Bivis":3i91cks0 je napisao(la):
Mislim da ovde nije u pitanju godišnje doba, iako je u prethodnom periodu bio jasno vidljiv obrazac da su leti pojačavali kontrolu
i eksperimentisali sa novim ''metodama'' u borbi sa švercerima.
Jednostavno, nikada ranije barem se meni tako čini nije postojao toliko dug period bez ozbiljnije kontrole kao u poslednjem periodu.
Ima veze, jer je njima godinama unazad preko cele radne godine jako slaba kontrola, a na leto počinju da se iživljavaju.
Jedno leto su bili oni u fluorescentnim prslucima (GSP), ti su, čini mi se, bili najgori, jer, osim što su kružili po svim prometnijim saobraćajnicama, stajali su na vratima na velikim terminusima i nisu dali da se uđe, pa sam jednom popizdeo na Vencu, ulazim u 84, a on meni kaže, kucaj kartu, ja kažem, neću da kucam, ako mi naiđe 706 u međuvremenu, dok ovaj ne krene, ja ću da izađem i da pređem u 706, jer je brži, šta ti mene smaraš kad ću ja da otkucam...
Onda je ta akcija proširena tako što je uvedena neka preteča stalne kontrole, kontrolori asistenti, apstinenti, kako li već, ti su bili u trolama i nosili narandžaste prsluke, takođe je leto u pitanju...
Onda, sa busplusom, ona ludnica sa ulaskom na prednja vrata, i uvođenje carina po gradu (tačkasta kontrola), gomila stajališta ukinuto, pravili gužve u saobraćaju, opšte ludilo... Takođe, jedno vrelo beogradsko leto...
Onda, prošlo leto -
stalna kontrola. E, tu sam najviše bio izrevoltiran činjenicom da su ih stavili i u sezonske "ADA" linije, u kojima su najbrojniji putnici bili uglavnom deca i tinejdžeri... i onda gledam matore konje kako isteruju klince iz buseva, i proganjaju ih, a ovi pošli na adu da se kupaju i zaje*******avaju... pritom, deca od onih koji su to uveli letuju na raznim luksuznim destinacijama, nemaju potrebe da idu na adu...
Nisam zagovornik švercovanja, čak naprotiv, borim se za novi, isplativiji tarifni sistem, ali poludim od ovakvih presija, i to baš na leto, kad se sve obije o leđa onima koji nisu imali kinte da negde odu, ostali u Beogradu da ih neko j*** u mozak...