u Beogradu ''jer im se može''. Otkud onda ovaj novi stav? Pa lepo,
zato što već godinama gledam Gradsku upravu i GSP kako sami sebi kopaju grob. I ne samo da ne vide to, nego kada gomila ljudi, što pojedinaca, što medija, što ljudi iz struke, počne da im skreće pažnju da idu u propast, oni to ignorišu i teraju po svome.
Još pre tri godine su svi redom, od običnih ljudi, preko medija, pa sve do struke, upozoravali da GSP i privatnike čekaju strašne nestašice vozača ako se nešto ne promeni. Šta je učinjeno po tom pitanju? NIŠTA!
Još od fijaska sa Slavijom milion puta je rečeno da ne možeš da seješ gradilišta koja ne možeš da završiš i da očekuješ da se grad i građani ''snađu nekako''. Šta je tu učinjeno? Takođe NIŠTA! Samo je pogoršano još više.
Svako ko živi duže od godinu dana u Srbiji, i ko ima tri grama mozga, zna da je ovdašnjim putnicima na vrhu liste prioriteta to da linija ima dovoljno vozila, redovne polaske, i da je vozilo bezbedno. Šta putnici dobijaju od toga? Neću da kažem ništa, ali svakog meseca - sve manje i manje.
S druge strane, Vesara i Megatrend brigada oko njega, umesto da se nakon 10 faking godina nenormalne klime, i još nenormalnijih temperatura u limenim kantama, pozabave problemom klima uređaja još na početku mandata... Oni su godinama drvili... kolac i zamajavali se sa uvođenjem WiFi, LED displeja, trudničkih sedišta, kufera palaca... svega onoga što im niko nije tražio... da bi se nakon 7 faking godina, pošto su ljudi počeli da kolabiraju u limenim kantama, setili da bi moooooožda klima uređaji na 40 stepeni dobro došli. I počeli da se bave tim problemom u julu faking mesecu, da bi ponosno izašli pred medije i rekli kako od
1. novembra nijedan autobus neće biti bez klime.
Što takođe nije ispunjeno!!! :evil: :evil: :evil:
U međuvremenu su uspeli da sebi još više prodube grob buvljačkom nabavkom vozila po principu ''daj šta daš''. Te su prvo prošli ko bosi po trnju sa N-tim pokušajima Ikarbusa da napravi pristojan autobus, da bi se onda okrenuli Turcima koji dobijaju turažu i divljaju sami od sebe, i nastavili sa Kinezima za koje niko ne zna kako će da ih održavaju.
Kao šlag na tortu govana koju su napravili, u svoj svojoj mudrosti, uz konsultacije sa ljudima koji se šatro bave javnim prevozom a ušli su u njega zadnji put još u vreme Jugoslavije (Tica i ostala ekipa...), rešili da nisu dovoljno izd***li građane koji ih izdržavaju, pa su, da bi gurnuli pod tepih svoje govnarije (npr Trg sa propalom kaldrmetinom), odlučili da ukidaju i skraćuju linije po svom nahođenju. I da tek onda rade studije. I da na kraju kažu ''sve funkcioniše savršeno''.
E zbog svih tih svinjarija, licemerja i bezobrazluka, na pamet mi ne pada da plaćam kartu sve dok ne vidim ijedan iole smislen potez i napor da se nešto promeni na bolje, a ne da se samo skupe politički poeni ili gurne balega pod tepih.
Petnaest godina sam se vozio u kanturinama, izvijao po stepenicama, visio na šipki, skupljao kišnicu i kuvao se ko jastog u loncu. Petnaest godina sam im okretao drugi obraz kad god bi mi uzeli pare a onda odalamili u lice. Epa što je dosta, dosta je. Nisam svetac, ali vala neću da budem ni slepac. Neka traže drugu budalu. Dok se ne dovedu u red, od mene nijednu paru više neće dobiti. :kafa:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=681415#p681415:1c802dhm je napisao(la):
glasumasi » Uto Nov 19, 2019 11:31 am[/url]":1c802dhm]Mozda su racunali samo putnike koji placaju kartu, sto je sasvim u redu.
Brojanje putnika ne funkcioniše tako. Kad se broj putnici, broje se svi. Brojač se ne bavi time ko ima kartu a ko ne. Između ostalog, i zato što ne bi imalo smisla, jer ima dosta ljudi poput mene koji imaju/imali su mesečnu ali se ne čekiraju pri svakom ulasku u vozilo.
Osim ako Tica i ova nova Megatrend brigada nisu uveli neki nov, Napr'dni metod i na tom polju... Što me uopšte ne bi čudilo, jer se ovde ionako sve podređuje politici, pa tako i nauka i statistika. :kafa: