Kontrolori izbacili putnika kojem je vozačica tramvaja odbila da naplati kartu
Autor: J.P., M.B 21.01.2014. - 12:11 Komentara (0)
Panta Lučić (71) iz Novog Sada juče je doživeo da ga kontrolori u tramvaju na liniji 9 izvređaju, izbace iz autobusa i potom napišu opomenu, samo zato što nije uspeo da kupi kartu zbog navodnog kvara na štampaču karata.
Iako je u tramvaj ušao s namerom da uredno plati kartu kod vozača, to mu nije pošlo za rukom jer je on, prema rečima vozačice, bio u kvaru.
- Čim sam ušao u tramvaj otišao sam kod vozača da kupim kartu. Kada mi je vozačica rekla da ne može da je izda, želeo sam da izađem, ali je ona insitirala da ostanem i rekla da će ako naiđe kontrola objasniti da je automat pokvaren - priča Panta Lučič
Kada je na Slaviji ušla kontrola i zatražila karte na pregled, Panta je pokušao da objasni situaciju ali je dobio odgovor "da ne izmišlja" i "da oni ne veruju u te njegove priče". Uzalud je vozačica tramvaja pokušavala da objasni kontrolorima da se uređaj za izdavanje Busplus kartica pokvario.
- Vozačica je rekla da sam platio kartu ali da nije mogla da mi je izda zbog kvara na štampaču, na šta su joj oni odbrusili da vozi i gleda svoja posla - kaže ovaj penzioner.
Prema njegovim rečima kontrolori su bili drski i neprijatni i na kraju ga izgurali napolje na sledećoj stanici.
Na stanici su mu tražili da plati 1000 dinara, a pošto nije imao novac kod sebe izdata mu je opomena.
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 2516.phtml