Nikola '93":3of7mziy je napisao(la):Koja je svrha tendera ako se zna pobednik?
Zasto se bacaju pare na raspisivanje tendera?
marrecar":24ui14zb je napisao(la):Grad ce biti "vlasnik" sistema, odnosno, pretpostavljam, novoosnovano komunalno preduzece cije sam ime vec zaboravio. Tender se raspisuje kako bi nasli firmu koja ce napraviti novi sistem, kao i firmu od koje ce se kupiti nova oprema. Na kraju, Grad ce vrsiti nadgledanje sistema i naplatu karata tako da nijedan procenat od naplate nece otici u privatnu firmu kao sto je sada slucaj. Grad ce biti punopravni i jedini vlasnik novog sistema.
angry bird":1uzchh3x je napisao(la):Meni sve ovo lici na jedan sveukupan politicki sanitarni otklon od bivse vlasti cije su akcije popljuvali na sva usta, a u sustini bez neke bolje i "naprednije" ideje kakav sistem uspostaviti i sta uraditi da sve to bude kako treba.
Siguran sam da Vesic i kompanija vec imaju spremljeno iz njihove perspektive sasvim logicno opravdanje za to placanje penala. Za to ce biti kriva bivsa vlast i gradonacelnik. Pa u svetlu toga mozda i daju impuls nadleznima da sprovedu neku istragu zbog stete po gradski budzet, koordiniranu preko toaletoblatoida.Bivis":389vd2ft je napisao(la):Da sada se setih penala u slucaju raskida ugovora. Zanimljivo da se niko od novinara nije setio da pita Vesica i kompaniju kolika je na koncu potencijalna šteta koju ce Grad odnosno svi mi morati da platimo.
Послато са HTC Desire C уз помоћ Тапатока
Igor":hwu33hid je napisao(la):Izvor: B92, Tanjug
Busplus je na snazi, plaćajte karte
"Kao što znate postojeći ugovor je na snazi. Biće raspisan novi tender, a kada bude bio raspisan novi tender, po njegovom završetku biće potpisan novi ugovor, tako da će to ići u skladu sa procedurom", odgovorio je sekretar Privremenog organa Beograda Goran Vesić na pitanje da li građani treba da plaćaju karte u prevozu i da li kontrolori mogu da ih kažnjavaju.
Početkom aprila, predstavnici Gradske uprave nisu postigli dogovor sa firmom "Apeks" oko daljeg funkcionisanja "Busplus" sistema, zbog čega je tada saopšteno da će biti održan tender za izbor novog operatera u gradskom prevozu.
"Izdao sam nalog Sekretaratu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz da se krene u pripremu dokumentacije za novi tender za izbor novog operatera sa kojim bi Grad Beograd kreirao sistem na potpuno novim osnovama, od kojih bi najveću korist imali Beograd i Beogradani", rekao je tada Predsednik Privremenog organa Siniša Mali.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=839388