tragac
Expert
možd aidu na pecanje, mada, videli bi im se štapovi
Ide tamo gde zeli i gde mu se ide. Sta treba da se uvede policijski cas za penzionere da bi ostali mogli komotnije da se voze? Ili ono o cemu ja mislim ipak da se ovde radi, da ne be morali da ih gledaju? To gde bilo ko ide u koje vreme i zasto ne treba da se tice tebe ni nikog drugog. Ko god plati kartu moze da ide prevozom gde god zeli i u koje god vreme zeli. To sto nema dovoljno vozila gradskog prevoza u ovom gradu pa su prepuna nije krivica penzionera. Da ih ima dovoljno svako bi mogao da se otabaci na sedista i da se vozi ko covek do posla i ne bi ni konstatovao penzionere. Ali sve mi se cini i da idu prazni autobusi na svaki minut da bi opet mnogima smetali penzosi. Najbolje bi bilo da uz ukidanje povlastica za penzionere ako mogu ukinu i penzionere.becks89":du99ys3g je napisao(la):Da te pitam šta radi penzioner nedeljom u 5 ujutru u 16ci? Da ne ide možda na posao ili na pijacu u to doba?
Bice da mi ne zivimo u istoj zemlji i istom gradu :?loyola":31lgg3lo je napisao(la):Niko ne pominje invalide niti oni bilo kome smetaju, ako neko ima penziju 20000 ima da plati lepo kartu, toliko mogu i moraju.
tragac":1gm2xulm je napisao(la):Mene nervira kad koriste javni prevoz kao sredstvo za uštedu kućne struje
Igor":gwmi4bo4 je napisao(la):loyola":gwmi4bo4 je napisao(la):...Probaj ti sa 20000din da zivis i da placas kartu u gradskom prevozu pritom penzioneri su grupacija koja deo svojih primanja vrlo cesto odvaja i za lekove i sl stvari....
marrecar":1bb41zsi je napisao(la):Ne vidim razlog za "napad" time da pokusa da placa kartu, a da nema prihod, jer Igor nigde nije ni pomenuo tu kategoriju.
Potpuno se slazem da penzioneri sa primanjima od npr. 20k, pa cak i manje ne treba da placaju kartu. Po mom misljenju, oni sa penzijama iznad 50k treba i moraju da placaju kartu, pa cak i vise od tih 600 ili 800 dinara. Samo ti penzioneri redje koriste gradski prevoz, ili koriste taksi ili voze ili imaju prevoz u porodici.
nensav":2r7bru3b je napisao(la):tragac":2r7bru3b je napisao(la):Mene nervira kad koriste javni prevoz kao sredstvo za uštedu kućne struje
jadni starci kada moraju da se greju u gradskom prevozu. Ja imam babu i dedu, ponekad se voze GSP-om ali nikako da bi se grejali ili vozikali. Ne znam nikoga kome je prijatno da se vozi u BG-u, ali mozda ima i takvih..
Karta za penzionere ne treba da bude besplatna, ali ne treba ni da je previse skupa, moraju postaviti neku vrstu kategorizacije, ko ima veliku penziju, tipa generalsku ili direktorsku, placa vise, ko prima malu penziju neka bude simbolicna cena. Jedna od greski Djikija je bila i ta sto je dao penzionerima besplatne mesecne, sada je tesko oduzeti im to.